Μη τους κλειδώσετε … ενημερώστε τους!

9
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Τις τελευταίες ημέρες μεταξύ σοβαρού και αστείου ακούμε το σύνθημα «Κλειδώστε μέσα τους γέρους και τις γριές ή πάρετε τους τις ταυτότητες για να μη πάνε από φόβο να ψηφίσουν το Π.Α.Σ.Ο.Κ και την Ν.Δ».
Εγώ θα πρότεινα να τους πούμε τα παρακάτω λόγια κοιτώντας τους κατάματα και με την αγάπη που τους αξίζει.
«Αγαπημένε μου Πατέρα (ή Μητέρα ή Παππού ή Γιαγιά) ξέρουμε ότι πέρασες χρόνια δύσκολα, ζώντας ή ........
μεγαλώνοντας μέσα στην Γερμανική κατοχή αλλά και ένα εμφύλιο πόλεμο όπου πείνασες και είδες να σκοτώνεται ο συγγενής, ο φίλος, ο γείτονας σου.
Εν συνεχεία έζησες και μια Χούντα η οποία επικαλούμενη τον Κουμμουνιστικό κίνδυνο έβαλε την χώρα στο γύψο για 7 χρόνια!
Όλα αυτά που βίωσες σε έκαναν να πιστέψεις και να εδραιώσεις τον δικομματισμό και τα “δώρα” που τάχατε σου έδωσε δηλ. μια υποτίθεται σταθερή σύνταξη και ένα κουτσουρεμένο σύστημα υγείας και κοινωνικής προστασίας!
Όμως οι “κύριοι” αυτοί … γιοι, εγγόνια, ανιψιοί και λοιποί συγγενείς των οικογενειοκρατιών και των πολιτικών τζακιών μέσα από αυτή την “πλαστή” ευημερία που σου πλάσαραν προώθησαν και εφάρμοσαν σχέδια και πρακτικές με τις οποίες πλούτισαν οι ίδιοι ληστεύοντας  τον ιδρώτα και τον κόπο του Ελληνικού λαού.
Τώρα μας επέβαλαν μια νέα Γερμανική κατοχή προσβάλλοντας την μνήμη όλων όσων έδωσαν το αίμα και την ζωή τους στο περίφημο ΟΧΙ του 40’.  Υπηρετώντας τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιούχους εδώ και χρόνια ξεχαρβάλωσαν την εγχώρια βιομηχανία, την αγροτιά, τις βιοτεχνίες ενώ δεν δίστασαν να κάψουν και μεγάλα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας (MINION, ΚΑΤΡΑΤΖΟ, ΔΡΑΓΩΝΑ κ.α) για να φέρουν και να εδραιώσουν τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων των ξένων φίλων και χορηγών τους!
Τώρα σου περίκοψαν την σύνταξη σου (αφού χωρίς να σε ρωτήσουν τζόγαραν και έκλεψαν τα χρήματα του ασφαλιστικού ταμείου που πλήρωνες χρόνια) και έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους και για άλλες περικοπές θεωρώντας ότι το ότι συνεχίζεις να “ζεις” είναι δαπανηρό και “επιζήμιο” για τους ίδιους και τα αφεντικά τους!
Κοίτα τι γίνεται με στην οικογένεια σου και δες τα παιδιά σου που είτε κινδυνεύουν να απολυθούν ή απολύθηκαν ήδη μπαίνοντας στην στρατιά των 1.200.000 ανέργων.
Αν είναι τυχεροί και έχουν ακόμα εργασία ρώτησες τους πόσες ώρες δουλεύουν, τι χρήματα παίρνουν και αν μπορούν να ζήσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ναι μπορεί να το κρύβεις αλλά είναι γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις τσοντάρεις εσύ για να τα φέρουν βόλτα ενώ ήδη ακούς τα εγγόνια σου να ψάχνουν να βρουν μια πιο “φιλόξενη” χώρα  (μακριά από εδώ) για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τα όνειρα τους!
Καλέ/η μου ξέρω ότι για τα γερατειά σου ονειρευόσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για σένα, την χαρά στα μάτια των παιδιών σου και την πρόοδο των εγγονιών σου δηλ. ήθελες όλη την οικογένεια σου ευτυχισμένη να παλεύει ... αλλά να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον!... για αυτό την Κυριακή της 17ης Ιουνίου μη συμβάλεις με την ψήφο σου να στην διαλύσουν τελείως, αυτοί που ευθύνονται και τώρα σε εκβιάζουν με ψευδοδιλλήματα «ψήφισε μας ξανά για να μην έρθει το χάος».                                                                                                         Όμως βλέπεις, το χάος είναι ήδη εδώ … το έφεραν Aυτοί!… σε παρακαλούμε, βοήθησε μας … να τους διώξουμε!»

e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

 

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια
  1. ΠΑΣΟΚ + Ν.Δ. ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ! ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ, ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ! ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΒΕΝΙΕ ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΨΗΦΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ.

    ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ (ΤΩΡΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ, ΜΕΛΙ ΣΕ ΤΑΪΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ) ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ.

    ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ/ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ (ΒΛ. ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΛΠ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΚΛΠ) ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ & ΛΟΙΠΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ... ΜΑΣΕΛΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ
    ΥΓ: ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ 'ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ' ΠΟΥ ΤΙΝΑΞΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ή ΤΗΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΟΒΟΣ ΣΚΥΛΟΥ, Ο ΦΟΒΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Θα σας ειπώ για (έ)να κυνηγό …
    Μία φορά κι ένα καιρό,
    δύο σκυλιά είχε βοηθούς
    για λαγούς και κοτσυφούς.

    Στο βουνό κυνήγι πήγε
    τους δυο φίλους - σκύλους πήρε.
    από λάθος ντουφεκάει,
    το ‘ναν σκύλο τον χτυπάει.

    Από κακό όπλου χειρισμό,
    … μα ελαφρά τον χτύπησε.
    Ο κυνηγός δε για το βουνό
    μετά καιρό ξεκίνησε.

    και ο σκύλος που ‘χε (υ)γιάνει
    έρχεται και πόστο πιάνει,
    συνοδός όμως δεν ήρθε
    το σκυλί που τύχη είχε.

    Ο φόβος σύμβουλος κακός
    από γεγονός πιο ισχυρός,
    αδράνεια σου οχτρών σκοπός,
    πάψε να είσαι στωικός.

    Ο λαός μ’ ακινησία
    σαν να ‘χει παραλυσία,
    χειραγωγία στην ουσία
    κι έπεται λεηλασία.

    REDECOLETSIAHELLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρεις και ο Σαμαράς στο Σύνταγμα - Παταγώδης αποτυχία!

    Παρόλο που φέρανε δεκάδες πούλμαν με γαλάζια στελέχη απο όλη την Ελλάδα η πλατεία Συντάγματος ήταν μισοάδεια παρόλο την φιλότιμη προσπάθεια του σκηνοθέτη! Ο κόσμος ξύπνησε πλέον και δεν εντυπωσιάζεται με αυτά τα πανηγύρια!
    Η σημερινη ομιλία του Μεσσήνιου στο Σύνταγμα...
    δείχνει σίγουρα και το αποτέλεσμα της κάλπης...Ο Σαμαράς βγήκε με μεγάλη καθυστέρηση λίγο μετά τις εννιά να μιλήσει καθώς η πλατεία είχε ισχνή προσέλευση γαλάζιων και το επιτελείο περίμενε να πέσει το φώς για να ανάψουν οι προβολέις και να πέσουν τα καπνογόνα ώστε να καλύψουν τα κενά και τους γαλάζιους οπαδούς που έκοβαν στην κυριολεξία βόλτες...

    Παταγώδης αποτυχία θα χαρακτηρίζαμε τη συγκέντρωση...Δεν είδε τον Πόλντο ο Μεσσήνιος ο οποίος μετά την πανωλεθρία του Συντάγματος επέλεξε να κάνει συγκεντρώσεις στον Κορυδαλλό και στις Αχαρνές;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΩΝ THINK TANKS:


    Ν.Δ 1,8%
    ΣΥΡΙΖΑ 2,5%
    ΠΑΣΟΚ 0.23 %
    ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 0,83 %
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 0,35%
    Κ.Κ.Ε 3,8 %
    ΔΗΜΑΡ 0,5 %
    ΛΑΟΣ 0,7 %
    ΔΡΑΣΗ ΤΖΗΜΕΡΟΣ 0,02 %
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,01 %

    ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

    ΕΧΕΤΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.

    ΚΥΠΑΔΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

    ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙ ΔΥΟ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ 500 ΕΥΡΩ.

    ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

    Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

    Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

    Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
    Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΕΡΝΕΙΣ??ΠΟΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΛΕΣ??ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΞΥΠΝΑ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρεις τι θα πει αγύριστο κεφάλι.Όταν μιλάμε για γέρους και γριές μην περιμένεις να τους αλλάξεις τα μυαλά.Δυστυχώς ένα μέρος της ανόητης και ακαταλαβίστικης ψηφοφορίας χρεώνεται σε αυτά τα κολλημένα μυαλά.Λίγοι από αυτούς μπορούν να αλλάξουν.Άσε που πολλοί νομίζουν ότι θα πείσουν και τους νέους, να μην αλλάξουν τα κόμματα που τους δίδαξαν να ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου