Το "Derby του χρέους"...

Με μια απλή "περιήγηση" στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών ΜΜΕ είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς,την τεράστια σημασία που δίνουν οι Γερμανοί στο σημερινό παιχνίδι, ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και αυτή της Γερμανίας. Πολλοί μάλιστα δεν μένουν στον θεμιτό σχολιασμό του πολυαναμενόμενου αγώνα, ως απλό αθλητικό γεγονός αλλά αντιθέτως, δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν και προκλητικά σχόλια οικονομικού ή και πολιτικού περιεχομένου για τη χώρα μας...

Σας παραθέτουμε μερικά δημοσιεύματα


"Σήμερα θα σας χαρίσουμε 5 (γκολ) και θα σας εξηγήσουμε και το γιατί" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Focus, εν όψει του αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σήμερα, στο Γκντάνσκ.



 

"Εδώ και δυόμιση χρόνια η Γερμανία σας πληρώνει το ένα πακέτο διάσωσης μετά το άλλο. Σήμερα το βράδυ, θα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να πάρουμε το αίμα μας πίσω" γράφει το Focus και παραθέτει στη συνέχεια τους πέντε λόγους -έναν για κάθε γκολ:
"1. Έχετε προδώσει την Ευρωζώνη
2. Προδίδετε την ίδια σας τη χώρα (με το να μην πληρώνετε τους φόρους σας)
3. Είστε πολύ καλοί πωλητές
4. Προδίδετε τους ίδιους σας τους οπαδούς (της Εθνικής Ελλάδος) καθώς ούτε καν στο ποδόσφαιρο δεν μπορείτε να παίξεττ «καθαρά»
5. Παίζετε το χειρότερο ποδόσφαιρο όλων των ομάδων, όλων των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος".


"Ερχόμαστε! Έτσι θα σπάσει ο Jogi (ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας) το 'τοίχος' των Ελλήνων" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Bild που αναφέρεται στον πολυαναμενόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
"Με το πακέτο διάσωσης, η Ελλάδα μπορεί να τα κατάφερε. Ωστόσο τώρα εμείς λέμε:
Αντίο Έλληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει
"Αν σήμερα κερδίσουμε (οι Γερμανοί) πάμε στους τέσσερις. Ωστόσο πραγματικά η μάχη στο Γκντανσκ, προβλέπεται δύσκολη. Ο Σάντος ετοιμάζει στην άμυνα της ελληνικής ομάδας ένας τοίχος από μπετό -κατά τα πρότυπα της Chelsea στον τελικό του Champions League με την Bayern.


Σε άλλο δημοσίευμά της η Bild διερωτάται πώς θα πανηγυρίσει η καγκελάριος.
"Τι στάση θα κρατήσει η καγκελάριος στον αγώνα κατά των Ελλήνων;" γράφει η Bild εξηγώντας ότι ναι μεν η καγκελάριος πρέπει να υποστηρίξει την ομάδα της, ωστόσο θα ήταν λάθος να τη δούμε να "υπερβάλει με τις αντιδράσεις της".


"Σήμερα στις 20:45 (ώρα Γερμανίας) υπάρχει ένα επαναληπτικό μάθημα για τους Έλληνες στο ευρώ. Τα αγόρια θα παίξουν όπως η καγκελάριος: σκληρά, αλλά δίκαια", γράφει η εφημερίδα ταμπλόιντ του Βερολίνου BZ, που προσφέρει στους αναγνώστες της ένα πόστερ της Εθνικής Γερμανίας με τα πρόσωπα των παικτών να έχουν αντικατασταθεί με το πρόσωπο της Μέρκελ σε διαφορετικές εκφράσεις.


"Όταν η Μέρκελ βρίσκεται σε έκσταση" είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο εν όψει του αγώνα, επικεντρώνεται επίση στη στάση που θα κρατήσει η καγκελάριος της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
"Όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν η καγκελάριός μας μιλά στη Βουλή για τα πακέτα δισεκατομμυρίων, είναι τόσο βαρετή που οποιοσδήποτε τη βλέπει, θέλει να γυρίσει το κανάλι. Ωστόσο στο γήπεδο, είναι εντελώς διαφορετική: φωνάζει, πανηγυρίζει, ενθουσιάζεται, εκνευρίζεται και εκστασιάζεται. Για να δούμε πώς θα αντιδράσει η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια του σημερινού παιχνιδιού, που σε κάθε περίπτωση είναι «πιο ευαίσθητο» από τα υπόλοιπα".


Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επέλεξε μια εικόνα από σκηνή ταινίας "Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντι Πάιθονς" που δείχνει τον Σωκράτη και τον Χέγκελ να δίνουν τα χέρια πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο σκετς "Ο Αγώνας των Φιλοσόφων" της ταινίας.

Η εφημερίδα τονίζει πως ως "λαός ποιητών και των στοχαστών οι Γερμανοί είναι ισότιμοι με τους Έλληνες".