Πρωτοφανής παρέμβαση των F.T. με προτροπή στους Ελληνες να ψηφίσουν Ν.Δ.

23
 Ξεπέρασαν κάθε  όριο παρέμβαsης οι Ευρωπαίοι. Με σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο τους οι  Financial Times Deutschland (FTD της Γερμανίας καλούν του Ελληνες να αντισταθούν στο δημαγωγό Τσίπρα και να ψηφίσουν Ν.Δ.  Θέλουμε απλά να θυμίσουμε στους εταίρους μας ότι είναι στο DNA  του Ελληνα να μην υποκύπτει στους εκβιασμούς και ποτέ δεν συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις. Και ότι στην Ελλάδα τέτοιου είδους εκβιασμοί έχουν σχεδόν πάντα το αντίθετο αποτέλασμα.
Διαβάστε oλόκληρο το άρθρο των F.T.......
Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας.
Übersetzung aus dem Deutschen: Nikos Theodorakopoulos

Δημοσίευση σχολίου

23Σχόλια
  1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΟΙ ΦΑΙΝΑΣΙΑΛ ΤΑΙΜΣ ΠΕΡΥΣΙ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΡΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΙ Η ΜΕΡΚΕΛ.ΟΥΤΕ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΜΠΟΣΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν ομως εβριζε η Ντωυτσε Βελλε την 21η Απριλιου πανηγυριζατε.
    Δεν πειραζει,θα φατε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι επαναστάτες.

    Μέλη της διοικούσας επιτροπής υπερασπίστηκαν τη 17Ν.
    Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι ΣΥΡΙΖΑ απευθείας +


    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί οι ριψογιαούρτηδες που διαθέτει, σε αυτό το σπορ είναι πρωταθλητές κόσμου.

    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί μου αρέσει που οι συνιστώσες του είναι πολίτες του κόσμου.

    Πάνε εκδρομές στα Σκόπια και διαμαρτύρονται για τη «Μακεδονία».

    Επίσης δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με την «τουρκική μειονότητα της Θράκης».

    Είμαι πολύ περίεργος να δω αν οι συνιστώσες γνωρίζουν τον εθνικό ύμνο.

    Ακόμα και μια στροφή δηλαδή από αυτόν.


    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς, θα καταργήσει τα ΜΑΤ και θα αποσύρει τα χημικά.

    Εγώ λέω να καταργήσει κατευθείαν την αστυνομία. Δεν χρειάζεται.
    Ο κόσμος μας είναι ούτως ή άλλως υπέροχος.

    Να γκρεμίσει επίσης τον Κορυδαλλό και όλες τις φυλακές και να τα κάνει αμφιθέατρα ομιλιών των πεφωτισμένων συνιστωσών.

    Τη δημόσια τάξη μπορούν να την αναλάβουν οι κουκουλοφόροι και 500.000 Πακιστανοί για να αυτοπροστατεύονται από τους εγκληματίες Έλληνες που θα τους την πέφτουν καθημερινά.

    Φυσικά, οι Πακιστανοί θα κοστίζουν τα μισά από όσα μας κοστίζει αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία.

    μ α λ ά κ α....ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ////////////////////////////////
    ρε ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ Π Ο Υ Σ Τ Η
    σύριζα.
    ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ μέσα σε λίγες ώρες
    γράφεις προβοκατόρικα ΨΕΜΜΑΤΑ !
    -------------------------------
    αντε Γ Α Μ Η Σ Ο Υ αλλού
    ΠΟΥΤΑΝΑΚΙ ΣΥΡΙΖΑ.
    ---------------------------


    Επιμένουν οι FT να σπρώχνουν τον Alexis: Μικρή η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
    ----------------------------------
    Οι FT αποκαλύπτουν το πακέτο μέτρων που οι Ευρωπαίοι θα ''κουνήσουν'' μπροστά στην νέα ελληνική κυβέρνηση για να την γλυκάνουν.

    Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : «Τυράκι» από ΕΕ για τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ετοιμάζονται να δελεάσουν με ένα πακέτο από κίνητρα την νέα ελληνική κυβέρνηση για να την πείσουν να παραμείνει στην συμφωνία διάσωσης μετά τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής.

    Το πακέτο που θα «κουνήσουν μπροστά» στην νέα κυβέρνηση για να την γλυκάνουν, θα περιλαμβάνει περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων και παράταση στις περιόδους αποπληρωμών των δανείων διάσωσης, καθώς και ευρωπαϊκά κεφάλαια για να γίνουν επενδύσεις σε προγράμματα δημοσίων έργων στην Ελλάδα μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

    Το δέλεαρ προβλέπεται μέχρι στιγμής να δοθεί σε μια νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, του ηγέτη της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας.

    Η διαφορά στις δημοσκοπήσεις της ΝΔ με το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πει ότι θα καταργήσει το ισχύον μνημόνιο είναι πολύ μικρή.

    «Στο σενάριο που κερδίζει τις εκλογές ο Σαμαράς, θα ήθελαν να τον ακούσουν να δεσμεύεται πολύ ξεκάθαρα για την αφοσίωσή του στο μνημόνιο», δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Τότε θα καθίσουν με την νέα ελληνική κυβέρνηση και θα πουν: Ιδού τι μπορούμε να κάνουμε για να σας κάνουμε την ζωή λίγο πιο γλυκιά, κάπως λιγότερο σκληρή».

    Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε ότι ανάλογη προσφορά θα γίνει στον Αλέξη Τσίπρα, τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, αν κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση αντί του κ. Σαμαρά.

    Ο κ. Τσίπρας έχει μαλακώσει τους τόνους τις τελευταίες ημέρες στις συζητήσεις για την διάσωση. Και πάλι, η ρητορική της εκστρατείας του έχει «χαλάσει» την ψυχολογία προς το κόμμα του και πολλοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι δεν θα είναι διατεθειμένος να δεσμευτεί σε στόχους μείωσης ελλείμματος στο τρέχον πρόγραμμα διασώσεων των 174 δισ. ευρώ.

    Χθες το ελληνικό χρηματιστήριο εκτινάχθηκε 10,1% καθώς εκτιμήθηκε νίκη της ΝΔ την Κυριακή.

    Οι δανειστές της Ελλάδας αποφεύγουν πάρα πολύ να συζητήσουν οποιαδήποτε πιθανότητα χαλάρωσης των όρων του μνημονίου ενόψει των εκλογών, γιατί φοβούνται ότι θα ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματα του κ. Τσίπρα και θα δυναμώσουν την θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρά τις παραχωρήσεις που πλέον ετοιμάζουν, οι αξιωματούχοι δηλώνουν με έμφαση ότι παραμένουν αντίθετοι σε μεγαλύτερες αλλαγές στο απεχθές μνημόνιο που επιδιώκουν πολλοί Έλληνες, όπως μεταβολή ή καθυστέρηση στόχων για το έλλειμμα. Επιμένουν επίσης ότι το πακέτο δεν θα δοθεί σε μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση αν δεν συμφωνήσει πρώτα να παραμείνει εντός των στόχων.

    Για τους πιστωτές της Ελλάδας, περαιτέρω μείωση στα επιτόκια για τα δάνεια διάσωσης θα εκπροσωπεί μεγάλη παραχώρηση σε μια περίοδο που η λαϊκή διάθεση σε πολλά κράτη μέλη έχει σκληρύνει απέναντι στην Ελλάδα.

    Η τρέχουσα συμφωνία, που υπογράφτηκε τον Φεβρουάριο, μειώνει τα επιτόκια σε επίπεδα που, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι χαμηλότερα από το κόστος δανεισμού της ευρωζώνης, που σημαίνει ότι οι πιστωτές από την ΕΕ ήδη χάνουν λεφτά για κάποια από τα δάνεια.

    Οι Ευρωπαίοι ελπίζουν ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να ενταχθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΤΕπ, που πιστεύουν ότι θα τονώσει την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη της απασχόλησης, αν γίνει γρήγορα και με μεγάλα ποσά.

    Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μεγέθη για το επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά υπό ορισμένα σχέδια που μελετώνται, οι δαπάνες σε δημόσιες επενδύσεις θα στοχευθούν στην αναβάθμιση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά για τις πωλήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ.

    Αυτό δεν θα συνάδει με τον κ. Τσίπρα, που παλαιότερα είχε δεσμευθεί να άρει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο μηχανεύτηκε η ΕΕ και το ΔΝΤ.

    Η ΕΤΕπ πέρσι διένειμε το ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά δυσκολεύτηκε να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα, γιατί πρέπει να βρει και ιδιώτες επενδυτές για συγχρηματοδότηση, κάτι που είναι πρακτικώς αδύνατο σήμερα στη χώρα.

    Η ΕΤΕπ και η Κομισιόν αποκάλυψαν ένα πρόγραμμα τον Μάρτιο για να δοθούν κεφάλαια στις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας που διψάνε για ρευστότητα με χρήση των αναπτυξιακών κεφαλαίων της ΕΕ ως εγγύηση για τα δάνεια της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

    Με βάση αυτό το σχέδιο, η ΕΕ θα υποστεί τις πρώτες απώλειες σε οποιοδήποτε ατυχές δάνειο, δίνοντας έτσι στην ΕΤΕπ την δυνατότητα να επεκτείνει την κλίμακα δανεισμού. Αυτό το σχέδιο εξακολουθεί να προετοιμάζεται, δηλώνουν αξιωματούχοι''.

    Πηγή Euro2day

    ΨΩΛΕΤΑ υπηρεσίας άντε τράβα καμία
    ενέσα στο αιδίο σου, το σάπιο ΒΡΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Moody's: Υποβάθμισε 5 ολλανδικές τράπεζες



    Moody's: Υποβάθμισε 5 ολλανδικές τράπεζες

    Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ολλανδικών τραπεζών προχώρησε ο γνωστός Οίκος αξιολόγησης Moody's. Ανάμεσά τους είναι οι Rabobank, ING και ABN AMRO.

    Συγκεκριμένα η Moody's μείωσε κατά δύο βαθμίδες, σε Aa2 τη Rabobank, σε A2 την ING Bank, σε A2 την ABN AMRO, και σε Baa2 την LeasePlan Corporation. Κατά μια βαθμίδα μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της SNS Bank, σε Baa2.

    Σύμφωνα με τον αμερικάνικο οίκο, οι προοπτικές αυτών των τραπεζών είναι σταθερές, εκτός από την ING, που είναι αρνητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΑΝΟΗΤΕ 1.15 ΑΚΟΜΑ ΖΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή εκτός απο τα λεφτά υπάρχουν και μεγαλύτερες αξίες ...


    Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (MADE IN USA)

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ



    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ
    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. FTDQ: Αντισταθείτε στo δημαγωγό - Widersteht den Demagogen
    Στην ελληνική γλώσσα αποφάσισαν οι Financial Times Deutschland να γράψουν ποια θεωρούν, "με βαριά καρδιά" όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, την καλύτερη επιλογή για την Κυριακή. Διαβάστε τι γράφουν:


    «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ.

    Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παει και το Carfour φευγει..σε λιγο θα ψωνιζουμε απο μαγαζακια λαθρομεταναστων σ'αυτη την προοδευτικη χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΛΑΚΑ μου...

    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα
    γιατί έχω κάτι γνωστούς στην Ιταλία και στη Γερμανία και μου γράφουν στο δίκτυο:

    Άντε να γυρίσετε στη δραχμή να πάρουμε τσάμπα ένα εξοχικό στη Σαντορίνη και στη Μύκονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στίχοι: Ανδρέας Κάλβος
    Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
    Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη


    Όσοι το χάλκαιον χέρι
    βαρύ φόβου αισθάνονται,
    ζυγόν δουλείας ας έχωσι
    θέλει αρετή και τόλμην
    η ελευθερία.

    Αυτή (και ο μύθος κρύπτει νουν αληθείας)
    επτέρωσε τον Ίκαρον
    και αν έπεσεν
    ο πτερωθείς κι επνίγει
    θαλασσωμένος.

    Αφ΄υψηλά όμως έπεσε,
    και απέθανεν ελεύθερος.

    Αν γένεις σφ'άγιον άτιμον
    ενός τυράννου,
    νόμιζε φρικτόν τον τάφον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mε βαρια καρδια Ν.Δ. Δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιάννης Λούλης: Οσοι ψηφίσουν την απαξιωμένη Ν.Δ. θα... κρατάνε τη μύτη τους
    Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης και επικοινωνιολόγος του Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζει «απαξιωμένο κόμμα» τη Νέα Δημοκρατία, αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά «τον πιο αντιδημοφιλή ηγέτη της Μεταπολίτευσης» και εκτιμά ότι όσοι ψηφίσουν «την πολιτικά ημιθανή Ν.Δ.» θα το ...........
    κάνουν «κρατώντας τη μύτη τους»!
    Ο Γιάννης Λούλης καταθέτει αυτές τις απόψεις σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ημερησία» σε έναν δεκάλογο, όπως τον αποκαλεί, για τις επερχόμενες εκλογές στον οποίο συνοψίζει ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
    Κατά τη γνώμη του τα δυο «κατεστημένα» κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παραμένουν απαξιωμένα στη συνείδηση των πολιτών.
    «Αυτοί που θα επιλέξουν τη Ν.Δ., η οποία αναμένεται να αυξήσει αρκετά τα ποσοστά της, θα το κάνουν «κρατώντας τη μύτη τους». Με δυο λόγια, ακόμα και αν έρθει πρώτο κόμμα η Ν.Δ., μετεκλογικά θα διαθέτει ένα ιδιαίτερα εύθραυστο ποσοστό και τον πιο αντιδημοφιλή ηγέτη ενός νικηφόρου κόμματος κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης» γράφει χαρακτηριστικά και σχολιάζει την προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.:
    «Είναι φανερό πως βιώνουμε μια προεκλογική εκστρατεία όπου όλες οι πλευρές επενδύουν σε φορτισμένα αρνητικά συναισθήματα και έωλες υποσχέσεις. Ειδικά η Ν.Δ. έχει σπρώξει στα άκρα την κινδυνολογία της, με αποκορύφωμα τη θλιβερή διαφήμιση με τα παιδιά, που επενδύει στον πρωτόγονο φόβο των λίγων, ενώ θα έπρεπε να καλλιεργείται χαμηλότονα η εύλογη ανησυχία των πολλών».
    Για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Λούλης εκφράζεται θετικά:
    «Ο άλλος πόλος (ο ΣΥΡΙΖΑ) προκαλεί ανασφάλεια, έστω κι αν ως εικόνα, είναι ο μόνος που διαθέτει, λόγω της ηγεσίας του, αίσθηση φρεσκάδας σε ένα κατάκοπο παραδοσιακό κομματικό σύστημα. Μετεκλογικά ο Τσίπρας είχε ισχυρό αέρα στα πανιά του. Εάν πρόβαλλε ένα μετριοπαθές κεντροαριστερό προφίλ και εάν δεν δημιουργούσε αμφιβολίες για το πώς θα διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., θα επικρατούσε άνετα στις εκλογές. Τούτο δε συνέβη. Διότι προφανώς δεν επιθυμεί στην συγκεκριμένη συγκυρία να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και να υποστεί το αναπόφευκτο και βαρύ κόστος».
    Ο επικοινωνιολόγος αποκαλεί τις εκλογές της 17ης Ιουνίου εκλογές «φόβου»:
    «Οι προηγούμενες εκλογές ήσαν πρωτίστως «εκλογές οργής» κατά των δυο «κατεστημένων» κομμάτων. Αυτές είναι «εκλογές φόβου». Κρίσιμοι ψηφοφόροι κατευθύνονται κυρίως από τον φόβο μήπως βρεθούμε εκτός Ευρώ. Οι ψηφοφόροι είναι όντως φοβισμένοι. Αν και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι η χώρα θα παραμείνει στο Ευρώ (εκφράζοντας στην ουσία μια ευχή), ταυτόχρονα η πλειοψηφία τους εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει (εκφράζοντας έτσι την πραγματική ανησυχία του). Αυτός ο φόβος έχει αναστήσει μια πολιτικά ημιθανή Ν.Δ.».
    Τέλος, προβλέπει ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές δεν θα σταθεί για καιρό:
    «Οι όποιες επιλογές του εκλογικού σώματος, δεν θα διαμορφώσουν ένα σταθερό πολιτικό τοπίο. Το όποιο σκηνικό που θα προκύψει, θα είναι βραχύβιο. Κόμματα όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξουν συθέμελα (κάτι αμφίβολο) θα κλείσουν γρήγορα τον κύκλο τους. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αν αποβάλλει τις ακραίες πλευρές του (κάτι όχι εύκολο), μπορεί όντως να γίνει καταλύτης γενικότερων αλλαγών. Πριν δηλαδή βουλιάξει όλο το κομματικό σύστημα. Και μαζί του, πιθανώς και η ίδια η χώρα«.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΧΙ στο Δ΄ Ράιχ, και τους δοσίλογους Σα(χλα)μαράδες, που για έναν διορισμό ξεπουλάνε ιερά και όσια. ΟΥΣΤ βρωμιάριδες. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 2:04 μ.μ. δεξιο πουστρακι της αΣυγγρου οπως λιωνεις πληκτρολογια καθε μερα εδω μεσα ετσι θα λιωσω το κεφαλι σου πατωντας το κατω να ξεβρωμιασει ο τοπος απο τη γαλαζοπρασινη λεπτρα.
    ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τσιρίζουν οι μυξοπαρθένες του ΣΥΡΙΖΑ για τους FTD... ενώ γελάνε και τα μουστάκια του Παπαδημούλη..

    Η προτροπή των FTD να ψηφίσουν οι Έλληνες ΝΔ και όχι ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα φυσιολογική για έναν σοβαρό λαό που δεν κατατρέχεται από φαντάσματα. Αν ήμασταν λαός με αυτοπεποίθηση θα λέγαμε "ε και;
    Για να διαβάσουμε γιατί λένε αυτοί να ψηφίσουμε Σαμαρά;" και η αντίδραση θα ήταν
    "Α μάλιστα... δίκιο έχουν ή μαλακίες λένε"... όταν ομως οι δημαγωγοί έχουν μπολιάσει το λαό ότι για τα κακά της μοίρας του φταίνε οι ξένοι και όχι οι αλήτες του ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστές που τώρα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και έδιωξαν από τη χώρα όποιον πρόσφερε δουλειά, τέτοιες προτροπές σαν αυτές των FTD λειτουργούν ανάποδα. Βούτυρο στο ψωμί του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν οι FTD που σκεφτόμενοι "γερμανικά" έκαναν τη σημερινή τοποθέτησή τους...

    Ας αφήσουν τα λοιπόν τα μυξοκλάματα...γιατί κανείς δεν θα ασχοληθεί να πει μήπως είναι πχ. προς το συμφέρον μας και θα έπρεπε να ζητάγαμε εμείς πρώτοι απ' όλους ένα "λειτουργικό κράτος", όπως λένε οι FTD, αντί το τέρας που θέλει να συντηρήσει και να γιγαντώσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Που τέτοια ώρα όταν σε βομβαρδίζει η Δούρου με το λεφτά υπάρχουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς 15/6 1:21
    Μπράβο ρε μεγάλε , με ωραία λόγια εκφράζεσαι.
    Να σε χαίρεται η μάνα σου.
    Μόνο Ν.Δ και τοκογλύφοι εκφράζονται προς τον λαό ετσι,οπος εσυ,με ύβρεις και απειλές.
    Μπαμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΄΄Αντονακη,τώρα που παντρευτήκαμε και θα γίνεις πρωθυπουργός , θέλω!
    Να κάνεις υπουργό πολιτισμου,το αδελφούλη μου,τον Κυργιακο,ώστε να μαζέψει πιο πολλά αρχαία κειμήλια για την συλλογή του μπαμπά μου,και ταυτόχρονα να κάνει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό,με τα λεφτά τον ελλήνων .
    Τον Χριστοφορακο τον θέλω υπουργό οικονομικών ,γιατί στάθηκε κοντά μου στο σκάνδαλο της siemens,και ξέρει καλά από μίζες.
    Ποίος είναι ο Τσοχατσοπουλος που νομίζει ότι θα φάει μόνος του της μίζες.
    Θα βάλεις υπουργό εθνικής άμυνας τον μπαμπά μου,γιατί του λείπουν η κλεψιές και μίζες τόσα χρόνια.
    Θα τακτοποίησης όλο το σοι μου στο δημόσιο,και δεν θέλω τσινκουνιες,μόνο διευθυντές και πάνω θέλω.
    Τον Κασιδιαρη,τον θέλω υπουργό προστασίας το πολίτη,για να κυνηγάει τα αναρχοκομουνια που δεν γουστάρω.
    Την Λιάνα Κανέλη την θελω,γενικο γραμματέα για ίσια δικαιώματα γυναικών και λεσβίων.
    Το Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε θα το αναλάβει η εκκλησία,αυτοι ξέρουν πώς να τρώνε οικόπεδα πολιτών,και τη σημαίνει διαπλοκή με μεγαλοεργολάβους.
    Ο Κώστας Καραμανλής ,να αναλάβει το Σ.Δ.Ο.Ε,ώστε να κυνηγήσει τους φουκαράδες ταλαίπωρους φτωχούς
    Υπουργό εξωτερίκον θελω τον Κάρολο Παπουλια,γιατί ότι τον λένε οι ξένοι,το κάνει.
    Εγώ η Ντορουλα σου,θελω να ελέγχω τα Μ.Μ.Ε,για να τους λέω ότι θέλω τους έλληνες,να προστατεύω τα συμφέροντα τον εκδοτών και καναλαρχων ώστε να μην σηκώσει κεφάλι εναντίον μας,αυτοι η μίζεροι έλληνες.
    Εάν δεν τα κάνεις για μενα,Αντονάκη ,τότε θα σε χωρίσω για δεύτερη φορά,και ο μπαμπάς μου θα σε κάνει ντα,που στεναχωρεσες το κοριτσάκι του.

    Ντορουλα Μπακογιανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ψήφο στην Ν.Δ,γιατί:
    Θέλουμε Μπακογιανη και πλουτοκρατία. (Σιεμενς)
    Θέλουμε προδότες (Γεωργιαδης,κλπ)
    Θέλουμε περισσότερους φόρους.
    Θέλουμε να φιλάμε κατουρημένες ποδιές (Αρχιμαντρητες κλπ).
    Θέλουμε τον υπόκοσμο (Σωματεμπόριο κλπ).
    Θέλουμε περισσότερες αυτοκτονίες.
    Θέλουμε λιγότερη παιδεία και υγειά για τους φτωχούς.
    Θέλουμε μνημόνιο και τοκογλύφους.
    Και πολλά αλλά θέλουμε.
    Ψηφίσετε Ν.Δ,για να έχουμε αυτά που θέλουμε.

    Χαραλαμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου