Τι απαντάει ο Τραγάκης για το ότι διόρισε όλο του το σόι στη Βουλή!

Μετά τον Βύρωνα Πολύδωρα και ο Γιάννης Τραγάκης προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τους διορισμούς του γιου, της νύφης, της κόρης, του γαμπρού, και της αδελφής του γαμπρού του στη Βουλή...


Ο κ. Τραγάκης εξηγεί ότι η η κόρη του, Αργυρώ Τραγάκη – Λεοντή, εργαζόταν στο γραφείο του από το 1992. Το 2009 μονιμοποιήθηκε στη Βουλή με τον νόμο Σιούφα. Τότε δεν γνώριζε τον μετέπειτα σύζυγό της, Αναστάσιο Λεοντή, ο οποίος είχε προσληφθεί από το το 1995 στο «Κανάλι του Πειραιά».

Πολύ αργότερα, όταν προφανώς έγινε «γαμπρός» και σίγουρα αφού είχε προσληφθεί από κάποιον άλλο στο κανάλι του Πειραιά, ο κ. Τραγάκης απέσπασε τον κ. Λεοντή από το Κανάλι του Πειραιά σε ένα άλλο κανάλι με υψηλή θεαματικότητα που επιβαρύνει τους πολίτες με δεκάδες εκατομμύρια, το Κανάλι της Βουλής. Και επειδή υπήρχε ο νόμος Σιούφα, ο υπάλληλος της Βουλής πλέον μονιμοποιήθηκε

Βεβαίως, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με τα ίδια αξιοκρατικά κριτήρια, ο αντιπρόεδρος διόρισε τον προηγούμενο μήνα ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή και την αδελφή του κ. Λεοντή!

Ο κ. Τραγάκης περνάει στην αντεπίθεση και για τον γιό του, για τον οποίο λέει ότι ουδέποτε τον «βόλεψε» στην Βουλή καθώς εκείνος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Διόρισε όμως την σύζυγο του γιου του, καθώς η Έσμη Κρουστάλη Τραγάκη, δικηγόρος, τοποθετήθηκε και εκείνη ως μετακλητός στη Βουλή το 2004. Και ποια ήταν η δουλειά της; Να βοηθήσει το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο TOR-M1. Στην Επιτροπή πρόεδρος κατά σύμπτωση ήταν ο ίδιος ο κ. Τραγάκης.

Η επίσημη απάντηση του κ. Τραγάκη;

«Η ανυπαρξία μέχρι τώρα νομοθετικής ρύθμισης για τον τρόπο επιλογής των μετακλητών υπαλλήλων έδινε τη δυνατότητα στους βουλευτές να επιλέγουν τους συνεργάτες τους με βάση τα κριτήρια εμπιστοσύνης και αποτελεσματικότητας. Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει συγκεκριμένους κανόνες σε αυτή τη διαδικασία, σταματάει μια πρακτική που δικαίως ή αδίκως έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις».