Η Κρίση αποβλακώνει

8
 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Ποιος είπε ότι ο Μεσαίωνας και ο σκοταδισμός ανήκουν πια στο παρελθόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικού και γερμανικού τύπου, η οικονομική κρίση και η ανεργία οδήγησαν σε άνθηση τις δουλειές των μέντιουμ, των χαρτοριχτριών και των επαγγελματιών προφητών.
Την ίδια άνθηση θα πρέπει να έχουν αυτές οι δουλειές και στη χώρα μας, αφού μέχρι και αφρικανοί μάγοι του βουντού, βλέποντας την αυξανόμενη ανάγκη, διαφημίζουν τις ικανότητές τους στη μαγεία, απευθυνόμενοι κυρίως σε........
Ελληνες.
Γνωστή μου, μου εξομολογήθηκε πως γνωρίζει μέντιουμ που δέχεται συχνές επισκέψεις από εισαγγελείς, καθηγητές πανεπιστημίου μέχρι και από μια καθηγήτρια ψυχολογίας!
Οι ειρωνείες και οι κριτικές του Αριστοφάνη, πριν 24 αιώνες, στους «Ιππείς» και στις «Ορνιθες» για την δολιότητα των μάντεων, δεν απομυθοποίησαν καθόλου την αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να προσδιορίσει το μέλλον του. Το παράδοξο είναι ότι ενώ στις καθημερινές δραστηριότητές τους οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρακτικοί, ρεαλιστές και υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα ατομικά τους συμφέροντα, όταν φτάσουν στην απόγνωση μπορούν να υιοθετήσουν τις πιο σκοταδιστικές και ανορθολογικές απόψεις. Είναι η πιο φτηνή θεραπεία αποβλάκωσης.

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια


  1. π.χ.

    Λένε και καμιά μαλακ@@ για να γελάμε...

    Π. Σκουρλέτης: Κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα εξόδου από το ευρώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η Κρίση αποβλακώνει»

    Δεν ισχύει στην περίπτωση του ‘αρθρογράφου’ μιας και πάσχει ….εκ γενετής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μορφωμένοι κοιμούνται και οι αμόρφωτοι αποβλακώνονται κάθε μέρα και περισσότερο.Αυτός ο λαός έχει τέτοια άγνοια κινδύνου,αλλά που ξέρετε ο ΘΕΌς βοηθά τους πτωχούς τω πνεύματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπάααααααααα


    στην περίπτωσή σου
    έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά
    απο πολλές δεκαετίες πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μας λες ρε φωστήρα 11.34 το ξέρεις εκείνο του ελληνικού λαού -ΣΑΊΝΙ ΤΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ -στο αφιερώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλος χρόνου για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

    Τα μέτρα 15 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τις τρελές φορολογικές δηλώσεις που τρέχουν, το χαράτσι στη ΔΕΗ που έρχεται, τον ΦΑΠ 2010-11, τα τέλη κυκλοφορίας ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, τους τρίτεκνους-πολύτεκνους, όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

    Και ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση σχεδιάζουν να κόψουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ( τα οποία πήγαιναν σε τέλη και φόρους από πέρσι ), τα πολυτεκνικά επιδόματα και οδηγούν τους Έλληνες σε αφανισμό.

    Ο κ. Σαμαράς αποδείχτηκε πολύ λίγος. Ποιοι βουλευτές θα "τολμήσουν" να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα που οδηγούν ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες σε ατομική ΠΤΩΧΕΥΣΗ ; Θα περιμέναμε να παραιτηθεί η ανίκανη τρικολόρ κυβέρνηση των οπισθίων. Να ξέρουν οι κ. βουλευτές ότι ψηφίζοντας την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και των πολυτεκνικών επιδομάτων ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στη πολιτική τους καριέρα. Ας το σκεφτούν καλά και ας προειδοποιήσουν τους λαλίστατους υπουργούς που έχουν τελειώσει, πριν αρχίσουν.

    Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, η μόνη λύση είναι η κήρυξη επίσημης πτώχευσης από την Ελλάδα και η επιστροφή στη δραχμή.Μόνο έτσι θα σηκωθούμε σε 2-3 χρόνια.Γιατί τώρα έρχεται αργός θάνατος και καταστροφή των νέων παιδιών και των μεσαίων στρωμάτων και των συνταξιούχων, αφού - οι άθλιοι- σκέφτονται να βάλουν πλαφόν στα φάρμακα των παιδιών και των γονιών μας. Το Σεπτέμβριο θα τους ρίξει ο λαός. Τα ψωμιά τους είναι λίγα.Τρέμουν από τώρα τις αντιδράσεις ΟΛΩΝ των Ελλήνων. Τον Οκτώβριο πρέπει να έχουμε νέες εκλογές, για να γίνει το οριστικό ξεκαθάρισμα με το σάπιο παρελθόν της Ελλάδας. Τα μέλη και τα στελέχη της ΝΔ, της ΟΝΝΕΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΠ, της ΔΑΠΝΔΦΚ, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, της ΔΑΚΕ θα αρχίσουν να αποχωρούν και να παραιτούνται. Ολοι να φύγουμε από τα κόμματα της συμφορας. Καμία ψήφος σε αυτά τα κόμματα σε συνδικαλιστικές, φοιτητικές ή άλλες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.53 χέστηκαν οι πολιτικοί για το τι λέμε εμείς,αυτοί την δουλειά τους δηλαδή το φαί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ....η οικονομική κρίση και η ανεργία οδήγησαν σε άνθηση τις δουλειές των μέντιουμ, των χαρτοριχτριών και των επαγγελματιών προφητών....
    ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟ, ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.
    ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου