Σάλπισαν την ημιέξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ;

33
Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Προς δεύτερη φάση αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους πιέζει πλέον το χρηματοπιστωτικό λόμπυ, μετά την σχετική πίεση από το ΔΝΤ. Η Standard & Poor’s σάλπισε την τελική επίθεση στα ακούρευτα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που κατέχουν οι λεγόμενοι επίσημοι φορείς (κεντρικές τράπεζες και ΕΚΤ). Αυτός ο «οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας» μείωσε την Τρίτη την προοπτική αξιολόγησης του χρέους της Ελλάδας, από «σταθερή» σε «αρνητική», εξαιτίας «των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος», που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές – όπως υποστηρίζει, με την γλώσσα της Μέρκελ!

Οι εξοικειωμένοι αναγνώστες με την πολιτικοοικονομική μου αφήγηση δεν θα πρέπει να εντυπωσιάζονται από την αντίφαση του πράγματος: από την μια να θίγεται η διακηρυγμένη πολιτική της........
γερμανικής πλευράς για μη-συμμετοχή του επίσημου τομέα της ΕΕ στο «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους [όχι στο OSI (Official Sector Involvement)], ενώ από την άλλη να ενισχύεται η γερμανική στρατηγική, σύμφωνα με την οποία τα υψηλά κόστη δανεισμού είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, ώστε να συνεχίσουν να πιέζονται οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η «S & P» εξηγεί την σοβαρή πιθανότητα νέας υποβάθμισης των ελληνικών ομολόγων με την δικαιολογία ότι εξαιτίας της αρνητικής οικονομικής συμπεριφοράς της χώρας μας ως προς το μνημόνιο με την τρόικα, η κυβέρνηση «θα δυσκολευτεί να κάνει περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων», έτσι ώστε να εκπληρωθούν οι διεθνείς απαιτήσεις για την έγκριση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα έρχεται ωστόσο να προβλέψει  - πιέζοντας για - νέο «κούρεμα», νέα απομείωση συνολικά του εθνικού χρέους , πράγμα που στην περίπτωσή μας σημαίνει αλλαγή της σχέσης μας με την Ευρωζώνη. Το τελευταίο καταλήγει σε διπλό νομισματικό, υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβανομένου υπόψιν πως κανένα κοινοβούλιο της Ευρωζώνης δεν θα δεχτεί την ανακεφαλαιοποίηση του «επίσημου τομέα» λόγω ελληνικής αναδιάρθρωσης χρέους, δίχως παράλληλο αποκλεισμό της Ελλάδας από τους θεσμούς της Ευρωζώνης.

Όπως η πρώτη πτώχευση οδήγησε σε έξοδο από την χρηματαγορά, έτσι και η «πιθανή» (σύμφωνα τώρα πια και με την υποδηλωτική κίνηση των οίκων αξιολόγησης) δεύτερη, τυπική μορφή, χρεοκοπίας θα οδηγήσει σε έξοδο από την Ευρωζώνη. Επ’ αυτού του μηχανισμού έχω γράψει αναλυτικά την προηγούμενη περίοδο, καταλήγοντας ότι η «υπόσχεση» - το τυράκι στην παγίδα του διπλού νομισματικού) θα είναι της μορφής: «μετά την δημοσιονομική ανάρρωση και τον εκμηδενισμό των ελλειμμάτων, με το χρέος να έχει πλέον διαχειρίσιμη μορφή θα ανοίξουν, παράλληλα, χρηματαγορά και Ευρωζώνη για την Ελλάδα». Τόλμησα μάλιστα να εκτιμήσω την πιθανή διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέσω Συνόδων Κορυφής. Και όλα αυτά επειδή όλες οι πλευρές διαπιστώνουν ότι τα προγράμματα της τρόικας απέτυχαν στους στόχους τους και ότι η ύφεση είναι πλέον τραγικά ανεξέλεγκτη. Η στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί πλέον σε κοινωνική διάλυση και απόλυτη απορρύθμιση της αγοράς, ενώ ουδείς σοβαρός επενδυτής ρισκάρει τοποθετήσεις πριν αποσαφηνιστεί το οικονομικό/νομισματικό/πιστοληπτικό πλαίσιο λειτουργίας κράτους και αγοράς στην Ελλάδα μεσο-μακροπρόθεσμα. Με δυο λόγια περιμένουν την πρόσθεση εξωτερικής υποτίμησης στην εσωτερική για να επενδύσουν…

Αυτήν τη στρατηγική εξυπηρετεί, μέσω μιας αφαιρετικής, υπερβατικής, υποκριτικής αφήγησης περί «νοικοκυρέματος» και «μείωσης των δημοσιών βαρών», η Συγκυβέρνηση της Εσωτερικής Τρόικας. Στο μεταξύ επιταχύνει την διαδικασία εξευτελιστικής ρευστοποίησης του ενεργητικού του δημοσίου, ώστε η νέα «αρπαχτή / ληστεία» οικονομικών συμφερόντων που εξυπηρετεί να προλάβει να διεκπεραιωθεί, ή έστω νομοθετικά δρομολογηθεί, πριν από την «απέλαση» των «λαθρομεταναστών» της ζώνης του Ευρώ, όπως δυστυχώς μας κατάντησαν να θεωρούμαστε οι Έλληνες, εκείνοι που τώρα ξαφνικά αυτοπροβάλλονται ότι κυνηγούν άλλου τύπου «λαθραίους»! Όχι, δεν πρόκειται για «απέλαση», για «compulsive evacuation» για το «καλό» μας και την «προστασία της κοινωνίας και της αγοράς μας» θα εμφανιστεί ότι πρόκειται!! Με την συναίνεση της πολιτικής μας ηγεσίας θα γίνει ασφαλώς και ως αναγκαία και εύλογη αντίδραση εναντίον της γερμανικής ξεροκεφαλιάς που δεν έχει υπομονή να δει πόσο όμορφα θα εξελιχθεί το νέο σχέδιο δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πειθαρχίας της χώρας μας, υπό την ηγεσία ετούτων που βασίλευσαν τόσα χρόνια δια της αντιθέτου οδού! 

Μην μπερδεύεστε! Παιχνίδι γίνεται στο επίπεδο «διασκέδασης των εντυπώσεων» από όλες τις πλευρές και νομιμοποίηση διαφορετικών επιδιώξεων από κάθε πλευρά (χρηματιστές/τραπεζίτες από την μια, κεντροευρωπαϊκή βιομηχανική ελίτ από την άλλη), με τους ευρωπαϊκούς λαούς ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά και τον ελληνικό λαό, ιδιαιτέρα, σίγουρα «παράπλευρη απώλεια».      

Έτσι, ο εκπρόσωπος των πρώτων (τραπεζιτών), δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι εμφανίζεται να επικρίνει τις συντηρητικές προσεγγίσεις των Γερμανών, εκτιμώντας(απειλώντας) πως «είναι φανερό ότι θα υπάρξει αργά ή γρήγορα αντίδραση εναντίον της ίδιας της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πειθαρχίας που επιβάλλουν [οι Γερμανοί]… χώρες που βρίσκονται στον πυρήνα του συστήματος, κυρίως η Γερμανία, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτούν βαθιά, αλλά γρήγορα αυτές τις πλευρές…το δικό τους καλύτερο προϊόν εξαγωγής, η κουλτούρα της σταθερότητας, κινδυνεύει να υπονομευθεί επειδή δεν ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να περιοριστεί η διάχυση», είπε και λάλησε, πριν ο σαλπιγκτής σημάνει το «άδειασμα» της Ελλάδας (βάρος στην διαδικασία «σταθερότητα του Ευρώ).    

Πάλι η χώρα μας χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης στο «Ευρώ / Γερμανία», ενώ παράλληλα μέσω της αποτυχίας των «ατομικών προγραμμάτων εξυγίανσης», οι Γερμανοί ενοχοποιούν το εντόπιο πολιτικοεπιχειρηματικό κατεστημένο και την επικίνδυνα «αντιδραστική», όπως τους αρέσει να την αντιλαμβάνονται,  αντιπολίτευση. Στο παρασκήνιο όμως, για την αποτυχία προσαρμογής της Ελλάδας, η Γερμανική κυβέρνηση κατηγορεί το ΔΝΤ , ενώ το ΔΝΤ την Γερμανική Κυβέρνηση, καλοβλέποντας την επιχείρηση απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών από το ταμείο στήριξης της ευρωζώνης να μετεξελίσσεται σε Τραπεζική Ένωση που θα αντικαταστήσει τον θεσμικό ρόλο της ΕΚΤ, η οποία θα μπορούσε, σύμφωνα με το χρηματοπιστωτικό λόμπυ, να μεταβληθεί σε πολιτικός μηχανισμός μιας ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ υπό την αιγίδα των χρηματιστών ασφαλώς!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο Μάριο Μόντι, στο πνεύμα Παπαδήμου, Παπανδρέου και Ελλήνων Συγκυβερνητών, έρχεται να υποστηρίξει ότι «αν οι κυβερνήσεις δεσμεύονται απολύτως από τις αποφάσεις των κοινοβουλίων χωρίς να έχουν φροντίσει να κρατήσουν για τον εαυτό τους ένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, τότε η διάλυση της Ευρώπης αποτελεί πιο πιθανή εξέλιξη από την περαιτέρω ενοποίησή της». Οι Γερμανοί «τρελαίνονται» από την αντιδημοκρατικότητα της προσέγγισης και δηλώνουν αντιθέτως και αγανακτισμένα πώς «η ΕΕ έχει ανάγκη περισσότερη δημοκρατία και κοινοβουλευτική ευθύνη για τα λεφτά των φορολογουμένων», ξεχνώντας προφανώς τους εκβιασμούς προς το ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά τους! Προφανώς, ενδιαφέρονται για την δική τους κοινοβουλευτική και συνταγματική τάξη και όχι για την Ελληνική, η οποία ούτως ή άλλως υπονομεύτηκε από μέσα. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα αρκούνται στην επίπλαστη νομιμοφάνεια, στον εκβιασμό του κοινοβουλευτικού σώματος και του λαού και στις «υπογραφές» πολιτικών ηγετών!

Όχι, δεν θα ικανοποιούνται από αυτό την αμέσως επόμενη περίοδο. Δεν αρκεί αυτή η ταπείνωση και προτεκτορατοποίηση! Το πρόγραμμα εσωτερικής υποτίμησης που αποσκοπούσε στην μείωση του δημόσιου χρέους κάτω από το 120% του ΑΕΠ έως το 2020, έναντι του 165- 167% που τρέχει σήμερα, δεν βγαίνει με τίποτε και οι Γερμανοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν και να περάσουν στο κοινοβούλιο τους ούτε ευρώ παραπάνω από όσα αποφάσισαν στο πλαίσιο της  βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισεκατομμυρίων, μετά την (προηγούμενη) αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους. Εδώ βρίσκεται το κατάδηλο πρόβλημα, που προκαλεί αδιέξοδο και οδηγεί σε έξοδο ή μερική έξοδο (ημιέξοδο) της Ελλάδος από την Ευρωζώνη.

Ολική έξοδος ή παραμονή δεν μπορεί στη ουσία να υπάρξει, υπό τις σημερινές συνθήκες, διότι έτσι φρόντισε η πολιτική ηγεσία της χώρας, με τις απολύτως επιβλαβείς κινήσεις της ως προς το εθνικό συμφέρον και για τα τρία τέταρτα του ελληνικού λαού, τα τελευταία 2,5 χρόνια. Αν άκουγαν τις προτάσεις μας και τις παροτρύνσεις μας, τα πράγματα στην ΕΕ θα είχαν οδηγηθεί σε εντελώς άλλες «ατροπούς», οι οποίες είτε θα κατέληγαν στην άμεση χρηματοδότηση των κρατών από την ΕΚΤ, είτε στην διάσπαση της Ευρωζώνης με ένα βελούδινο διαζύγιο που θα διαμόρφωνε τις προϋποθέσεις για ένα «Ευρώ του νότου» (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και πιθανότατα άλλοι που βρίσκονται εκτός Ευρωζώνης), είτε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με «αποζημίωση» - εντελώς διαφορετικό μνημόνιο για ανάπτυξη και όχι ύφεση -  και δημόσιο έλεγχο του κορμού του τραπεζικού μας τομέα. Αυτό δεν ήθελε κανείς. Αυτό προσπάθησαν να αποτρέψουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πράγμα που θα συνοδευόταν μάλλον με γενικότερες δημοκρατικές αλλαγές! Ούτε η πολιτικομεγαλοεπιχειρηματική τάξη της Ελλάδας, ούτε το τραπεζικό σύστημα και το χρηματοπιστωτικό του λόμπυ, ούτε ασφαλώς οι ηγεσία της ΕΕ (Γερμανοί, Γάλλοι και όλοι οι υπόλοιποι του κέντρου), θα μπορούσαν να χωνέψουν μια τέτοια εξέλιξη! Έτσι, μας έβαλαν στον μονόδρομο της εσωτερικής υποτίμησης και φτωχοποίησης, της πολιτικής ταπείνωσης και του κοινωνικού εξευτελισμού που οδηγεί (οδηγούσε από την αρχή) στο διπλό νομισματικό, το οποίο θεμελιώθηκε εμμέσως με την ελεεινή μορφή της (πρώτης) αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους (PSI). Έτσι εξηγείται η αλλαγή της στάσης Σαμαρά και η σύμπνοια / «συναίνεση» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε προσωρινά στην (συγ)κυβέρνηση Παπαδήμου και στην συνέχεια στον Μεγάλο Συνασπισμό της Διαπλοκής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). 

Είναι αλήθεια, φίλοι, ότι το χρέος πλέον στην Ευρωζώνη αναπαράγει τάσεις αύξησης του ελλείμματος. Αν δεν προχωρήσουμε σε διαγραφή χρεών οι οικονομίες της περιφέρειας θα εκραγούν πολύ σύντομα. Το ζήτημα είναι πώς θα μεθοδευτεί η διαδικασία, την οποία όλοι οι θεσμικοί φορείς εξορκίζουν εκτός από την περίπτωση της Ελλάδας, στην οποία πρώτα εστίασαν δειλά στους ιδιώτες επενδυτές, ενώ τώρα η μια πλευρά ζητά από την άλλη να βάλουν και αυτοί το χέρι στην τσέπη (Official Sector Involvement). Ο όρος των Γερμανών για να συμβεί αυτό θα είναι η μερική έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη όπως εξήγησα. Μαζική διαγραφή χρεών θα σήμαινε κατάρρευση του διεθνούς πιστωτικού συστήματος και έτσι η Ελλάδα θα παρουσιαστεί ξανά ως εξαίρεση, η οποία έχει ανάγκη και δεύτερο «κούρεμα» για να καταστήσει το χρέος της διαχειρίσιμο -  δίχως δηλαδή να νομιμοποιηθεί η μορφή αυτή, ρύθμισης στην ουσία του ελλείμματος, ως κανόνας στην υπερχρεωμένη Ευρώπη. Για να μην νομιμοποιηθεί αυτή η στρατηγική ως λύση στις υπό πτώχευση χώρες της Ευρωζώνης θα εμφανίσουν το «διπλό νομισματικό», το οποίο παράλληλα θα προβληθεί ως απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς από την δουλεία του σκληρού Ευρώ, πού στέρεψε παρά τον πακτωλό ζεστού κρατικού χρήματος (Ευρώ) που ήδη από το τέλος του 2007 διοχετεύεται στις ελληνικές τράπεζες!   

Όσο για την χρηματαγορά, μην ανησυχείτε!  Παρά το παιχνίδι αισχροκέρδειας των ημερών (πάρα πολλών μηνών για την ακρίβεια), αυτή είναι παράλογο να πετάξει μαζικά χώρες εκτός του καθεστώτος πίστωσης, ακυρώνοντας το πλέον κερδοφόρο προϊόν του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, το κρατικό ομόλογο. Μετά την παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας και αφού η κρίση επεκταθεί για λίγο ακόμη, ώστε να υπάρξει σημαντικό «ξεφόρτωμα» των επισφαλών πλέον ομολόγων του Νότου, δράση θα αναλάβουν οι Ευρωπαϊκοί Μηχανισμοί ( δύο σε έναν) σε συνεργασία με την ΕΚΤ, και θα λειάνουν τις αντιθέσεις χρηματοπιστωτικού λόμπυ-κεντροευρωπαϊκής βιομηχανικής ελίτ. Δεν θα γίνει η χάρη στον «λαγό» κ. Μάριο Μόντι, αλλά θα πληγεί παράλληλα το ηγεμονικό προφίλ των Γερμανών και ο μηχανισμός παραγωγής και διαχείρισης πλεονάσματος στην Γερμανία. Όσο για την Ελλάδα δεν θα πληρώσει πλέον αποκλειστικά το κόστος πολιτικής τής τυχοδιωκτικής πολιτικομεγαλοεπιχειρηματικής της τάξης, αλλά εδώ η κοινωνία θα καταβάλει μεγάλο επιπρόσθετο τίμημα επειδή δεν μπόρεσε να αναδείξει μια εναλλακτική πολιτική δύναμη, ώστε αυτή να διαχειριστεί την κρίση σχετικά αυτόνομα από παλιές «αμαρτίες» του καθεστώτος και διαπλεκόμενα κυκλώματα.

Το τέλος αυτής της φάσης των μνημονίων και το πέρασμα σε άλλα μνημόνια που θα συνδέονται με την «ημιέξοδο» από την Ευρωζώνη, θα συνοδευτεί από αποκαλύψεις για την μορφή διαπραγμάτευσης της σημερινής και των αμέσως δύο προηγούμενων κυβερνήσεων της κρίσης. Ποτέ οι εκθέσεις της τρόικας δεν εμφανίστηκαν στην δημοσιότητα αυτούσιες. Ούτε παραρτήματα με παρατηρήσεις που τις συνόδευαν, ανάλογα με τον κάθε φορά αποδέκτη, γνωστοποιήθηκαν. Αυτά ωστόσο δεν εξαφανίστηκαν και όταν σύντομα διεθνή ΜΜΕ τα εμφανίσουν – γιατί θα τα εμφανίσουν - θα φρίξεις αναγνώστη για το είδος της διαπραγμάτευσης και του αγώνα αυτών που εμπιστεύτηκες μέσω των εκλογών να υπερασπιστούν το συμφέρον σου και όχι συγκεκριμένους τραπεζίτες, συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα κα., εις βάρος του μισθωτού ή ακόμη και του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία. Κοντός ψαλμός αλληλούια…και ας χρησιμοποιήσω και εγώ ένα κλισέ που μισώ!         

Δημοσίευση σχολίου

33Σχόλια
  1. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης...

    Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζετε το σύνδρομο της Στοκχόλμης και δεν πρόκειται να σας ζαλίσω με διευκρινήσεις...
    Όποιος δεν ξέρει ας το googlαρει :)

    Θυμήθηκα αυτό το σύνδρομο διαβάζοντας το "χιλιοστό" άρθρο σε γνωστό για την "εξειδίκευσή" του σε καταστροφικές προβλέψεις blog...

    Είναι πλέον ΑΡΩΣΤΙΑ να ψάχνεις σε όλα τα sites όλα τα blogs ,εφημερίδες - περιοδικά για να βρείς και να αναδημοσιεύσεις κάθε άρθρο , κάθε δήλωση , κάθε υπόνοια σχετικά με το πότε θα φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ και στο πότε θα μα ΔΙΩΞΟΥΝ αλλά και τί θα πάθουμε...

    Είναι αποδεδειγμένα ΑΡΩΣΤΙΑ να δημοσιεύεις με μεγάλα γράμματα τις δηλώσεις του κάθε αξιωματούχου της Ευρώπης (ακόμα και κλητήρας σε υπουργείο της Γερμανίας να κάνει δήλωση κατά της Ελλάδας θα την βρείτε σε αυτό το Blog να κυματίζει "υπερήφανα") η τρίτης χώρας...

    Είναι τουλάχιστο ΗΛΙΘΙΟ να νομίζεις ότι με τον τρόπο αυτό "εκδικείσαι" τους πολιτικούς όταν το μόνο που μπορεί να επιτύχεις είναι να στεναχωρείς τους επισκέπτες σου...
    Οι ΚΑΚΕΣ ειδήσεις έχουν γίνει εμμονή!!!

    Και να κλείνουμε τα μάτια στις δηλώσεις ;;;
    ΟΧΙ βέβαια , αλλά παρακολουθώντας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τα τεκταινόμενα και τις δηλώσεις , για κάθε μία δήλωση που υπονοεί την αλλαγή ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ στην Ελλάδα αντιστοιχούν τουλάχιστον άλλες δύο που ΤΟΝΙΖΟΥΝ ότι δεν θα υπάρξει απομάκρυνση από την Ευρωζώνη ΑΝ η Ελλάδα ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ...

    Αλλά αυτές οι δηλώσεις ΔΕΝ βλέπουν το φώς της δημοσιότητας...

    Είπαμε ότι το ΑΙΜΑ πουλάει..

    Μόνο που το σύνδρομο της Στοκχόλμης και δεν περνά χωρίς θεραπεία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μου θύμησες καλέ μου 10.16!
    Ένα άρθρο που είχα γράψει πριν από δύο χρόνια εξηγώντας πως η κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση με ψυχολογικό μηχανισμό το Σύνδρομο της Στοκχόλμης.
    Εγώ ζω στην Στοκχόλμη και εμπνέομαι από κάτι τέτοια.

    Τότε κάτι πονηρούληδες, βαποράκια της κομματικής προπαγάνδας, επιχειρήσατε να με γελοιοποιήσετε, λέγοντας ότι εκτιμώ λάθος και ότι στις αρχές του 2012 θα έχουμε βγει στις αγορές, ότι λέω βλακείες και πώς η ανάκαμψη είναι ζήτημα μηνών και η ανάπτυξη υπόθεση του τέλους του 2011.
    Λέγατε, τι λέγατε και με βρίζατε, εκτιμώντας ότι οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα υπάρχοντα τους. Ξέρετε, αυτούς που πληρώσαμε με το παραπάνω και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε!
    Θέλατε να βάλετε και στοίχημα ότι θα κάνουμε αναδιάρθρωση αλλά δεν θα πληρώσουμε τις ασφάλειες!
    Τι να πρωτοθυμηθώ!

    Έχω μόνον μια απορία, καλά δεν ντρέπεστε όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη όταν παραθέτετε τέτοια σχόλια κάτω από την δική μου ανάρτηση;

    Φίλοι παπαγαλάκια, εγώ, που αποκαλούσατε μίζερο και αραδιάζατε σχόλια αυτής της γκεμπελικής μορφής, μέχρι σήμερα έχω πέσει μέσα σε όλες τις εκτιμήσεις μου. Σε όλες πλην μιας: των επαναληπτικών εκλογών.
    Εσείς και οι πάτρωνές σας ατυχήσατε σε όλες. Μόνον ψέματα και παραπληροφόρηση έχετε προσφέρει στη κοινωνία μέχρι σήμερα, όπως και σπέρμα και αίμα.

    Κάντε μου τη χάρη λοιπόν και κρυφτείτε μέχρι να έχετε την πρώτη και μοναδική επιβεβαίωση οικονομικού χαρακτήρα κόντρα στη δική μου. Μέχρι τότε αξίζει να ντρέπεστε.
    Όχι, δεν είμαστε μίζεροι όσοι λέμε την αλήθεια. Μίζεροι και άθλιοι είναι όσοι σκορπίζουν μιζέρια, φτώχεια και δυστυχία στην κοινωνία. Και αυτοί δεν είναι αναλυτές αλλά οι κυβερνώντες.

    Τούτοι, όπως κάτι παπαγάλοι σαν κι εσένα αγαπητέ φίλε 10.16, δημιουργούν ένα περιβάλλον ομηρίας στην ελληνική κοινωνία με παραπλανητικά διλήμματα του τύπου "μνημόνιο ή πτώχευση" και "ευρώ ή δραχμή", ώστε διά του συνδρόμου της Στοκχόλμης, οι Έλληνες που έχουμε πέσει θύματα κρατικής ληστείας να ταυτιστούμε με τους κυβερνώντες, πιστεύοντας μάλιστα ότι τα τρώγαμε όλοι μαζί.
    Συνεχίστε να τα τρώτε με τους Βαρδινογιάννηδες, τους Αλαφούζους, τον Μπόμπολα και την υπόλοιπη διαπλοκή, αλλά μαζευτείτε και αφήστε την φιλολογία περί μιζέριας, διότι καταφέρατε από το 2008 μέχρι σήμερα να φτάσετε την ανεργία στο 30% περίπου, να δανειστείτε απίθανα ποσά, να διαλύσετε εντελώς την αγορά, να μας αναγκάσετε όλους που ζούμε στο εξωτερικό να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και να μειώσετε το ΑΕΠ πάνω από 20%.
    Τα υπόλοιπα που κάνατε, θα έπρεπε καλέ μου φίλε να στα πει ο καθρέφτης σου. Μάλλον είναι προκλητικό πλέον να σχολιάζεις κατ’ αυτόν τον τρόπο!
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Matina σόρυ για την πίκρα που σας κερνάει ο Δένδιας και ευχαριστούμε για την ενημέρωση... αλλά στα παπάρια μας!

    Άλλη μια αριστεράτζα, ελληνίδα "δημοσιογράφος" του Dow Jones και της Wall Street Journal, η Matina Stevis, μας ενημερώνει πόσο παράνομοι είμαστε που προσπαθούμε να μαζέψουμε τα λαθροζώα από την Αθήνα!!!

    Στα παπάρια μας μήπως τι λέει το τσίρκο της Διεθνούς Αμνηστίας;

    Δεν πειράζει κοριτσάκι μου άσε μας να είμαστε παράνομοι και περαστικά από την πίκρα που σας μοιράζει ο Δένδιας...

    Αλήθεια ρε πικραμένη, ενημέρωσες όσους ξένους σε ακολουθούν ή θα γράψεις τίποτα για το Πακιστανό ζώο που έσπασε το κεφάλι της μικρής για να τη βιάσει;

    Ξεφτιλισμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας ντρόπιασες, φώναζαν -μέσα στις φυλακές- οι άλλοι Πακιστανοί στον βιαστή της Πάρου.

    Ακόμη και οι ομοεθνείς του 21χρονου Πακιστανού που συνελήφθη για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο, αποδοκίμασαν την πράξη του και δε τον θέλουν στο δικό τους κελί.

    Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 10.00 ο Αχμέτ Βακάς, οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, αφού πρώτα πέρασε από ιατρικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εαν είναι φορέας κάποιου μεταδιδόμενου νοσήματος. Όταν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε κελί στην πτέρυγα αλλοδαπών οπου κρατούνται και άλλοι ανήλικοι Πακιστανοί.

    Η απόφαση όμως αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αλλοδαπών κρατούμενων, οι οποίοι μόλις τον είδαν άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα και απαίτησαν απο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον πάρουν άμεσα από εκεί και να τον μεταφέρουν αλλού, κατηγορώντας τον οτι η πράξη του προσβάλλει το έθνος τους και ότι δε σεβάστηκε ούτε το Ραμαζάνι.

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit.gr του φώναζαν «φύγε, το έγκλημα που έκανες προσβάλλει το έθνος μας.
    Δε σεβάστηκες ούτε το Ραμαζάνι, τη μεγαλύτερη και πιο ιερή γιορτή μας. Δε σε θέλουμε».

    Καθ΄ολη τη διάρκεια των αποδοκιμασιών ο 21χρονος παρέμεινε ψύχραιμος και τόλμησε μόνο να ψελλίσει «έχω μετανιώσει».

    Σύμφωνα πάντως με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο Βακάς δεν ταράχτηκε καθόλου απο την κατάσταση, ενω ζήτησε φαγητό και νερό κανονικά και δεν έδειξε να ενοχλείται. Το σενάριο να κρατηθεί σε κελί μόνος του αποκλείεται δια ροπάλου καθώς οι φυλακές ανηλίκων Αυλώνα είναι υπερπλήρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To ΔΝΤ ρητα λεει οτι χρειαζεται περαιτερω κουρεμα γιατι το χρεος πρεπει το 2020 να ειναι οχι 120% αλλα 100%.
    Ανεξαρτητως ποσο τελικα θα ειναι,οι λογαριασμοι αυτοι προυποθετουν οτι το ελληνικο ΑΕΠ θα μετραται σε ευρω γιατι αν μετραται σε δραχμες με την υποτιμηση θα ξαναπαει στο 150% και θα χρειαζεται και τριτο κουρεμα.
    Ουτε ειναι δυνατον διπλο νομισματικο και να μετραται το ΑΕΠ σε ευρω.
    Επομενως απο το αιτημα του ΔΝΤ δεν προκυπτει εξοδος απο το ευρω.
    Αλλά ουτως ή αλλως οποιαδηποτε εξοδος σημαινει τριτο κουρεμα ή πολυ μεγαλυτερο δευτερο κουρεμα.
    Αυτο απαντησαν στη Γερμανια στο αρχηγο του CSU που θελει εξοδο της Ελλαδος απο το ευρω,κατι τετοιο του ειπαν σημαινει απωλεια ολων των δανειων και αυτος ειπε ας τα χασουμε.
    Οι νομοι της οικονομιας ειναι υπερανω της πολιτικης εστω και μακροπροθεσμα.Μια χωρα δεν μπορει να ζει πανω απο τις δυναμεις της με οιαδηποτε κολπα αλλα και εκεινοι που τη δανειζουν στο τελος θα χασουν οσα πρεπει να χασουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να είδατε τι μου κάνετε 11:15- 11:25 μ.μ!

    Εκεί που ήμουν έτοιμος να θεωρήσω ότι το σήριαλ με τον βιαστή που κακοποίησε το κορίτσι, το οποίο συνέπεσε με την φαρσοκωμωδία όπως αποδείχθηκε της σκούπας του λαμπρού υπουργού που θα βάλει τάξη στους εισβολείς, αλλά δεν έχει τάξη να τους τοποθετήσει, ήταν μια αγνή ρατσιστική υστερία, τώρα με κάνετε να πιστέψω ότι ήταν "καπνογόνο".
    Έτσι φαίνεται από την τοποθέτηση των σχολίων σας.
    Αχ αυτός ο φίλος μου ο Γιάννης, δεν σας προσέχει και κάνετε γκάφες!
    Καρφώνεστε βρε άσχημα, δεν το καταλαβαίνετε;
    Φαίνεται να κάνετε ντόρο με τα λαθρομεταναστευτικά σας για να καλύψετε τις κυβερνητικές ασχημίες και λαθροχειρίες εις βάρος του λαού.
    Πάει καταστρέψατε απρόσεχτοι το αυθόρμητο στοιχείο της φυλετικής αγανακτησής σας!
    Τι να σας κάνω τώρα. Δεν θα μπορέσω να θεωρήσω ότι είστε ρατσιστές από ανοησία, αλλά από ταπεινή σκοπιμότητα.
    Δεν με αφήνετε να αγιάσω!

    Φίλε 11:38 μ.μ., κάνεις λάθος, δεν έχει καμία σημασία. Το ΑΕΠ θα εκφράζεται σε ευρώ επίσημα, αλλά και σε τοπικό νόμισμα παράλληλα για άλλες χρήσεις, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έτσι έχει γίνει σε όλες τις χώρες με διπλό νομισματικό. Εκφράζεται στο νόμισμα αναφοράς,επίσημα. Στο νόμισμα που θα αναφέρονται οι τάπεζες.
    Υπάρχουν πολλά άλλα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους ενδιαφερόμενους εδώ και δύο χρόνια στο ζήτημα, αλλά όχι αυτό.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντως για τον απλο λαο,δηλαδη οχι για πλουσιους και βολεμενους,η μονη πλεον λυση ειναι το διπλο νομισμα.Η παραλληλη κυκλοφορια δραχμης,επι σκοπω αποκτησεως καποιων αγαθων ή/και υπηρεσιων,οχι ολων θα επιλυσει πολλα ταμειακα προβληματα της καθημερινοτητας μας.π.χ.ζαχαροπλαστης εχει απεναντι του μαναβικο.Ελλειψει τζιρου δηλ.ευρω και στις δυο επιχειρησεις,δεν ψωνιζει,δεν απολαμβανει ο ενας τα προιοντα του αλλου.Συνεπως μετ'ολιγων ημερων θα καταληξουν στα σκουπιδια.Εαν κυκλοφορησει πληθωριστικη δραχμη θα γινουν απλες,καθημερινες πραξεις,που θα βελτιωσουν την εξαθλιωση,που βιωνουμε.Ναι,θα "παιξει" και μαυρη αγορα,αφου η εν λογω δραχμη δεν θα "περναει" σε ολες τις συναλλαγες.Ε,τι να κανουμε?Παντως με την κυκλοφορια του ευρω στο μινιμουμ,με τους φορους που ερχονται,με τα μετρα που ακολουθουν και με τις τραπεζες να τρελλαινονται να ξανακανουν τα δανεια τους εξυπηρετουμενα,να δουμε τι ευρω θα μεινει στο τελος.Κατι σαν την γκανιοτα των τυχερων παιχνιδιων.Το διπλο νομισματικο συστημα,ο εθνικος πληθωρισμος φανταζει η μονη λυση για την ευρωζωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρατσιστής από ανοησία είσαι και επιτέλους σταμάτα να επαναλαμβάνεις την ακόμη μια φορά λανθασμένη σου άποψη γα το θέμα της Πάρου.Σε αυτό το ζήτημα απλά πρέπει να το βουλώσεις και να προσευχηθείς να μη αποβεί μοιραία η πράξη του καθάρματος για το κοριτσάκι.
    Δείξε με άλλο τρόπο την ανθελληνική σου αντίληψη,με άλλα θέματα καταπιάσου για να αποδώσεις ρατσιστικά κίνητρα και να διοχετεύσεις τη ρατσιστική σου υστερία.
    BASTA,JETER,ENOUGH,STOP.
    ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.Όλη η ΕΛΛΆΔΑ παρακαλά για το παιδί και εσύ συνεχίζεις τις βλακείες σου.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΑ.ΑΡΙΣΤΟΥΧΕ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.
    Εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α ΡΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΗΦΗΝΑΡΙΑ , ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΛΜΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ? Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ Η’ ΞΥΠΝΑΜΕ H’ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ , ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξύπνα μα όνειρο ποτέ αληθινό δε βγαίνειαπλά την νύχτα πιο γλυκά την κάνει και διαβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 10.16 Ξερεις το συνδρομο της Στοκχολμης,ξερεις το ''γκουγκλαρεις''αλλα δεν εμαθες οτι η αρρωστια γραφεται με 2 ρ.ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 9 Αυγούστου 2012 8:03 π.μ

    TΟ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ
    ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    ΜΑ ΑΠ' ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ Η ΜΕΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8 Αυγούστου 2012 11:53 μ.μ.

    ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ.


    ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ .

    ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!


    ΤΟ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΛΟΥΔΕΣ ΙΔΕΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 7.04 Ενώ εσεις που ουρλιάζετε από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον Πακιστανό,τη στγμή που η Ελλάδα φλέγεται και ο ελληνικός λαός οδηγείται στην απόλυτη φτωχοποιήση, δεν είστε ανθελληνες;
    Φτάνει πια! Ο Πακιστανός συνελήφθη και θα δικαστεί και όλοι ελπίζουμε το κορίτσι να ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά ως εδώ! Μέχρι πότε θα καπιλεύεστε το δράμα της κοπέλας, προκειμένου να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο να μη δει τη συμφορά που του ετοιμάζουν μετα νέα μέτρα; Άσε που κάποιοι που η μόνη τους πολιτική αντζέντα στην ουσία είναι η λαθρομετανάστευση, εκμεταλλεύονται το γεγονός μέχρι αηδίας προσπαθώντας να κερδίσουν ψήφους αφελών, κάνοντας φτηνά σώου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓIA TIΣ ΦΩTIEΣ ΠOY BAZOYN TOYPKOI, ΣKOΠIANOI, AΛBANOI…. MOYΓKA OΛOI.
    ΓIA TO AITΩΛIKO…. MOYΓKA OΛOI.
    ΓIA THN ΘPAKH….. MOYΓKA OΛOI (BΛEΠE TOY ΔENΔIA THN ΠPOΔOΣIA)
    ΓIA THN POΔO…… MOYΓKA OΛOI
    ΓIA THN KEPKYPA ME TOYΣ AΛBANOYΣ….MOYΓKA OΛOI

    MOYΓKA KAI OTAN MAΣ ΠHΔANE KAI MAΣ ΣKOTΩNOYN;;;

    EEEE!!! ΦΘANEI ΠIA. ΣT' APMATA ΣT' APMATA ΦIΛOI MOY. MONON ETΣI ΘA EΛEYΘEPΩΘOYME AΠO ΔΩΣIΛOΓOYΣ, ΠPAKTOPEΣ KAI ΠPOΔOTEΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 9.04 Είσαι εκτός τόπου και χρόνου ,αντί να τα χώνεις στον αρθρογράφο με την κοτρώνα που ξαναπέταξε στις 11.53,απαντάς σε μένα.
    Άντε συγκεντρώσου και ρίξε το χέσιμο που ταιριάζει στον μορφωμένο της παρέας,τον μόνο εν ΕΛΛΆΔΙ Δ.Γ αριστεύσαντα ,τρομάρα του,μήπως και σκάσει επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΡΟΣ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΗΝ “ΚΑΘΑΡΗ”

    Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις 08 Αυγούστου 2012 – 23:55.

    Κάποιοι προφανώς δεν έχουν καταλάβει. Το βάθος της υπόθεσης της Πάρου.

    Μέσα από μια τυχαία(;) και παράλληλα τραγική ιστορία αποκαλύπτεται η φοβερή διαπλοκή που επικρατεί όχι μόνον στο νησί αλλά και σε όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των Κυκλάδων. Το διαπιστώσαμε διαμένοντας δύο δεκαήμερα στην φωλιά της διαφθοράς. Γιατί το μεγάλο ζητούμενο στο ρεπορτάζ δεν είναι εάν φορούσε ή όχι μάσκα ο λαθροφονιάς. Το θέμα είναι ποιος εμπνέεται κάθε φορά κα φοράει μάσκες στα συνεχή εγκλήματα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

    Η Πάρος (και όχι μόνον αυτή) αποτελεί διαμετακομιστικό σταθμό εμπορίας, διακίνησης και “μοιράσματος” της “καθαρής”. Τα μεγάλα σαλόνια διοχετεύονται κόκα από αλλοδαπούς. Αυτοί είναι τα βαποράκια και όσοι κρύβονται από πίσω τους, οι μεγαλονονοί. Ο Πακιστανός κατά τις πληροφορίες μας, έπαιζε έναν ανάλογο ενδιάμεσο ρόλο και ας βγει η δικηγόρος του (εάν τολμάει) να το διαψεύσει. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το δικαστήριο την υποχρέωσε να αναλάβει την υπεράσπιση του φονιά. Γιατί για μας φονιάς είναι. Και έτσι να είναι η κ. Δήμου διαφεντεύει δικηγορικά τις πολύ “περίεργες” υποθέσεις που αφορούν ύποπτες ιστορίες.

    Σε ποια σαλονάτα ακίνητα γνωστών ιδιοκτητών, μπαινόβγαινε η “κυρία” Αχμετ; Με ποιες ζαρντιέρες κυκλοφορούσε και τι “υπερωρίες” έκανε πληρώνοντας σε “είδος;

    Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Οι Κυκλάδες έχουν παραφουσκώσει από τεράστια σκάνδαλα πολύ μεγάλου μεγέθους. Με την ηγεσία της ΕΛΑΣ να παρακολουθεί αμέτοχη (για ποιο λόγο άραγε) τις αισχρές περιπτώσεις της πολυπλόκαμης διαφθοράς.

    -Το έγκλημα της Μήλου με τον επιχειρηματία Απέργη αναζητά εδώ και 2 χρόνια δολοφόνο. Ο μακαρίτης κατέβηκε στο νησί για να στήσει την επιχείρηση του και βρέθηκε δολοφονημένος με μια πέτρα πάνω από 5 κιλά στο κεφάλι. Τον βρήκαν λιωμένο 6 μήνες μετά σε απόκρημνη περιοχή. Τον είδε ο βοσκός και ενημέρωσε την αστυνομία. Για πάνω από 2 χρόνια έχει βουίξει το νησί ότι ο Απέργης έπεσε σε δολοφονική ενέδρα που του έστησαν άτομα του υποκόσμου που νταλαβερίζονταν με ναρκωτικά.

    -Ο βιομήχανος Κυριακόπουλος με το εργοστάσιο στη Μήλο δηλητηριάζει τις ζωές των κατοίκων με την εξόρυξη “δηλητηρίου” χωρίς να τηρεί τις στοιχειώδεις περιβαλλοντολογικές υποχρεώσεις. Παρά τα πρόστιμα και τις καταδικαστικές αποφάσεις δεν τον κουνάει κανένας.

    -Πριν από 1 μήνα ο εργάτης Παρασκευάς Μάρκου, επιβαίνοντας σε δίκυκλο έπεσε στην άσφαλτο όταν η γυναίκα του Γιάννη Ραγκούση βγήκε από stop και τον τσάκισε. Ο κ.Μάρκου κατήγγειλε απίστευτα πράγματα για κωλυσιεργία στην προανάκριση και για παραλείψεις στην απονομή δικαιοσύνης.

    -Στην Πάρο βαρύνοντα λόγο στην πολιτιστική εξέλιξη της έχει ο ηθοποιός και star της τηλεόρασης, Λάκης Λαζόπουλος. Πολλοί που διαμένουν εκεί μας λένε ότι για κάθε συναυλία που γίνεται εκεί το καλοκαίρι, ρωτάνε τον Λαζόπουλο. Ελπίζουμε να μην έχει λόγο και σε άλλα περισσότερο σοβαρά ζητήματα ο δημοφιλής αστέρας που γευματίζει βράδυ παρά βράδυ με άτομα νεαρής ηλικίας σε in εστιατόρια της Νάουσας..(και αλλοδαπούς)

    Ο Αχμέτ Καγκάζ ή Χαγκάζ ή όπως αλλιώς τον λένε, ήταν ένα παιδί για δύσκολα και επικίνδυνα “θελήματα”. Σε ένα νησί που όλοι ξέρουν τις νύχτες τις ακολασίες και τις παρανομίες του άλλου αλλά όλοι φροντίζουν να τα σκεπάζουν σαν τη γάτα.

    Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν αποκάλυπταν την φάτσα του. Θα ήταν σαν να έβαζαν μπουρλότο σε σπίτια και βίλες καθωσπρέπει πολιτών για ένα ρεμάλι της Μάρπησσας. Εαν κάποιος τον αναγνώριζε σαν “υπηρετικό προσωπικό” με νυχτικιά στο σπίτι γνωστού προσώπου και τηλεφωνούσε σε έναν δημοσιογράφο, οι πληγές για την τοπική κοινωνία θα ήταν ανεπούλωτες. Όλα θα έβγαιναν στη φόρα.

    Το μεγάλο ερώτημα είναι σε πόσο μεγάλο εστιακό βάθος διοικητικών αρχών σταματάει η σήψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στη χώρα των ξεφτιλισμένων...

    Στο σημερινό Ελλαδιστάν που κάποτε λεγόταν Ελλάδα, τον πρώτο λόγο έχουν οι ξεφτιλισμένοι και ..."προοδευτικοί" αριστεράνθρωποι.

    Ακολουθούν οι διανοητικώς ανάπηροι που επιλέγουν με την ψήφο τους όλα αυτά τα ανθελληνικά εκτρώματα, ασελγώντας μ' αυτόν τον τρόπο πάνω στο κορμί της Ελλάδος -που ατυχώς- γέννησε και τους ίδιους.

    Δυστυχώς, επί 38 χρόνια, "κουμάντο" στην Ελλάδα κάνουν τα περιθωριακά απόβλητα του "πατερούλη" Στάλιν,
    συνεπικουρούμενα και από τους αναρχοβανδάλους της συνομοταξίας του ανθελληνκού Σύριζα.

    Και ο "Ελληνικός" όχλος συνεχίζει να τους υποστηρίζει...
    Τελικά έχουμε ότι πραγματικά μας αξίζει.

    Τέλεια.! για ανισόρροπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στη χώρα των ξεφτιλισμένων...

    Στο σημερινό Ελλαδιστάν που κάποτε λεγόταν Ελλάδα, τον πρώτο λόγο έχουν οι ξεφτιλισμένοι και ..."προοδευτικοί" αριστεράνθρωποι.

    Ακολουθούν οι διανοητικώς ανάπηροι που επιλέγουν με την ψήφο τους όλα αυτά τα ανθελληνικά εκτρώματα, ασελγώντας μ' αυτόν τον τρόπο πάνω στο κορμί της Ελλάδος -που ατυχώς- γέννησε και τους ίδιους.

    Δυστυχώς, επί 38 χρόνια, "κουμάντο" στην Ελλάδα κάνουν τα περιθωριακά απόβλητα του "πατερούλη" Στάλιν,
    συνεπικουρούμενα και από τους αναρχοβανδάλους της συνομοταξίας του ανθελληνκού Σύριζα.

    Και ο "Ελληνικός" όχλος συνεχίζει να τους υποστηρίζει...
    Τελικά έχουμε ότι πραγματικά μας αξίζει.

    Τέλεια.! για ανισόρροπους


    Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ!

    ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΙΟ ΤΡΕΛΟ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΤΑΚΑ Η ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ!

    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΜΑΓΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ , ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΗΛΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΟΣ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ!!

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ!
    ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Δ.Γ.

    Αν η επίθεση του Πακιστανού είχε γίνει στη δική σου κόρη και τώρα ξημεροβραδυαζόσουν έξω από μια Εντατική αγωνιώντας, θα εξακολουθούσες να μιλάς για ρατσιστές και τα τοιαύτα;

    Ο Νίκος Κούνδουρος μετά την μεταμεσονύκτια επίθεση που δέχτηκε σπίτι του στο Μετς από δύο αλλοδαπούς που προσπάθησαν να τον πνίξουν και φώναζε ο ένας στον άλλο "πνίξε το το γουρούνι" θέλοντας να τον ληστέψουν, μετά το συμβάν είπε ότι πάντα έπαιρνε το μέρος τους ως αριστερός που είναι, αλλά τώρα μετά από αυτό το χωρίς λόγο μίσος που είδε στα μάτια τους, άλλαξε άρδην τα πιστεύω του.

    Εσύ από εκεί που βρίσκεσαι, μέσα στην ασφάλεια της "πολιτισμένης" Σουηδίας είναι πανεύκολο να ρίχνεις τσιτάτα και αφορισμούς και να βάζεις ταμπέλες στους "απολίτιστους και ρατσιστές" Έλληνες.

    Όμως σε παρακαλούμε μια και δεν μπορείς να μας βοηθήσεις σε τίποτα, πέρα από ακαδημαϊκές διαπιστώσεις ( τις οποίες άλλωστε έχουμε και εμείς προ πολλού αντιληφθεί από μόνοι μας και χωρίς τη βοήθεια σου), πάψε τουλάχιστον να μας προκαλείς.

    Αυτά σου τα γράφω με εντελώς φιλική διάθεση και χωρίς καμμιά πρόθεση αντιπαλότητας και αν θέλεις τα δέχεσαι, αν όχι τα πετάς στον κάλαθο των αχρήστων και συνεχίζεις να κολλάς χαρακτηρισμούς
    περί ρατσισμού και τα παρόμοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σειρά μετά τον Πακιστανό η αποκάλυψη των σύγχρονων Ελλήνων δουλέμπορων όλων των χώρων του θεάματος,των ξενοδοχείων των εργοστασίων,των φυτωρίων,των βιοτεχνιών,της δημοσιογραφίας ,που είναι βέβαιο ότι τα ονόματα τους δεν θα είναι τόσο δύσκολα σαν του Πακιστανού.
    Μπορεί οι λαθρό να προσφέρονται με 5 ευρώ για να εργάζονται ως κηπουροί ,αν κάποιος τους δώσει 6 όμως πιθανόν να τους μετατρέπει σε χανουμάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποιος εν Ελλαδι;
    Δεν ξερετε οτι αυτος πηγαινοερχεται στα εξωτερικα όταν τσακωνεται στην ΕΛΛΑΔΑ;;;;

    Η καταρτηση του δεν ειναι μορφωση. Αμορφωτος είναι αν και ξερει δεκα πραγματακια πανω στα οποια παταει.

    Από τις πιο επικινδυνες περιπτωσεις

    Γνωστος μου ελεγε οταν κανανε μεταπτυχιακα μαζι στη διεθνη οικονομια και πολιτικη ότι ηταν τοσο ψωνιο που εβαζε κατι φιλοσοφους Γαλλους και Γερμανους στα οικονομικα. Ειχε τρελανει την επιτροπη. Του δινουνε αξια και βαθμους για να απαλλαγουν μια ωρα αρχιτερα από την τρελα του.

    Καποιος εγραψε οτι οταν τον ειχαν στο Παντειο και τους εκανε μαθημα σε μεταπτυχιακο εκανε παντομιμα αντι για μαθημα

    Ρωτηστε και στην ερτ το μεγα και τα καναλια που γυριζε επι χρονια.
    Ενας ΜΑΝΙΑΚΟΣ με αλλοκοτες ιδεες που ξεγελαει και νομιζουν καποιοι αφελεις ότι είναι κυριος

    Η σωστη λεξη ειναι ΜΑΝΙΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Έλληνας που να επιθυμεί τη συνέχιση αυτής της κατάστασης – ειδικά μετά την αποτρόπαια εγκληματική πράξη στην Πάρο.

    Είναι πραγματική ύβρις να μιλάμε για δικαιώματα λαθρομεταναστών, όταν έχει με τόσο βάναυση τρόπο παραβιαστεί το δικαίωμα στη ζωή ενός νεαρού κοριτσιού – ενώ μετά πάσης βεβαιότητος κινδυνεύει κάθε κορίτσι, αλλά και αγόρι και ενήλικες, που κυκλοφορούν στους δρόμους.

    Παριστάνουν (κυρίως οι του ΣΥΡΙΖΑ, διότι οι άλλοι απλώς κάτι πρέπει να πουν) ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ στην πραγματικότητα απλώς προτιμούν να επικρατεί χάος στη χώρα, για να υποδύονται τους μελλοντικούς σωτήρες.

    Παριστάνουν τους πονόψυχους και τους υπερασπιστές κάθε καρυδιάς καρύδι και στην ουσία αδιαφορούν για τους Έλληνες που δεινοπαθούν.

    Έχουν και έναν ακόμη λόγο να προτιμούν την μπαχαλοποίηση της ζωής στη χώρα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εδώ που τα λέμε και η φωτό/πόζα κάτι μου θυμίζει.
    κάτι απο λόρδο ή απο λουδοβίκο ή κάϊζερ μπορεί και αντουανέτα.
    βοήθεια κοινού παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το σύνδρομο της Στοκχόλμης...

    Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζετε το σύνδρομο της Στοκχόλμης και δεν πρόκειται να σας ζαλίσω με διευκρινήσεις...
    Όποιος δεν ξέρει ας το googlαρει :)

    Θυμήθηκα αυτό το σύνδρομο διαβάζοντας το "χιλιοστό" άρθρο σε γνωστό για την "εξειδίκευσή" του σε καταστροφικές προβλέψεις blog...

    Είναι πλέον ΑΡΩΣΤΙΑ να ψάχνεις σε όλα τα sites όλα τα blogs ,εφημερίδες - περιοδικά για να βρείς και να αναδημοσιεύσεις κάθε άρθρο , κάθε δήλωση , κάθε υπόνοια σχετικά με το πότε θα φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ και στο πότε θα μα ΔΙΩΞΟΥΝ αλλά και τί θα πάθουμε...

    Είναι αποδεδειγμένα ΑΡΩΣΤΙΑ να δημοσιεύεις με μεγάλα γράμματα τις δηλώσεις του κάθε αξιωματούχου της Ευρώπης (ακόμα και κλητήρας σε υπουργείο της Γερμανίας να κάνει δήλωση κατά της Ελλάδας θα την βρείτε σε αυτό το Blog να κυματίζει "υπερήφανα") η τρίτης χώρας...

    Είναι τουλάχιστο ΗΛΙΘΙΟ να νομίζεις ότι με τον τρόπο αυτό "εκδικείσαι" τους πολιτικούς όταν το μόνο που μπορεί να επιτύχεις είναι να στεναχωρείς τους επισκέπτες σου...
    Οι ΚΑΚΕΣ ειδήσεις έχουν γίνει εμμονή!!!

    Και να κλείνουμε τα μάτια στις δηλώσεις ;;;
    ΟΧΙ βέβαια , αλλά παρακολουθώντας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τα τεκταινόμενα και τις δηλώσεις , για κάθε μία δήλωση που υπονοεί την αλλαγή ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ στην Ελλάδα αντιστοιχούν τουλάχιστον άλλες δύο που ΤΟΝΙΖΟΥΝ ότι δεν θα υπάρξει απομάκρυνση από την Ευρωζώνη ΑΝ η Ελλάδα ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ...

    Αλλά αυτές οι δηλώσεις ΔΕΝ βλέπουν το φώς της δημοσιότητας...

    Είπαμε ότι το ΑΙΜΑ πουλάει..

    Μόνο που το σύνδρομο της Στοκχόλμης και δεν περνά χωρίς θεραπεία ...

    ///////////////////////////////////
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΙ ΒΡΙΣΙΔΙ ΤΡΑΒΗΞΕΣ
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΙΘΕΤΑ....για το κείμενο...
    ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΕ ΠΑΠΑΡΑ
    ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΑΠΛΩΣ.
    εκεί που είσαι πάνε σε κανένα ΨΥΧΙΑΤΡΟ

    σπουδαγμένε ΜΑΛΑΚΑ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σωστοοοός ο φυσιογνωμιστής!!!!
    Κανείς δε γουστάρει αυτό το μούτρο. Είδατε ποτέ κανένα κανονικό ΑΡΙΣΤΕΡΟ να τον υπερασπιστεί;;;
    Οι κανονικοί αριστεροί και οι κανονικοί άνθρωποι δε γουστάρουν παλαβές φυσιογνωμίες που το παίζουν λόρδοι.
    Αντουανέτα δε θα έλεγα. Τουλάχιστο αυτό δεν επιβεβαιώνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
    Φυσικά ούτε κανονικές γυναίκες τον πάνε. Τέτοιους γουστάρουν κάτι ανωμαλιάρες του ΤΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. * διόρθωσε τη λέξη με δύο "ρ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 12.15 ΡΕ φιλαρα εχεις παει με τις''τσυριζα''και τις λες ανωμαλιαρες;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ; ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΕΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ! ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ;
    ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΑΣΙΤΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
    ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ!ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ,ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΛΠΟΓΚ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς τους παλαιοαριστεροσυντηρητικότατους υπερδιεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ:

    Δε νομίζετε σύντροφοι, ότι έχετε παρατραβήξει το σκοινί σχετικά με το θηριώδες μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα;

    Παρά τα προγράμματα και τις διακηρύξεις σας, δε φαίνεται να έχετε κατανοήσει ότι έχετε βλάψει ανεπανόρθωτα με την ανεξήγητη τακτική σας τους ατυχέστατους μετανάστες πρώτα και τους άμοιρους Έλληνες μετά, τους οποίους κατορθώσατε να φέρετε αντιμέτωπους, εχθρούς μέσα στη ίδια τους την πόλη που κατοικούν και εργάζονται!

    Γνωρίζετε ότι το 90% των οικονομικών μεταναστών από την Ασία, την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρικανική Ήπειρο είναι συγκεντρωμένο κυρίως στο στην Πρωτεύουσα!
    Γνωρίζετε ακόμα ότι αυτή η υπερσυγκέντρωση δημιουργεί μια ιδιαίτερη πίεση στις πόλεις και στους δήμους αυτής της περιοχής.

    Και σας ερωτώ: Πέρα από το να χαϊδεύετε, να κάνετε δηλαδή μόνο κακό, στους μετανάστες και να εξοργίζετε τους Έλληνες που ζούνε στο αφιλόξενο κέντρο της Αθήνας, τι πράξατε για να προσαρμοστούν οι άνθρωποι αυτοί, να αναγνωριστεί η κουλτούρα τους, ώστε να περιληφθούν μέσα στο κοινωνικό και οικονομικό πλέγμα της κάθε τοπικής κοινωνίας;

    Γνωρίζω ποια μπορεί να είναι η απάντησή σας και ανταπαντώ:
    Μόνο κακό κάνατε και αν δεν το έχετε καταλάβει τόσο το χειρότερο για όλους μας...

    Πηγή Harry Klynn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ;; ΠΟΙΟΣ;;;;
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ;;;;;;
    ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;
    ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ;;;;
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ,ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΑ ΔΕΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ποιος ανοιξε τα συνορα;
    Ο Ραμιζ Αλια.Αυτος καταργησε το ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟ συρματοπλεγμα στα συνορα Ελλαδος - Αλβανιας.
    Απο πλευρας Ελλαδος δεν αλλαξε τιποτα.Η εισοδος απο Αλβανια ηταν τοσο παρανομη το 1995 οσο και το 1985.Αλλά δεν υπηρχαν ηλεκτροφορα συρματα ουτε σοσιαλιστικοι προβολεις που σαρωναν τη θαλασσα ουτε πολυβολα παρα μονο καποιοι στρατιωτες και αστυνομικοι.
    Λοιπον θαυμαστες του Εμβερ Χοτζα αφηστε τα σαπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΩΩ...στοχαστή της κολοαριστεράς της πυώδους !

    γελοίε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου