Χωρίς αποδείξεις

9
 Γράφει ο Γιάννης Αναστασάκος

Τι κοινό έχουν η Κερατέα του 2011 και η Κόρινθος του 2012; Την παρανομία του τοπικού συμφέροντος που την μεγεθύνουν σε ανομία νεόκοποι καπεταναίοι της Πόλης.

Την Κερατέα του 2011 εξύμνησε ως απαρχή του αντι μνημονιακού αγώνα ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως δήλωσε, εκεί άρχισε το αδούλωτο κίνημα της ανυπακοής. Ανυπακοή είναι να κάνεις μια τρύπα δυο μέτρα στη Λεωφόρο Λαυρίου, ξηλώνοντας την άσφαλτο. Να καις τον αστυνόμο σπίτι του και να απειλείς τα παιδιά του υπαλλήλου πολεοδομίας. Το........

αίτημα; Τα σκουπίδια μακριά από εμάς! Γιατί; Γιατί έτσι! Κι ο δήμαρχος μπροστά. Και τα Εξάρχεια από δίπλα. Στα μετερίζια αυτού του αγώνα ο Τσίπρας βρήκε συναγωνιστές. Ανεπιθύμητους.
Ο Μιχαλολιάκος δήλωσε πως στην Κόρινθο άρχισε η αντίσταση των Ελλήνων. Κατά των μνημονίων, μεταναστών και κάθε λογής καταπιεστών. Αντίσταση είναι να βάζεις φωτιά στα σύρματα, να μαχαιρώνεις νύχτα τους αλλόχρωμους και να δέρνεις φουσκωτά τους φύλακες. Το αίτημα; Τα ζωντανά σκουπίδια, οι μετανάστες, μακριά από εμάς! Γιατί; Γιατί έτσι! Κι ο δήμαρχος μπροστά. Και τα τάγματα από δίπλα.
Τι κοινό έχει ο Τραγάκης, ο Πολύδωρας κι ο Καμμένος με τους μαγαζάτορες της Ύδρας; Την κουτοπονηριά της αυθαιρεσίας που κάνει την παρανομία δικαίωμα. Τραγικός αντιπρόεδρος Βουλής Τραγάκης. Όχι δεν πήρε απόδειξη από το ξενοδοχείο στη Μύκονο. Πως να πάρει άλλωστε αφού δεν πλήρωσε ούτε ευρώ. Φιλοξενήθηκε ανταποδοτικά. Γιατί; Είχε βοηθήσει για την υπογραφή της επιχορήγησης του ξενοδοχείου. Παράλληλα με τον διορισμό της αδερφής του γαμπρού του στη Βουλή. Μετά κουράστηκε και πήγε Μύκονο για διακοπές. Κι έτσι βρήκε άξιο συνεχιστή ο μονοήμερος πρόεδρος Βουλής Πολύδωρας που πρόφτασε και διόρισε την κόρη του. Κι ο Καμμένος που διόρισε Καμμένο.
Ακούσατε τους αδούλωτους Μιχαλολιάκο από τη μια, Τσίπρα από την άλλη να εκραγούν;
Τον Βενιζέλο μήπως; Τον Κουβέλη ίσως; Κανέναν ανυπάκουο πρύτανη να μιλήσει ως πνευματική ηγεσία για τη δύναμη του παραδείγματος, για την ηθική της αξιοπρέπειας; Όχι βέβαια. Στο δικό τους βιλαέτι οι αρματωλοί του Συντάγματος έχουν βάλει νόμο. Και οι πρυτάνεις άσυλο. Ακούστηκε μόνο μια σιγανή διαρροή από πρωθυπουργικό γραφείο μεριά, ότι να απαγορευθούν τουλάχιστον οι διορισμοί συγγενών  πρωτοδεύτερου βαθμού.

Η ανακοίνωση θύμισε, στην αδυναμία της, την παλιά απεγνωσμένη παραίνεση στην κτηνοβατίζουσα Κρήτη. “Μην καβαλάτε τα ασαράντιστα”. Κατσίκια εννοούσαν. Κι έτσι, όταν αυτά  συμβαίνουν στην κορυφή της Πόλης ,  στη στάθμη της θάλασσας, στο βιλαέτι της Ύδρας δεν καλοδέχονται τους φορατζήδες και το χαράτσι. Οι ντόπιοι καπεταναίοι έχουν δικό τους νόμο. Τη φοροαποφυγή. Εξάλλου το κάθε μαγαζί διαθέτει και πέντε επώνυμους πελάτες, στην αυλή της Βουλής, για να του καθαρίζουν τις “δουλειές”.
Χρειάστηκαν λοιπόν ΜΑΤ για να  κοπούν αποδείξεις. Και το νησί αναστατώθηκε για την εισβολή και την κατάχρηση εξουσίας και πολιόρκησε και το αστυνομικό τμήμα. Κι ο Δρίτσας του Τσίπρα, από τον Πειραιά όπου εκλέγεται κι όπου κι η Ύδρα ψηφίζει, βγάζει μήνυμα συμπαράστασης. Για την αδικία και την κρατική βία.
Με αφορμή την Ύδρα, μιλούν για τις αποδείξεις όλοι, γυρίζοντας από την καλοκαιρινή έφοδο σε παραλίες και βουνά. Έξι ποτά, τρία παγωτά και γλυκά, απόδειξη για μια βάφλα στο κάστρο της Μονεμβασιάς διηγείται ο ένας. Αλλά κι ο ίδιος πληρώνεται σε μαύρα.
Από το Πήλιο στο Νυμφαίο και τις Πρέσπες μια απόδειξη όλη κι όλη σε 15 μέρες. Την κουβαλάει και την ανεμίζει ο άλλος. Κάτι σαν λάφυρο ή κειμήλιο. Ίσως απλό πειστήριο, μιας κι είναι δικηγόρος. Όταν τον ρωτάς αν κόβει απόδειξη για όλο το ποσό των αμοιβών του ο καταγγελτικός τόνος της φωνής χαμηλώνει. Πολίτης είναι αλλά και τόσο μαλάκας ευτυχώς όχι, σου απαντά το βλέμμα του.
Η απόδειξη πάντως, παρά τις αντιφάσεις και τους συμψηφισμούς της, έχει γίνει σύμβολο. Να την κόψω, να την ζητήσω; Εγώ θα σώσω την Ελλάδα; Όταν την ζητάς είσαι με τους άλλους, όχι με τον Δρίτσα και τον φτωχό λαό.
Αυτός ο φτωχός λαός των επαγγελματιών, στην μείωση μισθών των υπαλλήλων και συνταξιούχων απαντά με παρακράτηση φόρων κατά 43% (τόσο είναι περίπου το άθροισμα ΦΠΑ και φόρου που εξοικονομούν όταν δεν κόβουν απόδειξη). Κι έτσι οι υπάλληλοι κι οι συνταξιούχοι θα ξανακουρευτούν για να βρεθούν τα χρήματα της φοροδιαφυγής των αγανακτισμένων επιτηδείων.
Και βεβαίως μετά, με πρώτο τον κάθε Δρίτσα, όλοι θα καταδικάσουν τα πακέτα του τροικανού Στουρνάρα και της Γερμανίδας Μέρκελ. Και του ανάλγητου Κουβέλη που πέρασε στην άλλη όχθη.
Ξεκαλοκαιριάζουμε, μα το αμείλικτο ερώτημα παραμένει. Ποιος είναι τελικά αγωνιστής; Αυτός που ζητά απόδειξη ή αυτός που δεν την δίνει; Και προστάτης του λαού των Ελλήνων; Τσίπρας ή Μιχαλολιάκος;

Δημοσίευση σχολίου

9Σχόλια
  1. Ε! φιλε,
    εδω δεν ειναι Μπαλκανια.
    Ειναι κατι χειροτερο, ειναι Ελλαδα!
    Αυτα που γραφεις ειναι αδιανοητα (και ακατανοητα) για τα ζωντανα τουτου του σταυλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε ανόητε Αναστασάκο που πας να μας πείσεις ότι Τσίπρας και Μιχαλολιάκος είναι το ίδιο(άρα δόξα στην ΝΔ και τον Αντωνάκη) να δείξουμε υπακοή που στο κράτος της Ζίμενς,του Τσοχατζόπουλου,των κουμπάρων,των δομημένων ομολόγων,του σπάταλου κράτους,των διορισμών και όλων των άλλων κακών.Να δώσω για όλους αυτούς τα λεφτά μου που εγώ ξέρω πως τα βγάζω καθημερινά ξέροντας ότι θα καταλήξουν στα χέρια σάπιων πολιτικών,τραπεζιτών και των διορισμένων κομματόσκυλων τους;;Όχι κύριε καλύτερα να καταρρεύσει αυτό το κράτος και να χτίσουμε από το μηδέν κάτι καλύτερο και ποιο δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5.39 ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ! ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΑΓΑΝΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ!ΑΔΙΚΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Αναστασάκο το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι!Πως περιμένεις από τον πολίτη να μην κλέβει το κράτος αφού το ίδιο το κράτος κατακλέβει τους πολίτες και το δημόσιο χρήμα;Αφού όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα ήτανε βουτηγμένοι στη διαφθορά στις μίζες και στα σκάνδαλα και όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανείς αλλά μας κουνλανε και το δάχτυλο ότι τάχα εμείς είμαστε οι διεφθαρμένοι και όχι αυτοί
    Ρε πάρτε το χαμπάρι:Η κάθαρση για να έρθει πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από ψηλά!Αφού δεν την κάνουν αυτοί θα την κάνει αργά ή γρήγορα ο λαός
    μπουχτίσαμε από τη μπόχα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ότι είδατε η ΝΔ ακολουθεί πιστά τη γραμμή του Πασόκ:
    Παίρνει σκληρά και επώδυνα για να μας σώσει
    Γέμισε το διαδίκτυο με κλώνους του Πάγκαλου που προσπαθούν ντε και καλά να μας πείσουν πως για όλα φταίει ο λαός με απώτερο σκοπό να μας καθυποτάξουν και να δεχτούμε για άλλη μια φορά τα σκληρά και άδικα μέτρα
    Η ίδια καραμέλα!Ο διεφθαρμένος λαός φταίει για την κατάντια της Ελλάδας και πρέπει να πληρώσει!
    Μόνο που την παραπιπιλίσατε την ίδια καραμέλλα και έχει χάσει τη γεύση της
    Δε μας πείθετε πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. 7.45 για την περίπτωσή σου..ΓΑΝΤΙ

    Αδερφές μηνύουν αεροπορική-Βρήκαν τον δονητή τους χρησιμοποιημένο.

    Αξέχαστη θα μείνει η επιστροφή από διακοπές στην Κόστα Ρίκα για το γκέι ζεύγος των Κρίστοφερ Μπρίτζμαν και Μάρτιν Μπόργκερ που ξεφτιλίστηκαν μπροστά σε όλο το αεροδρόμιο του Χιόυστον όταν είδαν την βαλίτσα τους να κάνει το γύρο του κυλιόμενου διαδρόμου με τον ευμεγέθη μοβ δονητή τους κολημμένο με διάφανη ταινία πάνω της.

    «Θεέ μου τι ντροπή.
    Το να ξέρεις ότι όλοι το έχουν δει και περιμένουν να δουν ποιός θα πάρει την βαλίτσα.
    Κάποιοι δεν το πίστευαν, κάποιοι γέλαγαν και σε άλλους έβλεπες την αηδιά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση στα ερωτήματά σας:
    A)Ποιος είναι τελικά αγωνιστής;
    Αυτός που θα σας γαμήσει λαμόγια, παπαγαλάκια και δοσίλογοι σε διατεταγμένοι υπηρεσία!

    β)Και προστάτης (νταβατζής)του λαού των Ελλήνων;
    Ο αρχιψέφτης, απατεώνας και μαφιόζος ο εντολέας σας Α. Σαμαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή νομιμότητα είναι ο μεγαλοεργολάβος που τα ακούμπησε στον υπουργό για να κάνει μπίζνα με τα σκουπίδια, την οποία θα πλήρώσουν όλοι και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι της Κερατέας που θα τα φάνε στη μάπα. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ, ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΡΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΗΚΑΝ, ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ "ΕΧΘΡΟΙ" ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥΣ...ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΛΟΓΩ ΧΕΣΜΕΝΗΣ ΦΩΛΗΑΣ (Χριστοφοράκος κ.λ.π. γαρ) ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου