Η κυνική απεικόνιση της κρίσης … through the mirror!

68
Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

«Ανήκουμε στους δανειστές μας»! Αυτό είναι το σύνθημα που χαράσσει η πολιτική ηγεσία μας στον καθρέφτη, μέσω του οποίου διακρίνει κανείς την ταυτότητα της σημερινής Ελλάδας. Τα κράτη που ανήκουν στους δανειστές τους, όμως, εμφανίζονται στον καθρέφτη σαν υποθηκευμένα μαγαζιά λιανικής. Όσο κερδίζει ο δανειστής από την υποθήκη το μαγαζί θα παραμείνει ανοιχτό, μετά θα κλείσει και θα εκποιηθεί το περιεχόμενο ή ακόμη θα κατακερματιστεί το......
ίδιο το μαγαζί ως οντότητα στον πολιτικό χάρτη.

Επιμήκυνση του χρεοστασίου σημαίνει διεύρυνση της υποθήκης και ότι η υποθήκη μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλον δανειστή. Υπάρχει άλλος δανειστής; Υπάρχει, αλλά Ευρώ δεν δίνει. Δραχμές δεν δίνει. Δολάριο δεν δίνει. Ρούβλι δεν δίνει…Και τι δίνει; Αυτό που δίνει ο τοκογλύφος: χρόνο σε Ευρώ μέχρι να του παραδώσεις το μαγαζί! Να το κάνει τι; Ενυπόθηκο δάνειο για την πάρτη του με χαμηλό επιτόκιο. Καί έτσι σώζεται το Ευρώ! Αυτά γίνονται εκεί όπου η ιδιότητα του δανειστή, συγχέεται σκοπίμως και παραμορφωτικώς με την ιδιότητα του εγγυητή.

Η τρόικα προσέφερε εδώδιμα και αποικιακά ως δανειστής και όχι ως εγγυητής. Και έτσι την πατήσαμε, παρόλο που ημείς είχαμε προειδοποιήσει από το πρωί της κρίσης: αν δεν μετατραπεί η τρόικα σε εγγυητή θα το χάσεις το μαγαζί! Εσύ διαπλοκή την έκανες ύπουλα δανειστή και όχι εγγυητή, εξαπατώντας τον λαό, διότι έσπευσες να καλύψεις την κατάχρηση από το ταμείο!  Με άλλα λόγια, το αφεντικό τρελάθηκε από τις συνέπειες που θα είχε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας και τρέμοντας επίσης για τις πιθανές συνέπειες από τον άμεσο παραμερισμό του από το ταμείο και την διεύθυνση, μετέτρεψε αυτούς που κάλεσε για εγγυητές σε επίσημους μεγαλοδανειστές. Και αυτό ενώ το χρέος ολοένα και περισσότερο από ιδιωτικό μετατρέπεται σε επίσημο, δηλαδή σε ενυπόθηκο στοιχείο. Εκεί όπου σταματάει η κερδοσκοπία των επίσημων φορέων της τρόικας -  με «ριγμένο» το ΔΝΤ –  αρχίζει η επιμήκυνση του ενυπόθηκου δανεισμού. Στην περίπτωση αυτή θα γίνει προσπάθεια να μην ληφθούν υπόψιν τα κερδοσκοπικά στοιχεία που επιβαρύνουν την αξία του μαγαζιού (επιπλωμένο και επανδρωμένο). Η αξία του «καταστήματος Ελλάς», αποτιμάται αυτή την περίοδο από την ηγεσία των επίσημων δανειστών με την βοήθεια  των ελεγκτών της τρόικας με κριτήριο την συντηρητική εκτίμηση της μελλοντικής εμπορευσιμότητας του ακινήτου, λαμβάνοντας υπόψιν τα μακροχρόνια γεωπολιτικά και πιθανά γεωοικονομικά χαρακτηριστικά του, τις ευρωπαϊκές και τις τοπικές συνθήκες της αγοράς, την τρέχουσα χρήση και τις κατάλληλες εναλλακτικές χρήσεις του καταστήματος σε επίπεδο γεωστρατηγικής και διεθνούς πολιτικής. Να γιατί η στενή συνεργασία στο ζήτημα Γερμανίας-ΗΠΑ-Γαλλίας.

Καταλάβατε ότι το ζήτημα της «διαφωνίας» / «διαπραγμάτευσης» μεταξύ της Συγκυβέρνησης των διαπλεκομένων και της τρόικας εστιάζεται απλώς στην διαμόρφωση της αξίας του μαγαζιού και πουθενά αλλού; Άμα ρυθμιστεί το ζήτημα της χρήσης, θα ρυθμιστεί και το ζήτημα της αξίας, άρα και οι τιμές και ο είδος των προϊόντων και υπηρεσιών που (θα) προσφέρει /παράγει το κατάστημα. Αυτό θα κρίνει το εσωτερικό μέσο συναλλαγών και τον μηχανισμό διατήρησης ρευστότητας στην εσωτερική αγορά, καθώς λεφτά πρέπει να υπάρχουν για να κινείται το κατάστημα.

Δεν γνωρίζω αν με παρακολουθείς αναγνώστη; Αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει κάποιος άλλος, καθώς υπάρχουν και αναγνώστες που ενδιαφέρονται  για την «ρευστοποίηση» ακόμη και των κειμένων που ασκούν κριτική στην ηγεμονία τους! Και αυτά (τα κριτικά κείμενα) περιουσία του μαγαζιού θεωρούνται. Μόνον που η τρόικα έχει αντίρρηση. Αυτά τα θεωρεί κερδοσκοπικές αποτιμήσεις που πρέπει να αφαιρεθούν από την εκτίμηση της αξίας! Δεν αστειεύομαι, το κόστος που πληρώνει η Συγκυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πολιτικής αντίδρασης, δεν προσμετράται. «Κόψε το λαιμό σου», λέει η Μέρκελ στον Σαμαρά, «δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος σου». Και ο κ Σαμαράς μοιάζει - με κριτήριο τα όσα λέει στο εσωτερικό της Ελλάδας - να απαντά: «ούτε εμένα»! Αν πει τέτοια κουβέντα θα ψάχνουμε πολύ σύντομα για νέο πρωθυπουργό! Θα πρέπει να συνεννοηθούμε: το πολιτικό κόστος δεν προσμετράται στην αξία του καταστήματος, κατά τον ενυπόθηκο δανεισμό της Ελλάδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρεωθεί έμμεσα στον δανειστή, «σωτήρα» του χρεοκοπημένου καταστηματάρχη!

Το ζήτημα είναι μα μην περάσει το μαγαζί στα χέρια των εργαζόμενων. Τι ξέρουν αυτοί από δημόσιες σχέσεις, διεθνή πατρωνία και κοστολόγηση υπηρεσιών; Άσε που κλέβουν το ίδιο το μαγαζί (τους) που τους δίνει ψωμί! Να, γιατί μεγεθύνεται η αξία του ψωμιού, ενώ η τιμή εμφανίζεται να παραμένει σταθερή. Στην παραοικονομία προστέθηκε και η εσωτερική υποτίμηση. Η δεύτερη τροφοδοτεί την πρώτη, μια και λεφτά δεν υπάρχουν και έτσι αυξάνεται η πίεση για δόμηση και εφαρμογή ενός μηχανισμού παραγωγής εσωτερικής ρευστότητας, καθώς όπως υποσχέθηκαν οι Συγκυβερνώντες στους επίσημους δανειστές: «στο ευρώ θα παραμείνουμε πάση θυσία». Στο βαθμό που κινηθεί χρήμα στην αγορά με ρήτρα ευρώ η παραοικονομία θα πάρει άλλη μορφή (μαυραγοριτική), με τον τραπεζίτη στο ρόλο του Δεσπόζοντα Μαυραγορίτη. Και όλα αυτά μέχρι η αγορά να ισορροπήσει σε επίπεδο υποτίμησης γύρω στο 50%, εντός του χρόνου πολιτικής επιμήκυνσης του έργου του Μεγάλου Συνασπισμού. Τότε και μόνον τότε θα εισρεύσουν κεφάλαια για επενδύσεις και ανάπτυξη του καταστήματος, που θα χαίρουν όμως της εμπιστοσύνης του «επίσημου» δανειστή, ο οποίος θα έχει νομιμοποίηση στην έγκριση των επενδύσεων, μια και θα κρατά τις υποθήκες στα χέρια του.       

Για να καταλάβετε καλύτερα, θεωρείστε ότι τα «παιδιά» της τρόικας, αυτή την περίοδο λειτουργούν αποκλειστικά ως εκτιμητές για να προσδιορίσουν τον λεγόμενο Solvency Ratio Directive (τον Συντελεστή Φερεγγυότητας) της Ελλάδας.
Οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με την αγοραία αξία του συνόλου του «καταστήματος Ελλάς», συμπεριλαμβανομένων των μετρήσιμων φυσικών πόρων και του ανθρωπίνου κεφαλαίου (όπως νομίζουν οι φίλοι μου της αριστεράς και μέρος των δεξιών πατριωτών), καθώς  - όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενα σημειώματά μου - αυτή  αντιστοιχεί σε εκτίμηση της αξίας σε μια τρέχουσα αγορά και σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με την εκτίμηση κινδύνου για τους επίσημους δανειστές μας στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγράμματος «διάσωσης» της Ελλάδας, δηλαδή κάρπωσης της γενικότερης απόδοσης (υπεραξίας) του καταστήματος. Από αυτό θα εξαρτηθεί η επιμήκυνση του προγράμματος με σειρά μνημονίων και πακέτων λιτότητας σε συνδυασμό με ένα ευρύ, αλλά προσεκτικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Να, μην εισέλθουν και «παρείσακτοι» στον κύκλο ελέγχου των επίσημων μεγαλοδανειστών! 

Βεβαίως, η πολιτική επιμήκυνση θα απαιτήσει επιπλέον δάνειο και μην ακούτε το κ. Σαμαρά, ο οποίος μιμούμενος τον κ. Παπανδρέου δηλώνει: «δεν θέλουμε λεφτά, πολιτική υποστήριξη ζητούμε»! Για νέο δανεισμό το ΔΝΤ ζητεί κούρεμα των ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ, τουλάχιστον. Θα γίνει και αυτό στην ώρα του! Θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Πρώτα όμως απαιτείται νέα προσέγγιση της δυνητικής ζημίας (VaR το λέμε στην αγορά) για τη διαχείριση του κινδύνου έκθεσης των κεντρικών πιστωτικών ιδρυμάτων, των μεγαλοδανειστών «εταίρων» μας! Ε, αυτό περιμένει η κ. Μέρκελ για να ανοίξει το παιχνίδι και να αποκαλύψει τα χαρτιά της. Μέχρι τότε ο κ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί εταίροι του θα καλούν τον λαό σε νέες θυσίες για παραμονή στο Ευρώ, εκτοξεύοντας νέες - απαρχαιωμένες όμως ως αφήγηση - απειλές για καταστροφική επάνοδο στην δραχμή.

Η εσωτερική υποτίμηση θα συνεχιστεί μέχρι να καταρρεύσει σε κρίσιμο βαθμό ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Πότε θα συμβεί αυτό, δεν γνωρίζω. Μόλις φτάσουμε όμως εκεί η «δραχμοποίηση» της εσωτερικής αγοράς ενός υποθηκευμένου κράτους (μαγαζιού) θα προβληθεί ως μονόδρομος. Η ιδανική λύση για τους επίσημους δανειστές, κύριους ουσιαστικά του κράτους/καταστήματος και σωτήρια λύση για τους τοπικούς αποθηκάριους και φοροεισπράκτορες. Μια σωτήρια λύση και για την διαπλοκή, με την έννοια ότι μπορεί να ελπίζει πως «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας [δικά τους δηλαδή] θα είναι», μετά από έναν νέο «εθνικο-απελευθερωτικό» αγώνα στον οποίο θα πρωταγωνιστήσουν ασφαλώς!

Προς το παρόν όμως, το μέλλον της διαπλοκής θα κριθεί από την ικανότητά της να κινητοποιεί τον λαό για νέες θυσίες. Μόλις αρχίσουν οι μαζικές «λιποταξίες» και η άρνηση αυτοθυσιών («και την σύνταξή μου να δώσω για την πατρίδα, Πρόεδρε», δηλαδή), τότε θα πρέπει να αλλάξει το μέτρο της δυνητικής ζημίας (VaR), που λέγαμε, για τους δανειστές μας και τους χρηματιστές φυσικά. Πάλι από την αρχή θα πρέπει να πιάσει δουλειά το κλιμάκιο της τρόικας! Τότε θα υπάρξει κίνδυνος για τρίτη και φαρμακερή για τους φορολογούμενους, εργαζόμενους ολόκληρης της  ΕΕ και όχι μόνον της Ελλάδας, αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους. Τότε θα αρχίσουν συγκρούσεις και μια νέα περίοδος καταστολής, εθνικισμού και γενικότερης αναταραχής στην ήπειρό μας.

Η «επιμήκυνση» οδηγεί με άλλα λόγια στην επιβάρυνση του πολιτικού κλίματος στην ΕΕ. Η μετατροπή της Ελλάδας σε υποθηκευμένο μαγαζί, είναι βόμβα στα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης. Ο ευρωπαϊσμός σκοτώνεται από όσους τον κεφαλαιοποίησαν.
Ο λόγος τώρα περνά στην αριστερά, στο βαθμό που μάθει να μιλά μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτικώς γλώσσα. Το συμφέρον του ελληνικού λαού, σήμερα όσο ποτέ, έρχεται να συναντήσει το συμφέρον των Γερμανών, Γάλλων και των υπολοίπων  εργαζομένων στην ΕΕ. Αυτοί από εδώ και πέρα πρέπει να αποτελέσουν το κοινό της Ελληνικής γνήσιας διανόησης.           

Δημοσίευση σχολίου

68Σχόλια
  1. http://www.thestreet.com/story/11665082/1/iceland-was-right-we-were-wrong-the-imf.html#disqus_thread

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε κ. Γιαννακόπουλε αυτό αποτελεί ευφυή ανάλυση.
    Δεν σας βρίσκω κυνικό σε καμία περίπτωση.
    Παρ' ότι εγώ θα το έβλεπε υπό άλλο πρίσμα ως οικονομολόγος σαν συγχαίρω εκ καρδίας. Εμείς οι παλαιοί στην αγορά βλέπουμε κάπως διαφορετικά το ζήτημα που σας απασχολεί ωστόσο διαθέτετε σπινθηροβόλο πνεύμα συνδυασμένο με χιούμορ και ευρεία γνώση των οικονομικών.
    Θεωρώ ότι είναι καιρός να πάψουμε την ιδεολογική αντιπαράθεση και άστοχους διαχωρισμούς αριστερών, δεξιών. Ηγετικές προσωπικότητες οι οποίες χειρίζονται με τόση μαεστρία την κοινωνιολογία της οικονομικής επιστήμης είναι κρίμα αγαπητέ κύριε να επιμένουν επ' αυτών. Εσείς είστε για σημαντικά πράγματα ας μην περιορίζεστε από αριστερισμούς. Το καυστικό χιούμορ σας το οποίο φανερώνει υψηλή παιδεία και μαρξιστική οπτική αρκεί. Δεν χρειάζεται αριστερή προπαγάνδα.
    Ας συγχωρήσητε την καλοπροαίρετη παρατήρηση μου.
    Δεν θα αποτολμούσα την παρατήρηση προς κάποιον ο οποίος θα ήταν αδιάφορος ως προσωπικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΑΜΑΡΑ , ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ


    Εγώ εάν ημουν Σαμαρας δεν θα ρώταγα κανέναν, θα χάριζα 1000 2000 3000 ξερονήσια στους μεγαλοεπενδυτές του κόσμου που αγαπάνε την Ελλάδα Π.Χ στον Κισιγκερ, στον Σορο, στον Καρολο της Αγγλίας , στον Ροκφέλερ, στους Μεγαλοτραπεζίτες , στον Μπερλουσκόνη, στον μεγαλο τον Ρώσο δεν θυμαμε το ονομα, είναι πολλοι τετοιοι, αμα ημουν Σαμαράς θα τους ηξερα , σε όσους εχουν τα λεφτα τους σε οφ σορ εταιρείς και σε ξένες τραπεζες να τα φερουν στην ελλάδα , για κηνητρο θα τους επιδοτούσα το 30%, Π.Χ. εφερες μέσα 1 δις πάρε και 300 εκατομύρια για πριμ , θα ελεγα στους εφοπλιστές βάλτε την ελληνική σημαία δεν θα σας φορολογουμε παρτε στα καραβιασας ελληνες και τους μισθους θα τους πληρώνει το κράτος , Ετσι να δεις πότε παιρνει τα επάνω της η πατριδα, κανένας δεν θα έμενε ανεργος

    ΣΑΜΑΡΑ ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ , ΑΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΑΞΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΩΤΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΣ ΖΗΣΕΙΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΆ ΤΟΥ λεφτα , ΑΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΟΥΛΕΙΆ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΝΥΧΤΑ ΜΗΔΕΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΑΗΤΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ, ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΠΗΣΗ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ , ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΛΟ ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΟ ΕΊΝΑΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΕΣ ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΞΕΣΗΚΩΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ , ΚΑΝΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΑΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο ΣΟΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΥΓΑΛΕ ΠΑΜΨΗΦΗ,ΕΙΜΑΣΤΕΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΏΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΘΕΝΕΙ , ΟΙ ΑΡΩΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΆΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑς, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ ΚΑΝΤΑ ΟΛΑ ΙΔΩΤΙΚΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΝΑ ΜΑΘΈΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΚΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ , ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΠΟΥ ΡΙΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .ΜΑΖΕΜΑ ΣΤΑ ΓΥΠΕΔΑ ΚΑΙ ΚΡΡΡΡΡ… ΚΡΡΡΡ….. ΚΡΡΡΡ…. ΘΕΡΙΣΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑΛΑΜΌΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ , ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ...



    ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΟΙΞΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ , ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΟΙ ΝΑΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ, ΓΕΜΙΣΕΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΔΕς ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΓΑΜ ... ΣΙ, ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ,ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΥΛΕΣ ΞΕΡΕΙς ΕΣΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΑΣΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΖΙΝΑ,ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥΜΕ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΑΜΗΝ.. ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠ[ΗΣΕ ΑΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΉΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ, ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑ, ΘΑ ΧΩΡΤΑΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΕΡΕΙΑ,ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, ΒΛΕΠΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΝΤΩΝΗ...
    ΑΝΤΩΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ, ΔΙΑΣΤΑΥΕΩΣΗ ΔΙΜΕΤΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΘΕΟΓΚΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΗΜΙΘΕΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΣ ΤΣΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΕς ΘΑ ΓΕΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ Ή ΑΜΑ ΤΥΧΑΊΝΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ,ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΝΑ ΓΕΝΆΝΕ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΩΦΉ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑΓΕΝΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΝΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΩΩΩΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΦΤΩΜΕ ΤΡΕΛΕΝΩΜΕ , ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ , ΠΩΩ ΠΩΩ ΠΩΩ ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΔΟΞΕΣ ΑΝΤΩΝΗ , ΑΛΛΑ ΑΝΤΩΝΗ ΦΙΛΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗς ΣΟΥ , ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε παιδ ίμου. Μετά από τόσες αναλύσεις και ακόμη δεν σώθηκε η Ελλάδα. Υπομονή, που θα πάει;
    Εύγε και στον οικονομολόγο 9 48. Σε τέτοιους στηριχτήκαμε τα τελευταία χρόνια - και εξακολουθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TEΛΟΣ.
    Θα πρέπει να πληρώσει η γερμάνια τα 600+ Δις που μας χρωστάει,
    και μετά να ζητήσει αυτή επιμήκυνση για τα δημοσιονομικά της και όχι εμείς.

    Επίσης μας χρωστάνε bonus,
    πριμ συν τους τόκους για αποτροπή εισβολής Περσών, πνευματικά δικαιώματα αρχαίων συγγραφέων (βλέπε εκδόσεις Λειψίας,
    εμείς είμασταν απασχολημένοι με άλλα...)

    Το καταπληκτικό είναι, σαν γνήσιοι νεοέλληνες πατριώτες που είμαστε, οτι αφού τα κάναμε μαντάρα και φτάσαμε σε αδιέξοδο, θυμηθήκαμε τις πολεμικές αποζημιώσεις.

    Όχι για λόγους εθνικούς, αλλά για να βρούμε ένα άλλοθι να συνεχίσουμε το ίδιο βιολί, να ξοδεύουμε χωρίς να παράγουμε και να γλιτώσουμε απο τις δυσμενεις επιπτώσεις των επιλογών μας!

    Αυτοί είμαστε!
    Καιροσκόποι, παρτάδηκες, γουστάρουμε το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    σε όποια μορφή κι αν μας το υποσχεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αξίζουμε καλύτερες μέρες. Είμαστε από τον πρώτο έως τον τελευταίο για λύπηση. Λαμόγια του κερατά. Γι΄αυτό δεν αντιδρούμε στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αφού καταστρέψαμε τα πάντα δανειστήκαμε τόνους χρημάτων για να καλοπερνάμε και να κλέβουμε σχεδόν όλοι.Στις επόμενες εκλογές θα επικρατήσει το χάος το οποίο δε θα μας τρομάξει ιδιαίτερα εκεί που φτάσαμε. Κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11,59 ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΜΗΠΩς ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ , (ΣΔΟΕ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ,( ΜΙΖΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΔΟΗΤΕΣ Κ.Λ.Π) ), ΜΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ:

    1ΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑ ΤΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ , ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΤΑΝ ΑΜΕΣΑ, ( ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ) ΚΑΙ

    2ΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΔΗΜΕΥΑ ΠΑΡΑΥΤΑ (ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ),
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ:
    1ΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, KAI
    2ON ΓΙΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΕΞΩ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΕΠΕΒΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΙ ΠΟΣΑ ΚΡΑΤΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΝΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ , ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8 ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ... ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ , ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 25 Αυγούστου 2012 9:05 π.μ


    ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ

    ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΜΙΑ 10ΡΙΑ ΛΕΞΟΝΤΑΝΗΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΒΟΡ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ.

    ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΙΟΥΣ .

    9:48 μ.μ.


    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ .

    ΤΟ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΜΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ .

    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΟΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ;

    ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑ
    ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΦΥΡΙΖΑΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ;

    ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ;
    ΜΙΛΑΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ;

    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ;

    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΕΣΑΣ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ;

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΕΝΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΚΛΗΡΗ.

    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι 9.48 σε τι είδους προπαγάνδα αναφέρεστε.
    Με τιμούν τα λόγια σας, αλλά δεν θα συμφωνήσω στην απολιτική θεώρηση. Το μόνο που θα δεχόμουν σχετικά με αυτό είναι ότι στην μεταμοντέρνα Ευρώπη μας, οι έννοιες αριστερά/δεξιά εκ των πραγμάτων (αντικειμενικά) μεταβάλλονται και ότι υπάρχει σημαντική αναθεώρηση της λειτουργίας του ιδεολογικού παράγοντα στην καθημερινή πολιτική διαδικασία. Δεν μιλάμε όμως για το τέλος της ιδεολογίας, αλλά για την βιο-oικονομική και αντιπατριαρχική της προσαρμογή, σύμφωνα με την δική μου προσέγγιση, που ορίζει εμμέσως και την αριστερή πρακτική σε αντίθεση με την δεξιά.

    Σε ότι αφορά σε άλλες παρατηρήσεις αναγνωστών...

    Συμφωνώ ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα υπήρξε απολύτως αδρανής κατά την εξέλιξη του φαινομένου που οδήγησε στην χρεοκοπία. Συμφωνώ επίσης ότι οι ιδιαίτεροι επιστημονικοί / συντεχνιακοί φορείς δεν έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτε σημαντικό στο λαϊκό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της στρατηγικής της εσωτερικής ύφεσης, που, όπως έχω εξηγήσει, αποτελεί πολεμική ενέργεια του καθεστώτος εναντίον της κοινωνίας.
    Όμως θα πρέπει να διακρίνουμε τα άτομα από τους φορείς.
    Υπάρχουν επιστήμονες που έκαναν και κάνουν ότι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση, μόνον που δεν έχει απήχηση ο λόγος τους και διείσδυση η προσέγγισή τους. Αυτούς πνίγει ο βρόγχος της διαπλοκής που ελέγχει τα ΜΜΕ και όποιος αγνοεί τον αποκλεισμό της συστηματικής κριτικής από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, είναι σαν να μην ξέρει που ζει!

    Ασφαλώς και υπάρχει ευθύνη για την αδυναμία και αδιαφορία δημιουργίας εναλλακτικών διαύλων και μέσων ενημέρωσης και σημαντικής κινηματικής δράσης από την άλλη πλευρά.
    Οι Έλληνες επιστήμονες, λοιπόν, δεν διαφέρουν ως προς την (μικρο)πολιτική στάση από τον μέσο πολίτη και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.
    Είναι όμως μάλλον φαιδρό να ζητείται (επιμερισμένα) πολιτική ευθύνη, ιδιαίτερα από τους επιστήμονες, σε μια κοινωνία η οποία πριν από λίγες μέρες ψήφησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υπερλαϊκιστικά αντιδραστικά μορφώματα ή απείχε!

    Καλά ΚΚΕ φοβηθήκατε να ψηφήσετε μήπως χάσουμε την καπιταλιστική "ανάπτυξη και ελευθερία", η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας έπεφτε πολύ ανατρεπτική όπως και μικρότερες αριστερές ομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ τι πρόβλημα είχε;
    Ήταν, λέει, ακόμη ανώριμος για διακυβέρνηση ή παρουσίαζε αντιφάσεις. Σύμφωνοι, και αυτός ήταν λόγος να στηρίξετε αμέσως ή εμμέσως το καθεστώς της διαπλοκής; Ήταν το "μη χείρον" αυτό που πράξατε ή η (συν)υπογραφή σας στην εξέλιξη της εξαθλίωσης και της προτεκτορατοποίησης;
    Αν το "μη χείρον" είναι αυτό που πράττει ο Μεγάλος Συνασπισμός της Διαπλοκής σήμερα και εσείς αντιλαμβάνεστε την πολιτική με μικροοικονομικούς όρους και όχι την οικονομία με πολιτικούς όρους, είναι βέβαιον ότι κανείς επιστήμονας, φιλόσοφος...ούτε και ο Θεός ο ίδιος θα μπορούσε να βοηθήσει.
    Αυτό φίλε οικονομολόγε μάλλον ακούγεται κυνικά, είναι όμως η απόλυτη αλήθεια.

    Με αυτές τις σκέψεις από εδώ και εμπρός το "καθήκον" μου προς την συνείδησή μου θα το επιτελέσω με φορά προς το εξωτερικό: θα μειώσω πολύ το γράψιμό μου στα ελληνικά και την συμμετοχή μου στον εσωτερικό διάλογο και θα ρίξω το βάρος μου στα αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά νέα και παλαιά μέσα όπου μπορώ. Αυτά μπορώ αντικειμενικά και τίποτε παραπάνω, δυστυχώς!
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εύγε παιδ ίμου. Μετά από τόσες αναλύσεις και ακόμη δεν σώθηκε η Ελλάδα. Υπομονή, που θα πάει;

    Δε σώθηκε γιατί δεν ανέλαβε η αριστερά.Δεν είδες το τελικό συμπέρασμα.Όλα για αυτό γράφονται.
    Μόνο αν αναλάβει η αριστερά θα αποφύγουμε τους βουλγαρικούς μισθούς όπως συμβαίνει σε χώρες σαν τη Βουλγαρία που κυβερνούν μόνο δεξιοί.
    Και μαζί μας θα έλθουν και οι Γερμανοί εργαζόμενοι για να ξαναχτίσουν το τείχος του Βερολίνου και να περνάμε όλοι ζωή και κότα.
    Αυτό είναι το ρεζουμέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο κέντρο της διαπλοκής.Για την ακρίβεια είναι το ιδεολογικό κέντρο της μεταπολίτευσης και στελεχώνει τα πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ σε μεγάλο βαθμό.
    Οι ιδέες του χρησιμεύουν ως άλλοθι για να αποκλείει η διαπλοκή τον ανταγωνισμό και να παίρνει όλα τα έργα και τις προμήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 11.52 Ενώ τώρα που δε βγήκαν οι αριστεροί τρώμε με χρυσα κουτάλια!
    Ευτυχώς που δεν κυβέρνησαν ποτέ οι αριστεροί γιατί θα είχαν κατατρέψει την Ελλάδα,ενώ με τόσα χρόνια διακυβέρνησης από τους δεξιούς και τους "σοσιαλιστές" του εκσυγχρονισμού, η Ελλάδα μεγαλούργησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
    ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 11.57 ΡΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ; ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 11.57 Αν το κέντρο της διαπλοκής στην Ελλάδα είναι ένα κόμμα που μέχρι χτες συγκέντρωνε μόλις 3% να είσαι σίγουρος πως δε θα είχαμε φτάσει ως εδώ!Τέτοιες μακακίες λέτε και το 3% έφτασε 27% και όσο συνεχίζετε τα ίδια θα φτάσει σε λίγο στο 47%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. έφτασε.....ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΟΜΩΣ !!!

    με την αγωνιστική υπερπροσπάθεια
    της 13ης Συνιστώσας

    των πάσης φύσης ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΑ$$ΟΚ.
    Δημοσίων κηφήνων, αληταράδων ξέχειλων απο το πολύ φαί (σαν πάγκαλοι).
    Απο τα κοπροσκυλα φοροφυγάδες στυλ Υδρας..
    Απο τα χαμένα κορμιά των Πανεπιστημιακών ΑΡΠΑΧΤΩΝ.

    Απο το κάθε βαρεμένο που πίστευε
    ότι θα του χαρίσουν τα χρέη

    Και απο το κάθε κωλόπαιδο ΔΟΛΟΦΟΝΟ, που θα διορισζόταν στο Δημόσιο

    ΖΗΤΩ Η 13Η συνιστώσα ΠΑ$$ΟΚ-£ΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. π.χ.
    ΠΑ$$ΟΚ ...£ύριζα χάρην

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις «μαζί τα φάγαμε»: To ΣΔΟΕ έπιασε βενζινοπώλη με θαλαμηγό 30 μέτρων.

    Απίστευτη περίπτωση 80χρονης που εμφανίζεται πολυεκατομμυριούχα και … ιδιοκτήτρια γνωστού νυχτερινού μαγαζιού της παραλιακής

    Ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης με ...θαλαμηγό μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν πριν δύο 24ωρα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα.

    Στις νέες αποκαλύψεις προχώρησε το σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ τα μέλη του, εξέτασαν εξονυχιστικά την υπόθεση, παρά την επιμονή του ιδιοκτήτη ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
    Συγκεκριμένα, ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σ' εστιατόριο στις ΗΠΑ.

    Αλλά το λαβράκι του ΣΔΟΕ δεν σταμάτησε εκεί. Πλέον διερευνάται η υπόθεση 80χρονης γυναίκας που δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ και η οποία, όπως έγινε γνωστό, διακινεί στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

    Η 80χρονη εμφανίζεται ακόμη ως ιδιοκτήτρια μεγάλου νυκτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου, όπου εμφανίζονται ιδιαίτερα γνωστοί καλλιτέχνες.
    Η διαπίστωση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μέσω των λογαριασμών της 80χρονης διακινείται μαύρο χρήμα.

    Στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για δύο κραυγαλέες όσο και ενδεικτικές περιπτώσεις ύποπτου πλουτισμού και ασύδοτης φοροδιαφυγής.
    Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.

    Το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη - ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως "ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών καιι όχι βενζινάδικου", όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.
    Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του νυκτερινού κέντρου της παραλιακής σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλως των τραπεζικών λογαριασμών της 80χρονης γυναίκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φυσικά και δεν σχολιάζω τα ασχολίαστα (αμελέτητα) αλλά σήμερα, αφού περνιέσαι και για Κρητικός και μάλιστα απ’ ευθείας συγγενής του πρίγκιπα Μίνωα, σου αφιερώνω την, γνωστή φυσικά σ’ εσένα, κρητική μαντινάδα:

    Σελλάτο βουι αγόραζε και
    γάιδαρο καμπούρη,
    γυναίκα λυγερόκορμη
    και μήτσο μακρομουρη

    Υ.Σ.: Πτωχέ, κακομοίρη, ένα Σάββατο σου έμεινε για να ‘χαλαρώσεις’ εκεί στην ξενιτιά. Ας είναι τουλάχιστον βροχερό!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η Ελλάδα είναι ένα πολύ πλούσιο μαγαζί για να το αφήσουμε ακόμη να το κυβερνούν οι αριστεροί.
    Ποτέ μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν είχε τίποτα άλλο παρά αριστερές αντιλήψεις που εκφραζόταν από κυβερνήσεις που παρίσταναν τους δεξιούς ή ότι τους ενδιέφερε η ελεύθερη οικονομία.Παραδείγματα
    Η κάθε οικογένεια είχε και από ένα ή δύο ή και όλους δημοσίους υπαλλήλους.
    Μεγάλος αριθμός των μεγάλων επιχειρήσεων επιβίωνε με την προστασία του Δημοσίου.
    Τα πανεπιστήμια που δεν ήταν κρατικά ουδέποτε αναγνωρίστηκαν.
    Οι συνδικαλιστές ,όπως και οι ομοτράπεζοι των ολοκληρωτικών καθεστώτων πάντα περνούσαν καλύτερα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
    Όλα αυτά και άλλα πολλά δεν αφορούν τη ελεύθερη οικονομία ,αλλά την ελεγχόμενη .
    Οι διαφορές ήταν ότι οι Έλληνες είχαν για κυβερνήσεις ,άτομα που ήξεραν να κλέβουν καλύτερα από τα άλλα κράτη με σοσιαλισικο/κομουνιστικά καθεστώτα .Οι δε ΈΛΗΝΕς οι μισοί ήταν φανατικά αντίθετοι σε αυτά τα καθεστώτα και οι άλλοι φανατικά υποστηρικτές τους.
    Εδώ πάλι οι κυβερνώντες είχαν μια καλή και από ότι φαίνεται αποδοτική ιδέα ,να καλύψουν τις αριστεροκομουνιστικές τακτικές με ένα δεξιό κάλυμμα.Έτσι όλοι θα ζούσαν καλά και οι πολιτικοί και οι πολίτες.
    Το σχέδιο καλά κρατούσε μέχρι που μας ανακάλυψαν γιατί έγινε το μοιραίο λάθος.Άλλωστε κάθε έγκλημα όσο καλά κρυμμένο και να είναι κάποια στιγμή μπορεί και να αποκαλυφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νάξος...
    Στη Μουτσούνα ο Τσίπρας;;;;;

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αύριο βράδυ θα δοθεί σοσιαΛΗΣΤΙΚΟ δείπνο στη Μουτσούνα με αστακούς για κύριο γεύμα, στο ΣΥΡΙΖΟ..Τσίπρα.

    Επαναλαμβάνουμε, ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
    Εάν αληθεύει, καλή σας όρεξη συντρόφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όποιος έζησε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια να μιλήσει ειλικρινά : οι εφημερίδες της διαπλοκής ΝΕΑ,ΕΘΝΟΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ διακινούσαν δεξιές ή αριστερές ιδέες;
    Eκτός αν με την έννοια διαπλοκή εννοούμε κάτι άλλο από τους εκδότες.
    Η πραγματικότητα είναι ότι διακινούσαν αριστερές.Το ξέρουν όλοι.Όχι πάρα πολύ αριστερές του ΚΚΕ αλλά μετρίως εκεί στο μήκος κύματος της "ανανεωτικής αριστεράς".Με αυτή την έννοια ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ιδεολογικό κέντρο της διαπλοκής.
    Είχε επίσης μεγάλο έλεγχο στα πανεπιστήμια και το χώρο της τέχνης.Ο ελληνικός παλιός κινηματογράφος καταστράφηκε από το κρατικιστικό Ελληνικό κέντρου κινηματογράφου για να γυρίζονται με λεφτά των φορολογουμένων ταινίες που γυριζαν αριστεροί σκηνοθέτες και δεν έβλεπε κανείς γιατί τις καταλάβαιναν όσο και μερικά κείμενα του αγαπητού Δ.Γ.
    Το ίδιο και στα βιβλία κλπ.
    Το φαινόμενο επεκτεινόταν και στην πρόσληψη εξωτερικών ειδήσεων.Πότε διαβάσατε σε ελληνική εφημερίδα θετική άποψη για ξένο δεξιό πολιτικό,τον Μπους,τον Μπερλουσκόνι (καλά δεν λέμε για Μέρκελ).Ξέρεις εκ των προτέρων ότι ο ελληνικός τύπος θα υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς στις αμερικανικες εκλογές και τους σοσιαλιστές στις ευρωπαικές.
    ΟΙ ιερεμιάδες κατά του νεοφιλελευθερισμού - που οι διαπλεκόμενοι τον αντιλαμβάνονται ως επικίνδυνο ανταγωνισμό - είναι συνεχείς.
    Τώρα γιατί αυτό το κόμμα ήταν μόνιμα στο 3-4%;
    Γιατί δεν το εμπιστευόταν ο κόσμος παρά το μόνιμα ευνοικό κλίμα για τις ιδέες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κοίτα να δείς που τόσα χρόνια μας κυβερνούσαν αριστεροί μεταμφιεσμένοι σε δεξιούς και νεοφιλελεύθερους.
    Και οι πραγματικοί δεξιοί που ήταν; Στη μακρόνησο;Ρε σοβαρευτείτε λιγάκι και κάντε καμμιά αντιπολίτευση της προκοπής στην αριστερά.
    Με μεταμφιεσμένους αριστερούς που ταχα μου κυβερνούσαν και με αστακούς και ψάρια στη Μουτσούνα, το μόνο που καταφέρνετε είναι να γελοιοποιείστε
    Συνέλθετε πριν να είναι αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ…

    Κανένα κόμμα δεν είναι αξιόπιστο, αλλά ούτε πρόκειται να ύπαρξη, όσο θα υπάρχουν Έλληνες τύπου θαμώνων καφενείου. Η άρχουσα τάξη συμπεριφέρεται αναλόγως με την ποιότητα στους ιθαγενής υπηκόους.
    Με ένα (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ) μας φόρτωσαν όλες τις αμαρτίες τους, και κανένας μας δεν αντιδρά δεν αντιστέκεται.
    Στο πολιτικό κουτσομπολιό όμως και στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ μας είμαστε πρώτοι, . τζάμπα μάγκες
    Αρκετά κατά καιρούς είναι τα σχόλια εδώ στο καφενείο που μηλανε για αντίδραση αλλά ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ..ΑΝΘΡΩΠΟΙ !"
    όπως γράφει ο υπερπασόκος Καρέλιας
    της πρώην Ελευθεροτυπίας, παρακάτω.
    - Να υποθέσω νυν £υριζαίος τώρα !!
    ----------------------------------

    Δείτε γιατί δεν είχε ξαναγίνει έλεγχος στον ταβερνιάρη της Ύδρας.

    Θέλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας να συναντηθεί με τα μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στη Ύδρα, εναντίον των φοροφυγάδων.

    Σε κάποια στιγμή ο Υπουργός τους ρώτησε, εάν έχει ξαναγίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα και πότε και η απάντηση που πήρε ήταν....μονολεκτική:
    «Όχι».
    Και όταν ρώτησε γιατί η απάντηση που πήρε ήταν εντυπωσιακή:
    «Ο ιδιοκτήτης ήταν παλαιό στέλεχος του ΣΔΟΕ...»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΑ ΝΕΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΡΖΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
    ΡΕ ΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗ ΒΟΥΡΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ Π..ΤΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μόνο ο τσιπρας και οι λαθρομεταναστες του θα μας σώσουν .Εχει σχέδιο ο τσιπρας …θα τρώμε σκύλους μαζί με τους πακιστανούς και έτσι θα κάνουμε οικονομία…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  28. 25 Αυγούστου 2012 11:49 π.μ

    "Συμφωνώ ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ελλάδα υπήρξε απολύτως αδρανής κατά την εξέλιξη του φαινομένου που οδήγησε στην χρεοκοπία."

    ΚΑΙ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ;

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ , ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΑΝ ΣΥΓΧΩΡΩ!

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ;

    ΟΣΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ,ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΑΥΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΤΈΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΑΝ DE FACTO ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΣΚΑΜΜΕΝΩΝ !

    Ε, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΠΩΣ .
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 'Εκανα μια ερώτηση : τι ιδέες διακινούσε ο τύπος της διαπλοκής ΝΕΑ,ΕΘΝΟΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : δεξιές ή αριστερές.
    Απάντηση σε αυτό δεν είναι στήριζαν τους κυβερνώντες.Δε μιλάμε για φωτογραφίες υπουργών αλλά για ιδέες.Άλλωστε ποιοι ήσαν οι κυβερνώντες;
    Δεν ανέφερα το ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό κέντρο της διαπλοκής αλλά ως ιδεολογικό κέντρο.
    Οι ιδέες που διακινούνται στην Ελλάδα και που σε μεγάλο μέρος τους τις κινεί η διαπλοκή κινούνταν στο χώρο αυτό.
    Φυσικά και αυτό τους δημιουργεί πρόβλημα ΤΩΡΑ με το μνημόνιο.
    Εάν στην Ελλάδα διακινούνταν οι ιδέες της Θάτσερ δεν θα υπήρχε πρόβλημα με το μνημόνιο ή μάλλον δεν θα υπήρχε καν αναγκη μνημονίου.
    Αλλά τότε μπορεί και ο εργολάβος τάδε να μην είχε σίγουρο το εργο λόγω του ελεύθερου ανταγωνισμού.
    Τι δεν καταλαβαίνεις;Οτι μπορεί ένας μεγαλόσχημος να συναλλάσσεται με τη δεδομένη πολιτική εξουσία και ταυτόχρονα να πριμοδοτεί την αντίθετη πολιτική ιδεολογία;
    Mα εδώ δημοσίευαν τις προκηρύξεις της 17Ν που προσπαθούσε να τους δολοφονήσει γιατί το εβρισκαν επιχειρηματικά συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
    ΔΗΛΑΔΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    Α, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. έλα μωρέεεεεεεε, πως κάνετε έτσι

    5 Καθηγητές πανεπισημίου ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΑΡΣΠΙΣΗΣ στα καθάρματα τους κωλάθρωπους δολοφόνους της 17Ν
    μέλη της Διοικούσα του Σύριζα
    τώρα.

    Ο γιος του Βούτση... ληστής με καλάσνικοφ..10 χρόνια φυλακή αλλά έξω..

    Η Ξανθούλα Καρανίκα του Σύριζα
    υποστηρίζει την ληστεία της Πάρου
    και στηρίζει το τέκνον του Σύριζα
    Δολοφόνο της Πάρου και θα σκότωνε και αυτή !
    Αν γινόταν πλημέλημμα ο φόνος Φασιστών!

    Ασε τα άλλα καμάρια της Ρουζ Λάθρο Συνιστώσας που μας κύρηξαν και τζιχάντ !!

    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.
    Ο ΚΑΘΕ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟΣ
    ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ..παρκάρησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 1`.42.Τι σου είναι αυτός ο Σύριζα!Τόσα χρόνια διακινούσε σκοτεινα και υποχθόνια τις ιδεές του και φυσικά όσοι μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια, που δήλωναν δεξιοί ή εκσυγχρονιστές, ήταν απλές μαριονέτες στα χέρια των αριστερών
    Και όλοι εμείς που τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια, ψηφίζαμε αριστερά χωρίς να το ξέρουμε!
    Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 25 Αυγούστου 2012 2:05 μ.μ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ.

    ΜΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ,
    ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΒΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  34. Και ποιος θα με εμποδίσει να υποψιαστώ ότι οι φωτιές που ξεκινάνε στις 04:00...

    Μπαίνουν από τους "αγνούς και αμόλυντους" λαθρεπιβάτες της χώρας μας ;;;

    Και απο τους αλληλέγκυους ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΥΡΙΖΑ κλπ..

    Ποιος θα με εμποδίσει να υποψιαστώ ότι οι φωτιές δεν μπαίνουν από κάποιους λαθρεπιβάτες για ΕΚΔΙΚΗΣΗ ;;;

    Ποιος θα με εμποδίσει να υποψιαστώ ότι ανάμεσα στους πράγματι πεινασμένους και κατατρεγμένους δεν έχουν έρθει και κομάντος των μυστικών υπηρεσιών ξένων χωρών ;;;

    Ποιος θα με εμποδίσει να υποψιαστώ και να ΑΜΥΝΘΩ αν υποψιαστώ ότι έχω δίκιο να ... υποψιάζομαι ;;;

    Να απευθυνθώ στην κυρία Δούρου, επι των Εξωτερικών του £ΥΡΙΖΑ !!!
    Ή στον επι των Εσωτερικών, τον ..γνωστό κύριο, Λαφαζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 25 Αυγούστου 2012 2:50 μ.μ.

    Ειπες το ποιημα ;

    Σαλτα για κανα φραπεδακι τωρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συριζα..καθίκι,
    Α Π Ο Λ Α Υ Σ Ε
    και καλή όρεξη.
    ---------------

    Ξερίζωσαν από 32χρονο μάτια, μύτη, γλώσσα και χείλη γιατί είχε... παράνομη σχέση.

    Ξεριζώνοντάς του τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη και τη γλώσσα τιμώρησε έναν 32χρονο η οικογένεια της παντρεμένης γυναίκας με την οποία διατηρούσε παράνομα σχέση.
    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Μιρζαπούρ του Πακιστάν στο Γαλλικό Πρακτορείο,
    ο 32χρονος κουρέας Γιούσαφ Χαν, απήχθη από επτά μέλη μίας ισχυρής οικογένειας γαιοκτημόνων τα οποία, του ξερίζωσαν τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη και τη γλώσσα,

    Το φρικαλέο επεισόδιο συνέβη στο Μιρζαπούρ, 120 χλμ. από τη Λαχόρη, πολιτιστική πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη στο ανατολικό Πακιστάν.
    «Ο Γιούσαφ Χαν κατηγορείτο για παράνομη σχέση με μία παντρεμένη γυναίκα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
    Ηδη συνελήφθησαν πέντε από τους ενόχους, ενώ αναζητούνται και άλλοι δύο, μια γυναίκα και ένας άνδρας.
    «Η οικογένεια της γυναίκας μας δήλωσε πως είχε κατ' επανάληψη προειδοποιήσει τον Γιούσαφ σχετικά με την παράνομη σχέση και εν τέλει εξαναγκάσθηκε να λάβει αυτό το ακραίο μέτρο για να τον τιμωρήσει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
    Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
    ________________________________
    Να στείλει συγχαρητήρια επιστολή
    ο ΣΥΡΙΖΑ.
    _____________________________
    Ευτυχώς εδώ έχουμε προχωρήσει μπροστά αλλιώς το 90% των ανδρών θα ήταν μουγγοί και τυφλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 1.42 Mε ποιούς συκεβερνά ο Σαμαράς;με τους μεταμφιεσμένους, κατά λεγομενα σου αριστερούς, που δηλωνουν σοσιαληστές και εκσγχρονισές
    και με τους μη μεταμφιεσμένους αριστερούς της Δημάρ.Γιατί; Προφανώς συγκλινουν οι απόψεις τους για τη διακυβέρνηση της χώρας
    Αν λοιπόν δεχτούμε αυτά που λες , δύο τινά συμβαίνουν:Ή ο Αντώνης είναι και αυτός μεταμφιεσμένος αριστερός, ή αυτοί είναι μεταμφιεσμένοι νεοφιλελεύθεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 2.59 έγραψες μεγάλε. άντε γιατί κάποιοι εδώ μέσα υποτιμάνε πολύ τη νοημοσύνη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ…

    Κανένα κόμμα δεν είναι αξιόπιστο, αλλά ούτε πρόκειται να ύπαρξη,
    Με ένα (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ) μας φόρτωσαν όλες τις αμαρτίες τους, και κανένας μας δεν αντιδρά δεν αντιστέκεται.
    Κατά καιρούς εδώ στο καφενείο εμφανίζονται αξιοπρεπή και πολύ ενδιαφέροντα σχόλια, που μιλούν για αντίδραση αλλά ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ…
    Σου φορτώνουν οικονομικές υποχρεώσεις πάνω από τις δυνατότητες σου, δυσκολεύεσαι να επιζήσεις,
    Μένεις άνεργος, δεν έχεις εισόδημα, πεινάς και παρόλα αυτά σου στέλνουν φιρμάνια να πληρώσεις από αυτά που δεν έχεις,
    Έχασες την επιχείρηση σου δεν έχεις τα προς το ζην , μέχρι πριν λίγο μπορούσες και πλήρωνες ότι κερατιάτικο σου φόρτωναν , και συνεχίζουν εν ονόματι πάταξης της φοροδιαφυγής και του (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ) ,να σε χρεώνουν με φόρους , με χαράτσια, με αυξησεις στα καύσιμα , στην δεη, στο νερό ,στην τηλεφωνία, πεινάς εσύ, η οικογένεια σου, τα παιδιά σου, δεν ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι και όμως δεν αντιδράς.
    Δεχόμαστε καρτερικά την εξόντωση μας , και δεν αντιδρούμε , Αραγε ποιό είναι αυτό το τόσο δυνατό στοιχείο που υπερτερεί αυτού του φυσικού στοιχείου της αυτοάμυνας και της αυτοσυντήρησης?
    Πώς μπορεί κανείς να ονομάσει αυτό το σύνδρομο που παρά το οτι το άτομο γνωρίζει ότι κάποιοι τον καταστρέφουν αυτός δεν αντιδρά , είναι ένα σύνδρομο καθ΄ολα αφύσικο κόντρα στην φυσική υπόσταση των ζώντων οργανισμών, όπου όταν κινδυνεύουν αμύνονται και επιτίθενται κατά του εχθρού, αγωνίζονται για την επιβίωση τους,
    1 300 000 άνεργοι και 500 000 ελεύθεροι επαγγελματίες που έχασαν τις επιχειρήσεις τους και δεν συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους ανεργίας μας κάνουν το φοβερό νούμερο των 1 800 000 Έλληνες στην φτώχια και στην εξαθλίωση , τι περιμένουν και δεν αντιδρούν σαν πρόβατα επί σφαγής?
    Στο πολιτικό κουτσομπολιό όμως και στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ μας είμαστε πρώτοι, . τζάμπα μάγκες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 2.59
    Τελευταία φορά
    Φυσικά και δεν κυβερνά ούτε κυβέρνησε η αριστερά.Δεν το είπα αυτό.Είπα ότι ήταν μέχρι το μνημόνιο το ιδεολογικό κέντρο της διαπλοκής.Όχι το κυβερνητικό.
    Ο κόσμος δεν την ψήφιζε αλλά οι διαπλεκόμενοι διακινούσαν τις δικές της ιδέες.
    Ο λόγος : επειδή είναι κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμη και με πολλές προφάσεις (εργατικές,οικολογικές κλπ) για να κλείσουν και να παρεμποδίσουν τον ανταγωνισμό.
    Γράφει κάποιος άν το κράτος εκτελούσε τα έργα όπως επιτάσσει η αντίληψη της αριστεράς.
    Όχι αλλά αυτός που τα εκτελούσε πούλαγε τη μεγάλη σοβιετική εγκυκλοπαίδεια με τις ιδέες αυτές.
    Γιατί άραγε το έκανε αυτο;
    Για να μπορεί μόλις εμφανισθεί σοβαρός ανταγωνιστής να τον κατηγορήσει ως εκμεταλλευτή και να μείνει ο ίδιος.
    Και θα πει κανείς,τον ίδιο γιατί δεν τον κατηγορούσαν;
    'Ελα ντε.Γιατί ήταν "προοδευτικός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θα ήθελα να εξηγήσω μετά το σχολιασμό μου στις 12.44 γιατί πιστεύω ότι είχαμε πάντα αριστερή κατεύθυνση στη χώρα μας.
    Η αριστερά κυβερνούσε και κυβερνά ακόμη την ΕΛΛΆΔΑ,γιατί η δεξιά πάντα φοβόταν τις ,βίαιες και πολλές φορές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις τους.Ήταν πάντα εκείνη η δυνατή μειοψηφία που ρύθμιζε τις εξελίξεις, χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο,άλλοτε υποστηρίζοντας φανερά και άλλοτε εκβιάζοντας καταστάσεις κρυφά.Η πολιτική πάντα ήταν αριστερή γιατί η δεξιά ήταν και είναι φοβισμένη.
    Αν ρίξετε μια ματιά στο ΔΗΜΌΣΙΟ οι αριστεροί είχαν πάντα την καλύτερη μεταχείριση, όπως και σε άλλους χώρους.Αυτό ήταν το σύστημα στην ΕΛΛΆΔΑ,μια ιδιότυπη συνύπαρξη με πολλά πάρε δώσε κάτω από το Τραπέζι,που όμως ωφελούσε και τους δύο.
    Ναι η δωρεάν παιδεία ,η υγεία δεν έχει χρώμα ,για το λόγο αυτό τα είχαμε και εμείς στην ΕΛΛΆΔΑ.
    Μισθούς δεν είχαμε ίσους γιατί και η μαμά Ρωσία δεν είχε και δεν έχει.Υπάρχουν οι καλοζωισμένοι του καθεστώτος και υπάρχουν και οι πεινασμένοι ,όπως ακριβώς και δω στην ΕΛΛΆΔΑ.
    Οι ιδέες του να γίνονται όλοι δημόσιοι υπάλληλοι σε επιχειρήσεις που δεν παράγουν τίποτα,αρκεί να τους ταίζει το δημόσιο,μπορεί στη μαμά Ρωσία να ευδοκίμησαν ,εδώ όμως το κόλπο groso κάποτε θα αποκαλύπτονταν ,γιατί εδώ αυτός που πλήρωνε τις πολυτέλειες όλοι να υπηρετούν το ΔΗΜΌΣΙΟ το πλήρωναν άλλοι.
    Καταλήγοντας θα ήθελα να πω ακόμη ότι οι τρεις καρκίνοι στην ΕΛΛΆΔΑ ,ήταν οι πολιτικοί,οι τρύπιοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι κακοί δημοσιογράφοι.Ένας από όλους αυτούς ή και όλοι μαζί δολοφόνησαν την ΕΛΛΆΔΑ.Οι πολιτικοί με την ατολμία τους ,οι δημόσιοι υπάλληλοι με του εκβιασμούς τους και οι δημοσιογράφοι που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους.
    Ελπίζω να ξεκαθάρισα ότι δε μιλάω ούτε για τον Αντώνη ούτε για τον Αλέξη -καλά να περνάει ο άνθρωπος στις διακοπές του-, μιλάω για το σύστημα στην ΕΛΛΆΔΑ.
    12.44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. να συμπληρώσω με το πιο απλό τρόπο αυτό το περί κυβέρνησης της αριστεράς;
    Ο άνδρας φαίνεται να παίρνει τις αποφάσεις ,αλλά αυτός που βρίσκεται πάντα από πίσω είναι η γυναίκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 25 Αυγούστου 2012 2:59 μ.μ.


    ΕΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ Η ΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ,

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ 12 ΚΑΙ ΟΧΙ 4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 5.04 Ρε φίλε καλή η προσπάθεια σας να φορτώσετε την παταγώδη αποτυχία όλων των δεξιόστροφων κυβερνήσεων αλλά δεν πείθετε!Κατά βάση δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει αριστερά και ποιό μοντέλο διακυβέρνησης προτείνει.Το γεγονός ότι το Πασόκ στα πρώτα του βήματα υιοθέτησε κάποια από τα συνθήματα της αριστεράς για να να προσελκύσει κόσμο,δε σημαίνει κιόλας ότι εφάρμοσε αριστερές πολιτικές
    Όσο για το παράδειγμα σου περί της ύπαρξησ δ.υ είναι ατυχές γιατί σε όλα τα νεοφιλελεύθερα κράτη υπάρχουν Δ.Υ ακόμη και στις ΗΠΑ Αυτή η δήθεν προσέγγιση ότι δήθεν καταστραφήκαμε γιατί εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα αριστερές ολιτικές φέρνει γέλιο και θλίψη ταυτόχρονα
    Φέλιο για την αφέλεια των επιχειρημάτων της και θλίψη γιατί κάποιοι ακόμη και τώρα προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να τις φορτώσουν σε άλλους!
    Κρίμα! Ας είχατε τουλάχιστον το θάρρος να παραδεχτείτε τα λάθη σας
    Υ.Γ Η πολιτική δεν είναι ανδρόγυνο!Αν αυτοί που κυβερνούσαν δεν ήταν σε θέση να επιβάλλουν τις πολιτικές τους τότε θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 5.04 Έ, όχι και δεν στγρίξανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις την ιδιωτική πρωτοβουλία!
    Και τους μεγαλοεργολάβους στηρίξανε, και τους μεγαλοεκδότες στηρίξανε, και τα καρτέλ στηρίξανε, και τους μεγαλοεισαγωγείς στηρίξανε, ότι κάνει μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δηλαδή!
    Αν εννοείς βέβαια τους μικροεπιχειρηματίες, ποιός χέστηκε γι αυτούς.Κατά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική μας ενδιαφέρει μόνο η ενίσχυση και η επικράτηση των οικονομικά ισχυρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και τους μεγαλοεργολάβους στηρίξανε, και τους μεγαλοεκδότες στηρίξανε, και τα καρτέλ στηρίξανε, και τους μεγαλοεισαγωγείς στηρίξανε, ότι κάνει μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δηλαδή.

    Kαι μόνο που γράφεις ότι μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση στηρίζει τα καρτέλ δείχνει οτι δεν έχεις ποτέ ασχοληθεί με το τι λένε οι πραγματικοί νεοφιλελεύθεροι.
    Βασική αρχή τους ειναι η ενίσχυση του ανταγωνισμού.Του ανταγωνισμού που δεν θέλουν τα καρτέλ δηλαδή αυτό που ονομάζεται στην Ελλάδα διαπλοκή.
    Οσο για το τι είναι το ΠΑΣΟΚ,φυσικά είναι αριστερό κόμμα.
    Ή μάλλον ήταν μέχρι το μνημόνιο.
    Μα λέει,το μνημόνιο απέδειξε κλπ.
    Τίποτα δεν απέδειξε το μνημόνιο.
    Αν το ΠΑΣΟΚ έπαψε λόγω του μνημονίου να είναι αριστερό κόμμα τότε δεν είναι αριστερό κόμμα ούτε το ΚΚ Κϊνας που ιδιωτικοποιεί.
    Κανένα αριστερό κόμμα δεν μένει για πάντα αριστερό γιατί δεν μπορεί να μείνει.Αφού εξαθλιώσει το λαό του αναγκαστικά γυρίζει δεξιά καθώς δεν έχει άλλη επιλογή.
    Αυτό έγινε από τη Μόσχα ως το Πεκίνο και από τα Τίρανα ως το Βουκουρέστι.
    Λέει ο άλλος δεν ξέρουμε τι είναι κυβέρνηση της αριστεράς λες και δεν έχουν αφήσει τα ίχνη τους σε όλα τα Βαλκάνια.
    Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν ήταν μία πολύ πιο ήπια μορφή βαλκανικού ΚΚ.
    Παρέλαβε μια υγιέστατη οικονομία,την βούλιαξε και τώρα άλλαξε όπως άλλαξαν όλα τα αριστερά κόμματα μετά την καταστροφή που προκάλεσαν.
    Μαζί βέβαια έφαγαν πολλοί αν όχι όλοι όπως είπε και ο αντιπρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η αλήθεια μπορεί να παραξενεύει πολλούς αριστερών αντιλήψεων,μπορεί να είναι δύσκολο να παραδεχθείτε ότι τα κόμματα της αριστεράς είναι υπεύθυνα για πολλά, γιατί στην τελική εάν δεν είχαν κάνει τόσες υποχωρήσεις για να εισπράξουν τα οφέλη ,πολλά πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά στην Ελλάδα.Αλλά η σιωπή τους ήταν καλά πληρωμένη μέχρι τώρα,γιατί βόλευε.
    Είπαμε κάποιοι πολιτεύονται φανερά και κάποιοι υπαγορεύουν πολιτικές κρυφά.Αυτή τη δεύτερη εκδοχή πάντα την ήθελε η αριστερά,άλλωστε πολλές φορές το ομολογούσε κιόλας ότι δεν θέλει να κυβερνήσει.
    Τώρα για το Δημόσιο Τομέα που στην πλειοψηφία του δεν δουλεύει, ναι έχουν παντού στο κόσμο,αλλά οι αναλογίες είναι πολύ διαφορετικές και οι τρόποι πρόσληψης ακολουθούν άλλες οδούς.
    Η πολιτική μαφία φρόντισε για όλα ,αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο.Κάποιο αθώο παιδί και λίγο χαζό μας έβαλε στο ΔΝΤ ,ενώ θα μπορούσαμε λίγο ακόμη να παίζαμε τις κουμπάρες.Μερικοί Τραγάκιδες τις παίζουν ακόμη. Μήπως μίλησε κανείς από την αριστερά και το μάθαμε ;ΌΧΙ γιατί να μιλήσουν ,αφού και αυτοί διορίζουν.Μήπως ότι οι 300 κηφήνες της Βουλής πρέπει να μειωθούν είπε τίποτα τελευταία ο Τσίπρας; ΌΧΙ γιατί έχει και αυτός γραμμάτια προς εξόφληση.
    Μην κόπτεστε και μη σφάζεστε άδικα για αριστερές ή δεξιές ιδέες στην ΕΛΛΆΔΑ.Άλλες αξίες υπάρχουν εδώ.
    Με αγάπη ο 5.04 και 12.44 έτσι με λένε σήμερα αύριο δεν ξέρω πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 6.26 ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ! ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΗΤΑΝ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ1
    ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ! ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΩΛΟΠΡΕΜΟΥΡΑ ΔΙΑΣΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΛΕΙΣ!
    ΚΑΤΑΝΤΑΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  49. Αντε σε λίγο θα βρείτε
    την χαρά σας................

    Σύντομα η βαρυσήμαντη παρέμβαση στο Χωνί !!!

    Πληροφορούμαι ότι σε κάποια από τις επόμενες Κυριακές θα έχει βαρυσήμαντο άρθρο - παρέμβαση
    κατά του Σαμαρά (φυσικά)
    και της οικογένειάς του,
    ο εκλεκτός συνεργάτης του Χωνιού Αξιότιμος κ.κ. Κουφοντίνας...


    * ο γνωστός της 17Ν,
    απο το γνωστό...ίδρυμα


    Ελπίζω να την πάρουν μάτι και να μήν διαφύγει της προσοχής
    από τα εκλεκτά blog
    που προωθούν την ...ποιοτική
    αυτή δημοσιογραφική!!!..προσπάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 6.39 συμφωνώ σε ένα βαθμό με όσα λες αλλά είναι τουλάχιστον αστείο να αποδίδουμε την ευθύνη για όσα έγιναν στηναριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ και όχι σε αυτούς που κυβερνούσαν τόσα χρόνια.όπως και να το κάνουμε σε αυτούς ανήκει η μεγαλύτερη ευθύνη.το σκεπτικό ότι τάχα μου τους παρέσυρε η αριστερά είναι αστείο, και ανυπόστοτο.στην ας λες ή ότι ήταν ανίκανοι ή ότι μας κορόδευαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ποσώς με ενδιαφέρει αν ανέβει ή δεν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ.Οι συνθήκες σήμερα είναι τέτοιες πανευρωπαικώς και παγκοσμίως που είτε θα προσαρμοσθεί στην πραγματικότητα είτε θα εξωπεταχθεί από την Ε.Ε.
    Το ξέρουν και οι ίδιοι.Ούτε αυτά που έκανε ο Ανδρέας δεν μπορούν να κάνουν.
    Οι περισσότεροι που είναι κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λόγω σοσιαλιστικού κινδύνου άλλά λόγω μεταναστευτικού.Κανείς δεν τον φοβάται για άλλο λόγο και αυτό μπορείς να το δεις στα σχόλια παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τα αριστερά και σοσιαληστικά οράματα
    παντού στον ΠΑΛΝΗΤΗ ΓΗ
    τελειώνουν-τελείωσαν
    όταν τελειώνουν τα λεφτά
    των άλλων φυσικά

    Που βάζουν στο χέρι.
    Είτε αυτοτελώς των πολιτών-χωρών, είτε δανεικά.

    Καλη νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  53. Το τέλος του σοσιαλισμού... με λίγες λέξεις...
    _______________________________
    Η ιδέα του σοσιαλισμού τελειώνει όταν…
    η γυναίκα του αφεντικού σου, τον αγαπήσει περισσότερο από σένα


    TaXalia/T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δημητράκη,

    Δηλαδή εσύ τώρα πας στα ξένα να προσφέρεις τον μόχθο σου στους κακούς ξένους που θέλουν την πατρίδα σου προτεκτοράτο και από πάνω θα τους αναθέσεις και την ανατροφή των παιδιών σου !!! Αυτό το αριστεροπαπατζίδικο μυαλό σου το λέει συνέπεια ιδεών και πράξεων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κάποιο λάθος κάνεις εσύ Ντιντικάκι 8.17,
    με την φασιστική λάσπη σου:
    Δεν πάω στο εξωτερικό, ζω από το 2002 μόνιμα στο εξωτερικό, ως αυτοεξόριστος.

    Με κυνήγησε όσο λίγους η διαπλοκή μια και δεν ήμουν βολικός, και ανθρωπάκια σαν κι εσένα πολύ το ευχαριστήθηκαν.
    Άντε δίνε-του μου έλεγαν τότε οι πάντες, ενώ σήμερα ζητούν την βοήθεια μου να φύγουν και αυτοί. Άντε κότα που σε ενοχλεί και η αριστερή μου ιδεοαντίληψη!
    Ήθος και ανδρικούς αδένες διέθετα και συνεχίζω να τα συντηρώ, αγωνιζόμενος για τον άνθρωπο, την φύση, το τόπο μου και εσένα μασκαρά, τώρα πια, από το εξωτερικό.
    Αν επέμενα να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου στην Ελλάδα, είτε τα στοιχεία της προσωπικότητάς μου θα αλλοίωνα, είτε θα μας είχαν αφανίσει οικογενειακώς.
    Θρασεία κότα, μάθε ότι η γυναίκα μου απολύθηκε μετά από αφόρητες πιέσεις στον εργοδότη της από διαπλεκόμενο επιχειρηματία με την φράση: "Δεν θέλω να φύγεις, αλλά δεν μπορώ να σε κρατήσω , οι πιέσεις είναι αφόρητες. Τι τους έχει κάνει ο Δημήτρης";
    Τίποτε σημαντικό κατά την γνώμη μου, απλώς δεν υπήρξε ποτέ κότα σαν και εσένα.
    Η διαπλοκή συνεργάζεται με κότες, παπαγάλους και ερπετά.
    Οι υπόλοιποι είναι εχθροί και αποκλείονται, εκτός αν τους στηρίζουν άλλες δυνάμεις, στοές, εκκλησίες και δεν συμμαζεύεται.
    Η Ελλάδα της πατρωνίας και της διαπλοκής ήταν πάντα μια σκληρή χώρα αποκλεισμού, αλλά οι πολλοί δεν θέλανε να το καταλάβουν, είτε καλλιεργώντας το "αμερικανικό όνειρο" για τον εαυτό τους, είτε επειδή βολεύονταν με τα ρουσφέτια τους και την κομματική ρουσφετολογική ή παρα-οικονομική υποστήριξη.
    Όσους κυνήγαγε το καθεστώς την εποχή της πλαστής, υπερτιμημένης, ευδαιμονίας των λαμογιών και του λαουτζίκου (όχι του λαού), τους βαράγατε/τσιμπάγατε και εσείς οι κότες (8.17) επιπλέον!
    "Προβληματικούς" μας αποκαλούσατε, και τώρα κακαρίζετε πως εμείς οι τέως πλέον προβληματικοί, δεν βιώνουμε ακριβώς το πρόβλημα σας! Το βιώσαμε άνθρωπε, πριν από εσένα, τώρα προσπαθούμε να βοηθήσουμε να μην υποστεί μαζικά ο λαός αυτά που πάθαμε εμείς.
    Έτσι κάνουν οι αριστεροί, που διαθέτουν ήθος, παιδεία και αρετή και δεν αντιμετωπίζουν χαιρέκακα το πρόβλημα του άλλου.
    Το Πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι και δικό μου πρόβλημα σήμερα, διότι μασκαρά πάντα έτσι το θεωρούσα, ασχέτως τι τράβαγα προσωπικά για να αναδείξω το υποβόσκον πρόβλημα και να προσφέρω πρόταση για λύση.

    Πολύ με ενόχλησε η προστυχιά αυτού του σχολίου.
    Μην μιλάς ρε (8.17)για περιπτώσεις που δεν γνωρίζεις.
    Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ρε!
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 900,8.17 Αυτό που μου αρέσει σε εσάς τους δεξιούς, είναι οτι έχετε ατράνταχα πολιτικά επιχειρήματα και καθαρό λόγο!
    Η εμμονή σας κατά της αριστεράς δείχνει τον πανικό σας για τα ποσοστά της που συνεχώς ανεβαίνουν γι αυτό και όλη αυτή η λάσπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. κ Γιαννακόπουλε το γεγονός ότι σας πετάνε λάσπη σας τιμά ιδιαίτερα.Άλλωστε όπως βλέπετε και από τα σχολια του/τους είναι το μόνο που γνωρίζουν καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 8.48 Καλημέρα!Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω αλλά τα αριστερά οράματα στον πλανήτη τώρα ακριβώς αρχίζουν!Τώρα που οι λαοί νιώθουν στο πετσί τους τηνπαταγώδη αποτυχία του καπιταλισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Πάντως και εγώ θα συμφωνήσω με τον 8.17 ,σε κάτι ότι εσύ είσαι εκτός Ελλάδας και δεν αγωνίζεσαι όπως εμείς εδώ ,που με τους άδικους φόρους που επιβάλλονται,το 1.5 εκ.ανέργους,τις καθημερινές απειλές για υποβάθμιση της ζωής μας και των παιδιών μας,μένουμε Ελλάδα και υποστηρίζουμε όσο μπορούμε την προσπάθεια να σωθεί.
    Δεν απολύθηκε μόνο η γυναίκα σου ,δεν κυνηγήθηκες μόνο εσύ από μπλε ή πράσινους και εδώ θα προσθέσω και με τη συμβολή κόκκινων,δεν προσπάθησαν μόνο εσένα να αφανίσουν.Όλοι έχουμε τέτοια περιστατικά στη ζωή μας ,αλλά δεν εγκαταλείψαμε ,δε φύγαμε.Καθόμαστε και παλεύουμε και παλεύαμε για να το πω πιο σωστά.Γνωρίζαμε καλά ότι όταν μπει κάποιος στο μάτι των Βολεμένων και δεν τους κάνει χατήρια τον αφανίζουν,τον διαλύουν και τον πατάνε.Όμως στις ιστορίες αυτές που ο καθένας μας μπορεί να σου ιστορήσει,υπάρχει κάτι που λέγεται αντίσταση πολλές φορές μάταιη , χωρίς αποτέλεσμα ,με ακόμη περισσότερο κυνήγι και ακόμη περισσότερη εκδίκηση.Όμως αντέχονται όλα φίλε και ο νικητής πάντα είναι αυτός που επιμένει.Με ενόχλησε πολύ ότι αποκαλείς κότα τον προηγούμενο σχολιαστή και ανθρωπάκι.Όχι φίλε ούτε κότες είμαστε ούτε ανθρωπάκια απλά μείναμε στην ΕΛΛΆΔΑ γιατί οι πραγματικές κότες και τα ανθρωπάκια πολύ θα χαίρονταν αν εμείς το βάζαμε κάτω και τα παρατούσαμε για ξένες πατρίδες.Σε κανένα δεν κάνουμε τη χάρη να αυτοεξοριστούμε και αν εσύ διαθέτεις όπως λες τις αντρικές ορμόνες να γυρίσεις και να αγωνιστείς μαζί με μας για το μέλλον των δικών σου παιδιών και των δικών μας.
    Είμαι ο Δ.Μ.Χ ο χθεσινός 5.04 ο προχθεσινός 8.00 και ένα σωρό, αλλά κυρίως είμαι ένας άνθρωπος που ποτέ δε μετάνιωσε που αντιστεκόταν και είχε αντιλήψεις διαφορετικές.Οι διαφορετικοί άνθρωποι ξέρουν ότι αποτελούν πάντα στόχο και έτσι μαθαίνουν να αντέχουν.
    Για να μη νομίζεις ότι σου μιλώ με με εμπάθεια ,γιατί ίσως η απόσταση σε έκανε να ξεχάσεις πόσο ωραίοι είμαστε οι ΈΛΛΗΝΕς έλα να αγωνιστείς μαζί μας.
    Υ.Σ Δεν ξέρω αν ζεις καλά στη Σουηδία,εγώ πάντως σε ένα σύντομο ταξιδάκι αναψυχής ,αντιμετώπισα μια αντίληψη που δεν μου άρεσε ,αλλά έκανα μια ολόκληρη μέρα αγώνα με κάποιους άσχετους,μέχρι και τη βοήθεια της σουηδικής αστυνομίας ζήτησα. Είπαμε ΈΛΛΗΝΕς ΠΕΙΣΜΑΤΆΡΗΔΕς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 26 Αυγούστου 2012 9:50 π.μ

    Αυτους τους αδενες πολυ τους διαφημιζεις .
    Ο μοναδικος εισαι νομιζεις η τωρα τους ανακαλυψες και χαιρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλημέρα.

    Παρόλο που παρακολουθώ ανελλιπώς όλα τα άρθρα του Δ.Γιαννακόπουλου τα τελευταία δυο χρόνια , δεν έχω παρέμβει καμιά φορά στον σχολιασμό.
    Δημήτρη το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Τίποτα άλλο.....

    (Οι κότες πάντα θα υπάρχουν ανάμεσά μας , απλώς για επιβεβαιώνουν την παντοκρατορία του κόκορα μέσα στο κοτέτσι..που φροντίζει να τις «περιποιείται» καθημερινά !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 26 Αυγούστου 2012 10:31 π.μ.


    ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 26 Αυγούστου 2012 10:41 π.μ


    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΘΕΙΣ

    ΠΡΟΣΕΧΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 26 Αυγούστου 2012 10:41 π.μ


    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΘΕΙΣ

    ΠΡΟΣΕΧΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 10.31 Για να τελειώνει αυτό το παραμυθάκι της "λιποταξίας" όσων ελλήνων έφυγαν και ζουν στο εξωτερικό
    Ο αγώνας δίνεται πάντα εντός αλλά και εκτός συνόρων.Μηνξεχνάς ότι η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε ιδεολόγικά από τους έλληνες του εξωτερικού και φυσικά ήταν αυτοί που τη στήριξαν οικονομικά.Δεύερον σήμερα που η χώρα μας χτυπιέται από παντού, οι Έλληνες του εξωτερικού με το ήθος τους και την παρουσία τος αλλά και με την πολιτική ή πολιτιστική τος δράση,καταρρίπτουν όλα αυτά τα αρνητικά στερεότυπα περί τεμπέληδων ελλήνων που προσπαθούν να επηρρεασουν στην κοινή γνώμη
    Για παράδειγμα,εδώ στην Αυστραλία που ζω εγώ,δεν έχει ακουστεί τίποτα αρνητικό για τους έλληνες γιατί,οι έλληνες της Αυστραλίας αποτελούν στην πλειοψηφία τους παραδείγματα ήθουςκαιεργατικότητας
    Άλλωστε το γεγονός ότι η Αυτραλία δεν έχει αναγνωρίσει το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια,παρά τις πιέσεις που δέχεται,οφείλεται κυρίως στηνεπιρροή των ελληνικών κοινοτήτων
    Σταματείστε λοιπόν το παραμύθι ότι όσοι φεύγουν λιποτακτούν και παύουν να αγωνίζονται, και θυμηθείτε ότι η Επανάσταση του 1821 χωρίς την οικονομική ενίσχυση των ελλήνων του εξωτερικού, και χωρίς τη μεταστροφή υπερ των ελλήνων της κοινής γνώμης των ευρωπαικών λαών, που έγινε χάρις τον αγώνα των απανταχού ελλήνων θα είχε καταπνιγεί από τον Μέττερνιχ και τους υσχυρούς της Ευρώπης εξωτερικού,της κοινής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μόνο που εσύ δεν βοηθάς τους ΈΛΛΗΝΕΣ, αλλά βρίζεις τους ανθρώπους που μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ.
    Όσο για την επανάσταση του 21 και την ατυχή παρομοίωση σου με αυτούς τους μεγάλους Έλληνες,θύμισε μας να σε βάλουμε και στα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μόνον μια κουβέντα θα πω ακόμη και ας παρεξηγηθώ από εσένα φίλε 10.31.

    Πριν από τις εκλογές, παρότι εκτιμούσα μάλλον σωστά το αποτέλεσμα - δίχως να το αποκρύψω και μέσω των σημειωμάτων μου εδώ - είχα υποσχεθεί στον αδελφό μου, ο οποίος ζει στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος και αυτός όπως μπορεί, πως θα παράταγα την δουλειά μου και το σπίτι μου στην Σουηδία και θα γύριζα πίσω, εάν έβλεπα σημάδια συνειδητοποίησης του προβλήματος από τον λαό και διάθεση κινητοποίησης για δημοκρατική αλλαγή.

    Προς αυτή την κατεύθυνση έκανα ότι μπορούσα από εδώ όπου βρίσκομαι και χρησιμοποιώντας κάποιες προσβάσεις που είχα στην Γερμανία για να δείξω σε ειδικό κοινό ότι δεν "τα φάγαμε όλοι μαζί στην Ελλάδα".
    Έκανα ότι μπορούσα για να αναδείξω το αντικειμενικό πρόβλημα, αδιαφορώντας για το συγκυριακό προσωπικό κόστος - δίχως όμως αυτοκτονική διάθεση, για να είμαι απολύτως ειλικρινής.
    Ακόμη και η γυναίκα μου δέχθηκε να αφήσει διευθυντικό πόστο στην σουηδική διοίκηση της εκπαίδευσης και να με ακολουθήσει, αφήνοντας τα παιδιά πίσω, καθώς έχουν ήδη χαράξει δρόμο σπουδών και επαγγελματικής κατεύθυνσης που δεν έχει χώρο στην Ελλάδα.
    Ντόμπρα μιλώ, για να καταλάβεις τη στάση ορισμένων Ελλήνων της αλλοδαπής και όχι απλώς την δική μου. Τα ίδια μου έλεγε πέρυσι το καλοκαίρι Έλληνας καθηγητής ιατρικής από τις ΗΠΑ – το όνομα του και μόνον αποτελεί διαφήμιση του ελληνισμού.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών και όσα επακολούθησαν, έδειξαν ότι σχεδόν τίποτε δεν έχει αλλάξει στο επίπεδο της συνειδητοποίησης του πολιτικοοικονομικού και ηγεμονικού προβλήματος στην Ελλάδα.
    Η διαπλοκή αναδύθηκε πιο δυνατή, αν και απολύτως ανυπόληπτη διεθνώς και ηττημένη.
    Τι θες να κάνω; Να διαδηλώνουμε αγκαζέ; Να συμμετέχω σε κόμματα, στα οποία δεν πιστεύω ή με βλέπουν με μισό μάτι; Να ξαναμπλέξω με τα ΜΜΕ, πριν αυτά ξεμπλέξουν από την ασφυχτική διαπλοκή;
    Να ξαναδοκιμάσω την υπόθεση της ακαδημαϊκής παρέμβασης μέσα σε αυτό το κλίμα διάλυσης;
    Δεν υπάρχει τρόπος να βοηθήσω από μέσα και δεν το λέω από δειλία. Δέξου ότι δεν επιθυμώ όμως να αυτοκτονήσω σε ένα αγώνα άτσαλο, ανοργάνωτο, διασπαστικό για το κίνημα, που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε ανθρώπους, η οποίοι αν μη τι άλλο καταλαβαίνουν δέκα πράγματα από πολιτική.
    Αν τουλάχιστον αλλάξει στάση και συμπεριφορά η κοινωνικά προοδευτική Κοινωνία των Πολιτών, θα τα παρατήσω και θα έλθω δίπλα σου. Σε άλλη περίπτωση θα παραμείνω συναγωνιστής σου από μακριά, βοηθώντας όσο μπορώ, έτσι ώστε να υπάρξει κρίσιμη μεταβολή στην συνειδητοποίηση του προβλήματος, με πολιτικούς όρους ασφαλώς, στην Ελλάδα, αλλά περισσότερο πλέον στο εξωτερικό.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ
    ¨ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ¨
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου