ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΛΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΗ

14
Γράφει η Ρούλα Τάκη


Αγαπητοί μου συμπολίτες,  στον λογαριασμό  της ΔΕΗ πληρώνουμε ένα τέλος που λέγεται «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ», και που είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό πχ στον λογαριασμό που επισυνάπτω είναι 93 ευρώ. Σήμερα λοιπόν πήρα την ΔΕΗ τηλέφωνο και ρώτησα τι αφορά αυτό το ποσόν. Η απάντηση είναι ότι πληρώνουμε το μειωμένο ρεύμα των πολυτέκνων, των υπαλλήλων της ΔΕΗ και των νησιών. Δηλαδή άλλοι γ…. και άλλοι πληρώνουνε. Κατά τα........
άλλα κόψτε μισθούς, συντάξεις, Δώρα, απολύστε κόσμο, αλλά εσείς οι υπόλοιποι μ……. που ακόμη δουλεύετε με 800-1000 ευρώ τον μήνα πληρώστε το ρεύμα των υπολοίπων.  Μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε, μπράβο και σε σένα Υπουργέ μου που το αφήνεις και συνεχίζεται.  Ρε πότε θα καταλάβει κάποιος ότι όλοι πλέον , πλην ελαχίστων, έχουμε γίνει ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας? …………………
Επισυνάπτω τον λογαριασμό
ΤΑΚΗ ΡΟΥΛΑ

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια
  1. ΠΟΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ?ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω μια απορια τι σημαινει το ποσο για το δικτυο διανομης και τι το αλλο ποσο για το δικτυο μεταφορας ? εχουμε μπλεξει φιλοι καφενοβιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΕ ΜΑ..ΚΑ ΝΙΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΣΤ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΠΑ 23 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΕΙΝΑΙ 5-6%.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ;ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ,ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ.ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...!ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΜΑΣ.ΞΥΠΝΑ ΝΙΟΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΠΙΑΚΑΝΕ ΝΙΟΝΙΟΟΟΟ! ΞΥΠΝΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε καφενοβιοι απο Αιγαιο μερια σας λεω οτι ο ΦΠΑ ειναι 16%,οχι 6%.και ποιο ρευμα μας πληρωνετε;;;αυτο που πληρωνουμε εμεις τι ειναι;;;;φυσικο αεριο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το νέο σύνθημα της ΔΕΗ κυρία μου, είναι : Θα πληρώσεις, είτε καταναλώσεις, είτε δεν καταναλώσεις…, Ξυπνήστε επιτέλους και δείτε τις νέες κρυφές πάγιες χρεώσεις ανεξαρτήτως μάλιστα κατανάλωσης!
    Μάθετε λοιπόν: ότι οι εγκέφαλοι της ΔΕΗ και του Υπουργείου εφεύραν νέες επιβαρύνσεις που τις ονόμασαν «Χρεώσεις Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος» επί πλέον της μέχρι σήμερα γνωστής «Χρέωσης Ηλεκτρικού Ρεύματος» οι οποίες ώ του θαύματος αυξήθηκαν και κατά 1530% !!!
    Επίσης νέες «τσουχτερές» αυξήσεις αναμένεται ότι θα επιβληθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012. Το νέο «φούσκωμα» των λογαριασμών οφείλεται στην επικείμενη αύξηση του Ειδικού Τέλους για τη Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων (πρώην τέλους ΑΠΕ), που αναμένεται να ανακοινωθεί και το οποίο όπως λέγεται θα πλησιάζει το 47%!.

    Κυρία μου γιατί αυτή λασπολογία εναντίον των πολυτέκνων;
    Αν είναι έτσι, όπως τα λέτε, γιατί δεν τολμάτε να γίνετε και εσείς πολύτεκνη… ώστε να μπείτε στον Παράδεισο;;;
    Νομίζετε κυρία μου, ότι και οι δικαιούχοι του πολυτεκνικού τιμολογίου ΔΕΗ(και όχι γενικά όλοι οι πολύτεκνοι), οι νησιώτες, οι άνεργοι, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου… δεν πληρώνουν, αυτό το τέλος(ΥΚΩ) ή τα διάφορα άλλα Χαράτσια;
    Για ρωτήστε καλύτερα… και μην παίζετε το παιχνίδι της Κυβέρνησης, που σκόπιμα, στρέφει τη μία τάξη εργαζομένων εναντίον της άλλης.
    Πολύτεκνος με 7 παιδιά
    (Τα 4 με μεταπτυχιακά και άνεργα… )

    Περισσότερα: http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2103&Itemid=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί να πληρώσω για τους πολύτεκνους; Τι περισσότερο προσφέρουν από μένα και τα παιδιά μου στην ελληνική κοινωνία; Γιατί πρέπει να απολαμβάνουν προνομίων όπως προτεραιότητα στους διορισμούς κ.λπ.; Να πάνε να δουλέψουν όπως κάνουμε όλοι μας και να μη μας ζητούν τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι λάθος αυτή η καραμέλα με τους πολύτεκνους. Με τα πολλά παιδιά τους επιβαρύνουν το κράτος με πολλά έξοδα στην εκπαίδευση στην υγεία κλπ κλπ . Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουν παραπάνω φόρους ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντώ στον συνάδελφο που ζητά να… κρεμάσουμε τους πολύτεκνους!

    Οι πολύτεκνοι κύριε, δεν είναι ούτε επαίτες ούτε κακομοίρηδες.(τουλάχιστον ως σήμερα).
    Οι πολύτεκνοι είναι μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα που προσφέρει στην χώρα το πιο πολύτιμο αγαθό της, το έμψυχο υλικό της: Πολίτες! Αν σου λέει αυτό κάτι..

    Μαθητές, σπουδαστές, στρατιώτες, παραγωγικές ομάδες, φορολογούμενους, ενεργούς πολίτες.

    Όταν ο νομοθέτης κατοχύρωνε τα όποια προνόμια - κατακτήσεις ετών και αγώνων - για την πολύτεκνη οικογένεια δεν είχε στο νου του την ελεημοσύνη και την φιλανθρωπία.

    Είχε στο νου του την Εθνική Πολιτική.
    Είχε στο νου του την "γερασμένη Ελλάδα".
    Είχε στο νου του την ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ των νέων να κάνουν παιδιά.

    Είχε ακόμα στο νου του την ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ όσων τόλμησαν και έκαναν πολλά παιδιά και την ΣΤΗΡΙΞΗ τους με ένα συμβολικό ποσό, που αν ζούσαν αλλού από το ύψος αυτού δεν θα χρειαζόταν να εργάζονται!
    Δεν ζητάνε όμως αυτό κύριοι, εργασία ζητάνε και δεν τους δίνουν τη δυνατότητα να εργασθούν, τους κλείνουν πόρτες!
    Ένα συμβολικό ποσό που για άλλους είναι μέρος κάποιων διδάκτρων, για κάποιους άλλους όμως είναι το ψωμί του μήνα... και αυτό πάνε να καταργήσουν!

    Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Τζ. Μπούζεκ, δήλωσε προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές:
    " Η επίλυση του δημογραφικού, ίσως είναι η βέλτιστη λύση για να ξεπεράσετε την οικονομική κρίση…".
    -------
    Κομισιόν: Πρόσθετη απειλή για την οικονομική ανάκαμψη το δημογραφικό
    NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012 12:37

    «Μετά το 2020 θα είναι σχεδόν αναπόφευκτη η μείωση του εργατικού δυναμικού που θα έχει γεννηθεί στην ΕΕ» συνθέτοντας μια νέα απειλή για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, σημειώνει ο Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, κ. Λ. Aντορ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.
    Συγκεκριμένα, η Κομισιόν σημειώνει πως το μερίδιο του πληθυσμού της Ευρώπης ηλικίας 65+ αναμένεται να αυξηθεί σε 23,6% και ο πληθυσμός ηλικίας 20-64 ετών αναμένεται να μειωθεί κατά 12,5 εκατ. (- 4%) τα προσεχή 20 χρόνια….

    Γονιός με ένα δυστυχώς παιδί και ντρέπομαι για τους ανωτέρω που βάλουν και ψευδολογούν κατά αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμφιβάλω αν ο Λογαριασμός είναι της κυρίας… τον βλέπω, τον ίδιο από τον Μάρτιο στο:
    http://logos1.pblogs.gr/2012/04/parakrathsh-teloys-gia-yphr-koin-wfeleias-apo-deh.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ 2,10 μην αμφιβάλεις και πολύ γιατί εγώ σε τρείς λογαριασμούς ένα κύριας κατοικίας και δύο παιδιών, φοιτητών, πλήρωσα 103+100+50 σύνολο 253 ευρώ ΥΚΩ. ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕ.
    ΣΗΜ, Η ΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ,ΑΛΛΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς αποκατάσταση της αληθείας:

    Προφανώς για να δημιουργήσει εντυπώσεις η κυρία, χρησιμοποίησε το παράδειγμα που κυκλοφορεί από πέρυσι στο διαδίκτυο... Ένα εν τω μεταξύ εργαλείο που κυκλοφορεί και υπολογίζεις εύκολα το λογαριασμό σου είναι στο:
    http://www.asxetos.gr/ypologismos/DEH/

    Αν το χρησιμοποιήσει κάποιος θα δει πράγματι ότι του δίνει παραπλήσιες τιμές. Προσοχή όμως, αυτό είναι ΜΟΝΟ για Γ1 τιμολόγιο, δεν έχει νυχτερινό τιμολόγιο, ούτε άλλου είδους τιμολόγια που υπάρχουν.

    Εγώ λοιπόν κυρία μου με 7 παιδιά, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, ΕΧΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ(μάθετε επίσης, ότι δεν έχουν όλοι οι πολύτεκνοι μειωμένο, αλλά υπό προϋποθέσεις…) έχω κάνει την κίνηση και έχω βάλει και νυχτερινό τιμολόγιο(ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ..) και έτσι για 2435KWH που έχω κατανάλωση-παραπλήσια δηλαδή με τη δική σας(όμως: 1552 ημερήσιο + 883 νυχτερινό)έχω τέλος για ΥΚΩ: 12,40€!

    ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ, αυτό που κάνει η ΔΕΗ και πρέπει όλοι να στραφούμε εναντίον της(ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.., ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ), ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και αυτοί που έχουν πολυτεκνικό τιμολόγιο και αυτό το χαράτσι!

    Μήπως άθελα σας παίζετε το παιχνίδι της Κυβέρνησης, το: Διαίρει και βασίλευε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς τον κ.2.10. Τι μας είπε οκ. 2.10΄η "ΕΥΡΩΠΗ" ζητά και μετά τπ 2020 δούλους για να δουλεύουν και να παράγουν για τους κεφαλαιούχους, και αυτά τα εργατικά χέρια δεν θα τα πληρώνουν αυτοί αλλά εγώ μέσω της σκληρής φορολογίας για να περνάνε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Και γιατί βρε φίλε 2.10΄θα πρέπει να έχεις εσύ τα προνόμια, εμείς "στο πηγάδι κατουρήσαμε"; Γιατί να προσφέρουν σε σένα δουλειά και όχι σε μένα: Εμένα το παιδί μου σ\δεν φύλαξε τασύνορα; Δεν παρήγαγε για το κοινό συμφέρον;Γιατί εσύ πήρες δωρεάν σπίτι στο Ολυμπιακό χωριό ενώ είχες και άλλο στην κατοχή σου και το ανδρόγυνο είναι δημόσιοι υπάλληλοι; Μη μου μιλάς εμένα για παραγωγικό ιστό και νεανικό πληθυσμό. Δεν θα πληρώνω εγώ τα δικά σου τα γ....σιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΦΟΥΣΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ.
    ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ,ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ .


    ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ,ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ,ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ,ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ,ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ,ΜΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ,ΜΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ) ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΝΟ ΡΗΞΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ.


    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ,ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ,ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΤΟ ΡΕΥΜΑ .


    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

    ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΤΑΝΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου