Σχολιανά 161 Προς ένα νέο γενναίο κόσμο : Γενετικά Τροποποιημένες Πολιτικές Εξουσίες

3
Γράφει ο Βασίλης Δ. Χασιώτης

Στον πλανήτη μας, πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία εξήντα χρόνια. Βιώνουμε νέες πραγματικότητες, απόρροια νέων επιστημονικών και κοινωνικών εξελίξεων, νέων προόδων ή πρωτόγνωρων (τουλάχιστον για όσους είναι ας πούμε μικρότεροι των 80 ετών) οπισθοδρομήσεων.
Η τελευταία Μεγάλη Παγκόσμια Κρίση, σάρωσε προηγούμενες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές πραγματικότητες και η ΤΡΕΧΟΝΤΩΣ αδιαφιλονίκητη μοναδική ιδεολογική υπερδύναμη, ο νεοφιλελευθερισμός, επιδιώκει να μπολιάσει τον Νέο Κόσμο, όπως αυτός τον.........
φαντάζεται και τον επιδιώκει.
Η προσπάθεια πάει λίγο πιο πίσω απ’ την εκδήλωση της Μεγάλης Κρίσης.
Ξεκινάει από κάτι «αθώες» διακηρύξεις, περί «παγκοσμιοποίησης», περί «πολυπολιτισμού», περί του «τέλους του εθνικού Κράτους», διακηρύξεις ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, που σε μια μεγάλη μερίδα της παγκόσμιας κοινής γνώμης, είναι αλήθεια, βρήκαν ανταπόκριση, χωρίς εν τούτοις να πολυσκεφτούν αν πίσω απ’ το τυρί βρίσκονταν και καμιά φάκα.
Θα μου πείτε : είναι απαραίτητο να είμαστε διαρκώς «υποψιασμένοι», σε κάθε τυρί που μας προσφέρεται;
Η απάντηση είναι –δυστυχώς- «ναι»! Διότι είναι εξίσου αληθές, πως ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόσφερε κανένα τυρί χωρίς την άμεση απαίτηση μιας εκδούλευσης ή χωρίς την προοπτική μιας μελλοντικής «απόσβεσης» του κόστους του τυριού, με κάποιο τρόπο.
Το συγκεκριμένο «τυρί», παρήχθη μέσα σε πολύ συγκεκριμένους διεθνείς οργανισμούς, όπως π.χ. η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και όχι μόνο. Δεν είναι διακηρύξεις κάποιων ιδεολόγων : οι περισσότεροι απ’ αυτούς, απλά κατάπιαν το τυρί αμάσητο.
Όλα αυτά, ήταν τα αναγκαία γονιδιώματα, τα οποία αφού εισαχθούν κατάλληλα στα πολιτικά και κοινωνικά σώματα, μπορείς από εκεί και πέρα, να τα «εξειδικεύσεις λειτουργικά», με τρόπο που να κατευθύνουν τα σώματα αυτά πιο αποτελεσματικά ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, που φυσικά, μικρή σχέση έχουν με ό,τι οι πολλοί ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ  ως το νέο «μήνυμα» που αυτές οι ωραίες διακηρύξεις ενσάρκωναν. Περίπου είχαμε φτάσει σε σημεία φαντασιώσεων : ένας «παγκόσμιο χωριό», όπου μια ολάκερη ανθρωπότητα, όλοι μαζί αντάμα, πλούσιοι και φτωχοί, εργαζόμενοι και άνεργοι, απλοί ταξιδιώτες, επιχειρήσεις, κεφάλαιο, ευτυχισμένοι, θα μπορούν να πηγαίνουν, να εγκαθίστανται και να εργάζονται σε όποιο σημείο θέλουν αυτού του παγκόσμιου χωριού, όντας δημότες του. Τώρα το ποιος θα ήταν ο παγκόσμιος Δήμαρχος αυτού του παγκόσμιου χωριού, ο παγκόσμιος σερίφης και ο παγκόσμιος δικαστής, ποιος θα ήταν ο παγκόσμιος υπουργός οικονομικών, ο παγκόσμιος υπουργός κοινωνικών υπηρεσιών, και τι σόϊ παγκόσμια ΚΟΙΝΗ πολιτική ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ, θα εφάρμοζε αυτό το «παγκόσμιο χωριό», αυτά ήταν «λεπτομέρειες» που θα τις αντιμετωπίζαμε στο μέλλον, με κάποιο τρόπο. Το ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε  μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια κυριαρχία μιας ολιγάριθμης κλίκας ΜΕΓΑΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ σε πλανητική κλίμακα έναντι μιας ανθρωπότητας χωρίς δυνατότητα αποτελεσματικής παγκόσμιας συνεννόησης, οργάνωσης και επικοινωνίας για το σύνολο των απλών ανθρώπων, των απλών εργαζόμενων, επιχειρηματιών και επαγγελματιών, αυτά, ο ενθουσιασμός και η ανοησία, δεν μας επέτρεπαν να τα δούμε καν ως ενδεχόμενα ερωτήματα. Και είναι κανείς να γελά, πως ειδικά εδώ στην Ευρώπη, που δεν μπορούμε εδώ και εξήντα χρόνια, να κατορθώσουμε να κάνουμε πραγματικότητα το «ευρωπαϊκό μας χωριό», υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που στα σοβαρά μιλούνε για τη προοπτική ενός «παγκόσμιου χωριού». Άλλωστε όσο μεγαλύτερη η σύγχυση για το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σήμαιναν αυτές οι διακηρύξεις, τόσο το καλύτερο για τους παγκόσμιους σχεδιαστές τους.
Όπως όμως και να έχει το πράγμα, κουτσά στραβά, κι αυτό το «κουτσά – στραβά» είναι ό,τι το χειρότερο. Ο νεοφιλελευθερισμός, ΜΕΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, που ευνοεί την διάρρηξη των κοινωνικών ιστών, την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών κοινοβουλευτικών συστημάτων, ακόμα και την δημοκρατική εκτροπή, πράγματι, χρησιμοποιεί τις εκτροπές αυτές, ως τα κατάλληλα γονιδιώματα τα οποία «εισάγει» στα πολιτικά σώματα εξουσίας στα οποία με τον ένα ή τον άλλο έχει πρόσβαση, ώστε να τα «τροποποιήσει» με στόχο να καταστήσει τα συστήματα αυτά «ανθεκτικά» στα κοινωνικά και δημοκρατικά αιτήματα και πιέσεις των κοινωνιών τους, και με αρκούντως ισχυρό βαθμό υπακοής στα λίγα αλλά σημαντικά δόγματα της Νεοφιλελεύθερης Εκκλησίας : το δόγμα του σοκ και δέους, το δόγμα του «μονοδρόμου», το δόγμα της απόλυτης πίστης όχι στην ηθική ανωτερότητα της νέας αυτής θρησκείας, μα της απόλυτης πίστης στην ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ δύναμή της, διότι με αυτή και όχι με την ηθική κυβερνά, κ.λπ.
Ήδη, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά σ’ ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να διαπιστώσει ίσως την παρουσία τέτοιων Γενετικά Τροποποιημένων Πολιτικών Εξουσιών (ΓΤΠΕ).

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. ΕΔΩ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΜΕ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ?

    ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. _________________________________
    Μήνυση κατά των ομογενών με τα 600 δισ.
    καταθέτει η Bank of Montreal
    Σύμφωνα με το iefimerida.gr

    Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ομογενείς που ισχυριζόμενοι ότι έχουν καταθέσει σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας το ποσό των 600 δισ. ευρώ, έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη που αναρωτιέται αν υπάρχει έστω και ψήγμα αλήθειας στους ισχυρισμούς τους.

    Το iefimerida.gr μετά την επισήμανση της πλαστότητας του εγγράφου με το οποίο τα στελέχη της End National Dept θέλησαν να αποδείξουν το αληθές των ισχυρισμών τους, αποκαλύπτει ότι η ηγεσία της Bank of Montreal είναι βαθύτατα ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά των ομογενών.

    Η Bank of Montreal είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα υποτιθέμενα κεφάλαια που κατέθεσαν οι ομογενείς και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί τους δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

    Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής Αδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζεται να προσέλθει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να διωχθούν όσοι μας εμπαίζουν.




    Μη σπρώχνετε...
    Όλοι θα πάρετε. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ. 600.000.000.000 $.
    Το αφεντικό τρελάθηκε!
    (Τι δεν τους πιστεύετε;
    Γιατί ρε, εδώ πιστέψατε τον ΓΑΠ και την πασοκαρία – με ολίγον μασάζ από τους ρουφιάνους των κρατικών εργολάβων των ΜΜΕ.
    _________________
    Να τους ψηφίσετε.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το… FBI ψάχνει τους ομογενείς με τα 600 δις! ~~~~~~~~~~~~~~

    Κάνει λόγο για απατεώνες που διακινούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
    Μέχρι το …FBI , κινητοποιήθηκε για τα περίφημα 600 δις!

    Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη …απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων.

    Η κινητοποίηση αυτή των αμερικανικών αρχών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση στη χώρα μας των Αρτέμη Σώρρα και Γιώργο Παπαδάκη οι οποίοι σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διατείνονται ότι διαθέτουν το ποσό των 600 δισ. δολαρίων και μπορούν υπό προϋποθέσεις να το παραχωρήσουν στο Ελληνικό κράτος.

    Από την πλευρά του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο διαψεύδει ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος END (End National Debt), που οι Σώρρας και Παπαδάκης ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.
    Ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής.

    Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.

    από το Press-gr στις 7:57:00 μ.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου