Βρούτσης: Δεν θα υπάρξουν στην Ελλάδα ειδικές οικονομικές ζώνες

5
«Ο κατώτατος μισθός που διαμορφώθηκε στα 586 ευρώ θα διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος του Προγράμματος, παρά τα όσα περιγράφει το Μνημόνιο», δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα εργασιακά, και απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο κ. Βρούτσης «έκλεισε» το θέμα των ειδικών οικονομικών ζωνών, λέγοντας χαρακτηριστικά:...
«Δεν θα υπάρξουν στην Ελλάδα ειδικές οικονομικές ζώνες. Με βρίσκει αντίθετο κάτι τέτοιο και προσωπικά ως προς την πολιτική μου πρόταση».

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε εξάλλου ότι αμέσως μετά τα μέτρα, θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα αναβαθμίζεται ο ρόλος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), η σημασία και η αποτελεσματικότητά του και θα θωρακίζει νομικά τους επιθεωρητές που εργάζονται εκεί.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Βρούτσης εξήγησε πως εισάγεται ο μηχανισμός που θέτει ένα δίχτυ προστασίας στον κατώτατο μισθό για όλους και από κει και πέρα θα μπορούν να χτίσουν με συλλογικές διαπραγματεύσεις ελεύθερα, πάνω από αυτό το μισθό, οι κοινωνικοί εταίροι.

«Είμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο και απαιτείται η ωριμότητα για την οποία έχω εμπιστοσύνη και θα βρούμε το βηματισμό μας», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «την ωριμότητα αυτή την είδαμε στην πράξη όταν υπογράφηκαν οι μεγάλες κλαδικές συμβάσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων, εμπόρων και των εργαζόμενων στα ιδιωτικά νοσοκομεία πολύ πάνω από τον κατώτατο μισθό».

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πίστη του πως από το 2013, έτος κατά το οποίο τα δημοσιονομικά στοιχεία δείχνουν πως θα έχουμε μια προσέγγιση δημοσιονομικού πλεονάσματος σε πρωτογενές επίπεδο 1%, «που βάζει την Οικονομία σε άλλη τροχιά, θα επέλθει η προσδοκώμενη ανάπτυξη που θα αναχαιτίσει την ανεργία».


Πηγή: epikaira.gr

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. Αφού το είπε αυτό το παλικάρι, που πέρασε με διαγωνισμό στο υπουργείο οικονομικών και ήταν υπόδειγμά υπαλλήλου, ο λόγος του είναι ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ, ΔΥΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ...ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ ΡΕΕΕ...ΨΕΥΤΕΣ , ΚΛΕΦΤΕΣ , ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΑ...ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΕ ΟΠΩΣ Η ΓΑΤΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αίσχος!
    Μετά από απειλές των τοκογλύφων
    η προσκυνημένη κυβέρνηση
    θα διώξει 319 καταδικασμένους υπαλλήλους...

    που μπορεί να γίνουν και 2.000!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Δεν θα υπάρξουν στην Ελλάδα ειδικές οικονομικές ζώνες. Με βρίσκει αντίθετο κάτι τέτοιο και προσωπικά ως προς την πολιτική μου πρόταση».
    Σ' αυτήν την δήλωση προσέξτε την λέξη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δηλαδή δεν δεσμεύει κανένα άλλο λαμόγιο της κυβέρνησης
    παρά μόνο αυτόν "προσωπικά".
    Παρατηρούμε επίσης ότι το παλληκάρι έχει και "πολιτική πρόταση" χα χα χα
    ακούς εκεί έχει πολιτική πρόταση ......
    ΟΞΩ ΡΕ λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα γίνει από αυτούς. Έγινε από τους προηγούμενους, που πάλι αυτοί ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου