Η νέα Θρησκεία του χρήματος έχει μια δικιά της νέα θεολογία και αφού έχει θεολογία έχει και αυτή τα δικά της , εφτά θανάσιμα αμαρτήματά :

 Ελλην Φορολογούμενος
 
Δημοκρατία : Η Δημοκρατία  θεωρείται από τη νέα  θρησκεία η «μητέρα» όλων των αμαρτημάτων – δεν είναι τυχαίο ότι ο «δαίμονας» με τον οποίο συνδέεται είναι ο Λαός . Για τους ψυχολόγους – ιερείς της νέας θρησκείας - η Δημοκρατία είναι απλώς μία φάση της ανθρώπινης συμπεριφοράς που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εφηβείας και φεύγει με την ενηλικίωση του...... ατόμου  – πρωτεύον αμάρτημα  μεν αλλά και σύνθετο δε , όταν είναι  απολύτως ελεγχόμενη και σε μια «υγιή» διάσταση, εξαιρετικά χρήσιμη .
 
Δικαιοσύνη : Το περί δικαίου αίσθημα   ανήκει στα βασικά συναισθήματα, μαζί με τη λύπη, τον φόβο, την αηδία την οργή και το κόψιμο . Την συναντούσαμε παλιά  σε όλους τους ανθρώπους, αλλά τώρα τελευταία το συναντάμε μόνον  στα ζώα, και η χρησιμότητά του είναι επικίνδυνη για την νέα θρησκεία . Ο Δαρβίνος,  μπορεί να  έγραφε ότι κινητοποιεί «τα ζώα κάθε είδους ώστε όταν δέχονται επίθεση ή απειλή από κάποιον εχθρό να πολεμήσουν και να αγωνιστούν , αλλά που καιρός για τέτοια…».
 
Ελευθερία -  Ελεύθερη βούληση : Η νέα  θρησκεία συνδέει την ελεύθερη βούληση  με τον χειρότερο δαίμονα της , τον έναν από τους «επτά πρίγκιπες της κολάσεως» – ανήκει και αυτή στα οικουμενικά συναισθήματα. «Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν αποτελεί ένα απλό βασικό συναίσθημα αλλά ένα συναίσθημα “ανώτερης τάξης”» λέει η κυρία ντοκτορ  Τρέισι . «Δεν θα δείτε την ελεύθερη βούληση  σε άλλα ζώα. Θα την δείτε , δυστυχώς ,  μόνο σε κάποιους  ανθρώπους» .
 
 
Πατρίδα : Άλλη μια κολασμένη λέξη για την νιου γουορλντ ορντερ , δεν υπάρχουν σύνορα για τα κεφάλαια τους , ούτε για τις άλλες εμπράγματες αξίες τους , όπως ο χρυσός , τα κτηνοτροφικά προϊόντα αλλά και εμείς δηλαδή , ο κάθε εργάτης , ο κάθε εργαζόμενος απασχολίσιμος  ή όπως θα αποφασίσουν να μας λένε κλπ.
 
Παιδεία : Μπρρρρρρ,  ίσως από τους χειρότερους εφιάλτες της νέας θρησκείας , η τηλεόραση θα πρέπει να αποτελεί βασικό κορμό της εκπαίδευσης,  σύμμαχος και καθοδηγητής των λαών και των μαζών .Η παιδεία θεωρείται άχρηστη για τους ανθρώπους , γιατί μπορεί να τους βάζει ιδέες και ποτέ δεν ξέρεις …
 
Αλληλεγγύη : Θανάσιμη αμαρτία είναι η αλληλεγγύη , χρήσιμη η  φιλανθρωπία , Η αλληλεγγύη, η κοινωνική  αλληλεγγύη, ορίζεται και από την αυτό-οργάνωση των εγχειρημάτων, την δημοκρατία των διαδικασιών, την ισότητα των μελών, την ανυπαρξία των διακρίσεων. Ενώ η φιλανθρωπία με την έννοια «να βοηθήσουμε τους φτωχούς συνανθρώπους μας», είναι μια αισχρή υποκρισία, που βολεύει αφάνταστα αυτούς που συσσωρεύουν εκατομμύρια.
 
 
Ανθρωπιά : η αγάπη για το χρήμα δεν αφήνει χώρο για την αγάπη στον άνθρωπο  ,οι νέες αρετές που θέλει η θρησκεία του χρήματος να επιβάλλει είναι η ανταγωνιστικότητα , η λιτότητα και τα ισοδύναμα μέτρα . Ο άνθρωπος δεν αξίζει φράγκο , η ύπαρξη του βασίζεται στο κατά πόσο τα χρέη του είναι βιώσιμα . Ο άνθρωπος αποτελεί αναγκαίο κακό για να παράγει φθηνά προϊόντα και να τα καταναλώνει άκριτα.