Ο «φράχτης» που θα γίνει φρουρός του Εβρου

2
Ο λεγόμενος «φράχτης του Εβρου» ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ η κατασκευή της τεχνητής τάφρου, που αποτελεί ένα οχυρωματικό «εργαλείο» ανάσχεσης στη μεθόριο, συνεχίζεται. Πρόκειται για δύο έργα που έχουν επικριθεί επανειλημμένα τόσο από κυβερνητικούς παράγοντες όσο και από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας...
Ο φράχτης εξυπηρετεί ανάγκες ανάσχεσης της εισόδου των λαθρομεταναστών, αλλά δεν αφορά το σύνολο της μεθορίου με την Τουρκία, που εκτείνεται σε μήκος περίπου 160 χιλιομέτρων. Πρόκειται για ένα τεχνητό εμπόδιο 10.365 μέτρων, το οποίο καλύπτει ένα χερσαίο κομμάτι των συνόρων, από τον μεθοριακό σταθμό Καστανιών μέχρι τον ποταμό Εβρο νοτιότερα.
Στην περιοχή αυτή η συνοριακή γραμμή της Ελλάδας με την Τουρκία δεν είναι το ποτάμι αλλά βρίσκεται δυτικότερα. Ετσι οι λαθρομετανάστες μέχρι τώρα είχαν τη δυνατότητα να περνούν τον Εβρο χωρίς το εμπόδιο των ελληνικών αρχών, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ποταμού βρίσκεται μέσα στο έδαφος της Τουρκίας. Στη συνέχεια εισέρχονταν στην Ελλάδα από τα πολλά περάσματα της χερσαίας αυτής περιοχής, που διαθέτει σε πολλά σημεία και πυκνή βλάστηση, με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές να αδυνατούν να ελέγξουν αποτελεσματικά τις μετακινήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια
  1. Οι εχοντες πλούτο , πραγματικό πλούτο, καλά θα κάνουν να αρχίσουν να σκέφτονται μεθόδους που θα μοιραστούν τα κεκτημένα τους με τους αδυνάτους των χωρών εκείνων, που αναγκάζουν πολλούς να μεταναστεύουν, κι οχι να απαντάνε με φράχτες και αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ 1.58 ΤΩΡΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου