Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ - Κράτησαν τα χρήματα των μεταναστών Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομη η αναστολή του νόμου περί ιθαγένειας

8
ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΑΝ !!!!

Σε απόλυτη αντίθεση με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη αναστολή της διαδικασίας απονομής ιθαγένειας τίθεται ο Συνήγορος του Πολίτη.
Με ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του σχετικά με την «εντολή» της κυβέρνησης για το «πάγωμα» της χορήγησης ιθαγένειας και επισημαίνει ότι οι δήμοι και οι αποκεντρωμένες...
διοικήσεις «οφείλουν να εφαρμόσουν τον ισχύοντα νόμο περί ιθαγένειας μέχρι αυτός να τροποποιηθεί ή να αντικατασταθεί από άλλη ρύθμιση», προειδοποιώντας, ταυτόχρονα, ότι «κάθε απόκλιση θα ήταν παράνομη ή και αξιόποινη» και πως η εγκύκλιος δεν απαλλάσσει από την ευθύνη.

Παράλληλα, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε, αφού πρώτα δημοσιευθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να προσαρμόσει εάν χρειαστεί τη διαδικασία απονομής ιθαγένειας στις συνταγματικές επιταγές και να ρυθμίσει τη μεταβατική κατάσταση. Σημειώνει επίσης, ότι «η ρύθμιση αυτή πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα όσων έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις και να μεριμνά για την προστασία των ανήλικων παιδιών αλλοδαπών, που δεν έχουν γνωρίσει άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας».

Εκτός, όμως, από τα ζητήματα νομιμότητας για την αιφνίδια και αποσπασματική αναστολή της διαδικασίας κτήσης ιθαγένειας, που θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή, εκτιμά ότι η εγκύκλιος προξενεί και «σοβαρότατα ουσιαστικά προβλήματα».

«Οι επίμαχες διατάξεις αφορούν μόνον ανηλίκους ή προσφάτως ενηλικιωθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι γεννήθηκαν, σπούδασαν και διαβιούν επί μακρόν στην Ελλάδα υπό καθεστώς νομιμότητας και χωρίς να έχουν γνωρίσει άλλη χώρα ή ζήσει σε άλλη κοινωνία εκτός της ελληνικής», επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη και προσθέτει:

«Για τα παιδιά αυτά, ο νομοθέτης προέβλεψε (και μάλιστα με σημαντική καθυστέρηση, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές έννομες τάξεις) μια συγκεκριμένη διέξοδο, όπως αυτή αποτυπώθηκε στον νόμο 3838/2010».

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. Ο συνήγορος του πολίτη έχει δικαιοδοσία για έλληνες πολίτες.
    Από που κι ως πού αναφέρεται σε αλλοδαπούς εισβολείς που ήλθαν παράνομα και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν;
    Τρελά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ... ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσουξε τον Συνήγορο του Λαθρομετανάστη η απόφαση Σαμαρά να σταματήσει η χορήγηση υπηκοότητας... θα του περάσει όμως

    [ Ανησυχία εκφράζει λέει η Συνήγορος του Πολίτη (στη φώτο μετά την εκλογή της από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής) για την αναστολή απονομής ιθαγένειας και επισημαίνει ότι μέχρι την αλλαγή του νόμου πρέπει να εφαρμόζεται.

    Τρομοκρατεί δε λέγοντας πως η μη εφαρμογή της έχει ποινικές κυρώσεις... Φ

    υσικά για να δέσει το βύσσινο η Συνήγορος του Λαθρομετανάστη κάνει και υποδείξεις για το πως θα πρέπει να είναι ο νέος νόμος!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δώσαν εξουσία στο κάθε μαλάκα και σηκώνει το δικό του μπαϊράκι ανάλογα με τη κομματική του ταμπέλα.

    ο συνήγορος του πολίτη να τους πάρει σπίτι του άλλως να πάει να γαμηθεί και να ασχοληθεί με την προστασία των Ελλήνων πολιτών που έχουν εξαθλιωθεί απο τις κραυγαλέες παρανομίες και τα χαράτσια της εκάστοτε κυβέρνησης.
    άει στο διάολο πούστηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΡΙΝΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΩΣ ΘΕΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΙΣΩΜΑ.
    ΚΑΤ'ΑΥΤΟΝ ΠΡΩΤΑ Ο ΝΟΜΟΣ,[ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ], ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβερνηση-με εντολη της τροικας-κανει τα παντα για να μην μπορουν οι ελληνες να παντρευονται,και ετσι να μειωθει ο αριθμος των γεννησεων,βλεπε οικονομικα μετρα για τα επομενα 15,20 χρονια.Να συρικνωθει δηλαδη η ελλαδα σαν εθνος και να δωσουν υπηκοοτητα στους λαθρομεταναστες να ειναι ο καινουργιος λαος της ελλαδας.Ουτως η αλλως την κυβερνηση δεν την ενδιαφερει να ειναι κυβερνηση των ελληνων.Κυβερνηση να ειναι κι ας ειναι οι ψηφοφοροι απ΄το μπαγκλαντες,κι ας παει η ελλαδα 100 χρονια πισω.Κι αν το εθνος των ελληνων εξαφανιστει,τι τους νοιαζει αυτους;Αντι να δουν τι θα κανουν για τον ελληνα που οι ιδιοι κατεστρεψαν,κοπτονται οι ιδιοι και τα παρελκωμενα τους για τους εισβολεις παρανομους μεταναστες!Η απολυτη προδοσια και η απολυτη ξευτιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι κρίμα!

    Ο Σαμαράς δεν μπόρεσε μέσα σε
    3 μήνες να αλλάξει ότι κατέστρεψε
    η 30 χρονη ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ αριστερή κρατικοδίαιτη τρομοκρατία:
    Στο 7,2% του ΑΕΠ, η ύφεση το τρίτο τρίμηνο.

    [ Μερικοί απογοητεύτηκαν γιατί περίμεναν ότι από 6+% ύφεση,
    ο Σαμαράς θα μας πήγαινε σε 5% ανάπτυξη μέσα σε 3 μήνες όπως θα κάνουν οι Τσίπρας και Λαφαζάνης.
    ...Υπομονή λοιπόν παιδιά μέχρι να έρθει ο Αλέξης και να τα κάνει όλα...ΜΑΛΑΚΕΣ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. νδ νδ νδ νδ νδ νδ νδ νδ νδ νδ νδ νδ
    ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ ΝΔ
    nd nd nd nd nd nd nd nd nd nd nd nd nd
    ND ND ND ND ND ND ND ND ND ND ND ND ND

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου