Τον Φεβρουάριο αναμένεται η επαναλειτουργία του «Μακεδονία-Παλλάς»

Επαναπρόσληψη του 95% των εργαζομένων στο «Μακεδονία Παλλάς» από τον νέο μισθωτή του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, επιδιώκει η διοίκηση του ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει η ιδιοκτησία του ακινήτου, «προσπάθεια που εκτιμάται ότι θα τελεσφορήσει», σύμφωνα με τον διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο...
 Στο πλαίσιο του προσωρινού διαγωνισμού για τη 12μηνη ενοικίαση του «Μακεδονία Παλάς», προβλέπεται η ανάληψη δέσμευσης από τον νέο μισθωτή ότι θα επαναπροσλάβει τουλάχιστον το 80% των 120 εργαζομένων. Ωστόσο, κατά την υπογραφή της σύμβασης, το ΙΚΑ θα επιδιώξει να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επαναπρόσληψη κατ΄ ελάχιστον του 95% του προσωπικού.

Εν αναμονή των εξελίξεων, πάντως, το ξενοδοχείο -το οποίο διαχειριζόταν μέχρι πρότινος και επί 16ετία ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη (εταιρεία ΑΞΤΕ)- παραμένει κλειστό από τις 31 Δεκεμβρίου, με προοπτική να εντός του Φεβρουαρίου,όπως διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος. Αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του προαναφερθέντος διαγωνισμού, η οποία αναμένεται στις 25/1.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, υποστήριξε ότι ήδη από σήμερα το μεσημέρι, «διευθυντικά στελέχη ειδοποίησαν εργαζόμενους να πάνε να υπογράψουν τις απολύσεις τους».

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, επισήμανε ότι αν και προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το ξενοδοχείο, πολλοί εργαζόμενοι υπέγραψαν δηλώσεις, με τις οποίες παραιτούνταν -μεταξύ άλλων- από την όποια απαίτηση για την πληρωμή αποζημίωσης απόλυσης από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας του.

Το σκεπτικό της κίνησης υπογραφής των δηλώσεων ήταν ότι, με αυτές στα "χέρια" του, ο όμιλος δεν θα καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας και θα συνεχιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι τις 25/1, όταν αναμένεται ν' αναδειχθεί ο προσωρινός μισθωτής.