Τρεις πυραυλάκατοι ...δίνουν ζωή στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Tρεις πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού ανατέθηκαν στα ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από τροπολογία που κατατέθηκε από βουλευτές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ η οποία αφορά στη συνέχιση χρηματοδότησης και ψηφίστηκε και από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Καθίσταται έτσι δυνατή η επανέναρξη της απασχόλησης 1.000 περίπου εργαζόμενων...
 Παρά το γεγονός ότι η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη, έγινε δεκτή από τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη και τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης.Με την τροπολογία ορίζεται ως ενδιάμεσος φορέας, που θα αξιολογεί την αντιστοιχία μεταξύ του εκάστοτε οφειλόμενου και καταβληθέντος συμβατικού τιμήματος με το εκτελεσθέν έργο και τις πραγματοποιηθείσες από τη ναυπηγική μονάδα πληρωμές ή δαπάνες, το Σώμα Ορκωτών Λογιστών.Με βαση την τροπολογία ο ανάδοχος του έργου των πυραυλακάτων θα καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα.

«Η εθνική άμυνα χρειάζεται και υποβρύχια και πυραλαύκατους. Θα δουλέψουμε και με εκπροσώπους εργαζομένων να πάρουμε τα πλοία και να διασώσουμε τον βραχίονα της βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα που βρίσκεται σε συρρίκνωση», δήλωσε ο υπ. Άμυνας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ανάλογη λύση και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.