220 παράνομες προσλήψεις στο μετρό μέσα σε 2 χρόνια

0
“Υπόγειες” προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια έρχονται στο φως, με την απαγγελία της κατηγορίας της απιστίας κατά 11 ατόμων τα οποία διετέλεσαν μέλη της διοίκησης της εταιρείας Αττικό Μετρό (ΑΜΕΛ).

Οπως γράφει η Καθημερινή της Κυριακής...
, σύμφωνα με πληροφορίες, κατα το χρονικό διάστημα 2008 – 2009 έγιναν 220 παράνομες προσλήψεις ενώ οι μισές από αυτές έγιναν λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου 2009.

Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι προσλήψεις αυτές “προκάλεσαν αδικαιολόγητη αύξηση του κόστους της μισθοδοσίας και ελάττωση της περιουσίας της επιχείρησης κατά 3,8 εκατ. ευρώ”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο για τις προσλήψεις δεν έγινε καμία πρόσκληση ή ανακοίνωση ενδιαφέροντος κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι ειδοποιήθηκαν “στόμα με στόμα” ενώ κάποια βιογραφικά έχουν σταλεί απο φαξ του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Επίσης, για τις συνεντεύξεις που έγιναν δεν τηρήθηκαν πρακτικά ενώ υποψήφιοι, αν και κρίθηκαν “αρνητικά”, προσελήφθησαν σε θέσεις χαμηλής ειδίκευσης. Άλλοι ενώ απορρίφθηκαν το 2008, επέστρεψαν μετά από ένα χρόνο και προσελήφθησαν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)