Εις σάρκα μίαν

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

H πρόταση του Νίκου Μπίστη έχει αντίκρισμα στην πραγματικότητα: να συναντηθούν οι λογικές φωνές-όπως τις προσδιορίζει ο ίδιος. Το γράφει αναλυτικά, καθαρά: «Ο τόπος χρειάζεται μια νέα και ενιαία μεταρρυθμιστική παράταξη, από τους σοσιαλδημοκράτες και τους λογικούς αριστερούς, μέχρι τους λογικούς φιλελεύθερους και τους........ λογικούς οικολόγους, ένα Μέτωπο Λογικής - και το..............
χρειάζεται τώρα.»
Ο Μπίστης ουσιαστικά προτείνει την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και τη συγκρότηση ενός νέου, ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς.
Δεν ξέρω αν θα είναι μία συμμαχία των λογικών. Θα είναι σίγουρα μία σύμπραξη των βουβών. Αν γίνει. Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Αν συγκροτηθεί κάτι τέτοιο, θα επιχειρηθεί από ανθρώπους που είτε δεν «νομιμοποιούνται» δια να να ομιλούν, είτε δεν έχουν την απήχηση. Κοινώς από Πασόκους που φέρουν το στίγμα και από στελέχη της Αριστεράς που δεν έχουν την απαραίτητη εμβέλεια.
Αηδίες. Οι μεν ξεχνιούνται σε μια βραδιά και οι άλλοι αποκτούν λάμψη και αίγλη μέχρι να ξημερώσει. Το χαρτί έχει μοιραστεί μπροστά στον Κουβέλη και μένει να το σηκώσει. Λογικός ο δισταγμός του. Όχι πλέον δίκαιος αφού κάποιες επιλογές δείχνουν αναπόφευκτες. Ευλόγως θα αναρωτηθεί για ποιο λόγο να δώσει νερό από το μύλο του προκειμένου να ξεπλύνει τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Εύκολο. Πλέον χρησιμοποιούν την ίδια δεξαμενή.