«Κυριάκο, εσύ πού ακριβώς έχεις δουλέψει;»

3
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ με σκληρή ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκησυμπεριφέρεται ως άλλος Γκαουλάιτερ», «εμείς δεν έχουμε χοηρηγούς όπως τη Siemens») και καλεί την ΚΕΔΕ να αναλάβει τις ευθύνες της, προειδοποιώντας τους αιρετούς ότι, διαφορετικά, «θα κοιμηθούν δήμαρχοι και θα ξυπνήσουν κλητήρες«.
Παράλληλα κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι.......
έχει υποστηρίζει ότι «η εργασιακή αρτιότητά τους (σ.σ. των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση) δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη», και τον ρωτά που ακριβώς έχει δουλέψει: «Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους;», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιώντας φράσεις απαράδεκτες και απαξιωτικές. Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει τα καθήκοντά του και συμπεριφέρεται ως άλλος Γκαουλάιτερ.
«Η εργασιακή αρτιότητά τους δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη», είπε και επιχείρησε κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να διαχωρίσει εργασιακές ομάδες. Εν προκειμένω, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους καθηγητές που «προτιμά να σώσει από την κινητικότητα έναντι των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.». Όπως ακριβώς έκανε η κυβέρνηση με την Ε.Ρ.Τ., με άλλους Δημοσίους Οργανισμούς η σειρά των οποίων έπεται. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα τρέχουν να εκτελέσουν, είτε με τη «διαθεσιμότητα», είτε με την «κινητικότητα», είτε με οτιδήποτε άλλο.
Δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με του υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Γιατί με τα 800-900 ευρώ που λαμβάνουν ζουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειες τους και πληρώνουν τους εξοντωτικούς φόρους και τα χαράτσια που τους έχουν επιβληθεί. Δεν λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα για να κάθονται στα πολυτελή γραφεία τους και να επιλέγουν ποιους θα απολύσουν σήμερα και ποιους αύριο. Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους; Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Μητσοτάκη δεν έχουν χορηγούς εταιρείες όπως η Siemens. Πασχίζουν να ζήσουν τις οικογένειές τους με το φιλοδώρημα που κατάντησε τους μισθούς της η τρόικα και η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθούν έτσι απλά τη «θανατική καταδίκη» που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούν και την Κ.Ε.Δ.Ε., το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι και οι στρουθοκαμηλισμοί των αιρετών. Τώρα όμως είναι η ώρα των αποφάσεων. Ή θα ταχθούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να μη διαλυθούν οι Δήμοι με άμεσες επιπτώσεις στους πολίτες ή θα διευκολύνουν για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής. Στη δεύτερη επιλογή κινδυνεύουν να μετατραπούν σε στρατηγούς χωρίς στρατιώτες ή να κοιμηθούν Δήμαρχοι και να ξυπνήσουν κλητήρες.
Για τους εργαζόμενους μόνο μια είναι η απόφαση το κλείσιμο των Δήμων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και η κοινή συστράτευση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων».

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. Τοσο καιρο κανατε μουγκα, και τους γλυφατε ανθρωπακια, τωρα τους βριζετε αυριο παλι θα τους ψηφιζετε. Δεν φτανουν οι φαροι να σας θρεψουν πλεον αρκετα. Ή ολοι ψηλα ή ολοι χαμηλα, εκβιασμοι τελος "πελατες" μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά του λένε ρε βλήμα. Τα έπαιρνε από τη SIEMENS και ο ίδιος ο Κούλης Μητσοτάκης δεν έχει δουλέψει πουθενά, πλην της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ως σύμβουλος επί του μακαρίτη Θ. Καρατζά, ο οποίος τον διόρισε με ρουσφέτι του Δράκουλα. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΈΝΟ. Πάψε επιτέλους ηλίθιε να διχάζεις τους εργαζόμενους ανάλογα με το εάν δουλεύουν στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα αφεντικά για να περάσουν τα μέτρα, εσύ γιατί το αναπαράγεις; Κολαούζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΤΕ,ΤΟΝ Κ ΚΟΥΛΗ,ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ,ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ,ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΚΑΠΟΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου