Ερχεται ο Κώστας Καραμανλής Νο 3

8
Συνένευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά έδωσε ο Κώστας Καραμανλής ο τρίτος, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή.
Νέος (σ.σ.: γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974) έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Χάμιλτον και στο Tufts, ενώ πριν από την ενασχόλησή του με τη ναυτιλιακή εταιρεία εργάστηκε στη Βρετανία σε .......
επενδυτική τράπεζα.
ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ
Ο ίδιος συναισθάνεται την βαριά οικογενειακή παράδοση και παρά τον προβληματισμό που τον διακρίνει για την κριτική περί νεποτισμού και γόνων πολιτικών οικογενειών που μπαίνουν «επαγγελματικά» στην πολιτική, συχνά τονίζει στους συνομιλητές του πως «…οι συμπολίτες του θα τον κρίνουν. Άλλωστε δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες», και προσθέτει με νόημα πως δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι σήμερα ευνοούνται όσοι προέρχονται από «πολιτικές οικογένειες».
Ο τίτλος «Κώστας Καραμανλής ο τρίτος» τον αφήνει λίγο αδιάφορο καθώς θεωρεί πως «είναι ώρα προσφοράς και αλλαγής νοοτροπίας σε Αγγλοσαξονικά πρότυπα ώστε οι πολιτικοί και στην Ελλάδα να μπορούν να επιστρέψουν στον ιδιωτικό τομέα ικανότεροι και πιο έμπειροι μετά από την θητεία τους σε δημόσια αξιώματα». Τους τελευταίους μήνες έχει πυκνώσει τις συναντήσεις του με στελέχη, κοινωνικές ομάδες και νέους πολιτικοποιημένους ανθρώπους.
Συζητούν για την κρίση, τις επιπτώσεις και τις λύσεις που πρέπει να αναζητήσει η χώρα. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το επίπεδο του κοινοβουλίου είναι χαμηλό και θυμίζει «ανώμαλες» εποχές. «Οι ύβρεις, οι απειλές και οι βαριές κουβέντες τύπου καφενείου είναι η απαρχή ενός επικίνδυνου κατήφορου που πρέπει να αναστραφεί» επισημαίνει.
Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» τον απασχολεί έντονα. Οι απαντήσεις του δείχνουν πως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να διπλασιάσει τα ποσοστά της αν οι ευρωεκλογές προηγηθούν των εθνικών εκλογών.
Σύμφωνα με ακροατές του «αιτία της μεγάλης αποδοχής του συγκεκριμένου κόμματος είναι ότι αποτελεί σύμπτωμα του κοινωνικού αποπροσανατολισμού της κρίσης και αντίδραση στην απόλυτη ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Η υιοθέτηση πρακτικών τύπου Χαμάς με δήθεν κοινωνικές δράσεις και ο λανθασμένος τρόπος αντιμετώπισης από τα υπόλοιπα κόμματα με αφορισμούς και χαρακτηρισμούς όπως φασίστες και νεοναζί μάλλον διογκώνει το φαινόμενο». Κατά τον κ. Καραμανλή ένα είναι σίγουρο: η άνοδος των άκρων δεν οδήγησε ποτέ στην ευμάρεια.
Πρόσφατα άκουσε έκπληκτος νεαρό να του επισημαίνει «τι με νοιάζει που ο Μιχαλολιάκος είχε γράψει το ‘82 ένα άρθρο για τον Χίτλερ; Εγώ δεν είχα καν γεννηθεί». Κατά τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο, ορθότερος τρόπος αντιμετώπισης της ΧΑ είναι να βρεθούν λύσεις εξόδου από την κρίση διαφορετικά θα επικρατεί πάντα το επιχείρημα αν «εγώ είμαι φασίστας εσύ είσαι απατεώνας» της… αντισυστημικής «Χρυσής Αυγής». Παραδέχτηκε ωστόσο ότι είναι δύσκολο να τραβήξεις γραμμή με τα άκρα: «ποια η διαφορά Παναγούλη που λέει εντός βουλής “θα σας κρεμάσουμε όλους” από αυτά που λέει η Χρυσή Αυγή; Το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλη -που ήταν ακραία και καταδικαστέα πράξη βίας- έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το ξέσπασμα του Τατσόπουλου στον Σταυρίδη;» επισήμανε στην ίδια συζήτηση.
INSIDER
Σε επιτελική θέση σε δύο ναυτιλιακές οικογενειακές επιχειρήσεις κατέχει θέση insider στην οικονομία. Σε συνομιλίες με συνεργάτες του εμφανίζεται αισιόδοξος πως αν δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα και αλλάξει η στάση των ευρωπαίων τότε ίσως βρεθεί λύση και προσθέτει: «Η επιλογή της απότομης δημοσιονομικής προσαρμογής, περικοπών και υψηλών φόρων οδήγησε σε μια αυτοτροφοδοτούμενη ύφεση. Εστω και την ύστατη στιγμή πρέπει οι Γερμανοί, να συνειδητοποιήσουν πως οι κοινωνικές επιπτώσεις ακυρώνουν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν σωστό σε επίπεδο συμβολισμού για τον Κώστα Καραμανλή αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε δημιούργησε προβλήματα. Για την κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει πράγματα που δεν έγιναν σε 40 χρόνια επισημαίνει πως «ακόμη και αυτοί που έβλεπαν τον Σαμαρά κριτικά τους έχει εκπλήξει ευχάριστα. Το σίγουρο είναι πως είναι αποτελεσματικός πρωθυπουργός και όλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει.» Αντίθετα δεν δείχνει θετικός για αλλαγές στο όνομα και τα σύμβολα του κόμματος καθώς πιστεύει πως συχνά σε τέτοιες ενέργειες περισσεύει ο επικοινωνιακός χαρακτήρας.
«Και η ΝΔ εκπασοκίστηκε»
Ο Κώστας Καραμανλής δεν κρύβει τα λόγια του όταν μιλά για τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ: «διπλασίασαν τη δεκαετία του ’80 τους δημόσιους υπαλλήλους και εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος. Το ΠΑΣΟΚ έχει κρατικοδίαιτο DNA. Το μεγάλο λάθος έγινε το 2010 όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου αντί για μείωση του δημοσίου προτίμησε τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Τι κατάφερε; Να οδηγήσει τους δημόσιους υπαλλήλους να αφήσουν τα στυλό κάτω» εκμυστηρεύθηκε πρόσφατα σε δημοσιογραφική παρέα.
Στην ίδια συνάντηση σε στιγμές σοβαρής αυτοκριτικής τόνισε «πως και η ΝΔ εκπασοκίστηκε. Ακολούθησε πρακτικές που ήταν εναντίον του πολιτικού DNA του κόμματος». Αλλά όπως επισήμανε «αυτή ήταν η κοινωνία. Πολλοί κατηγορούν το Καραμανλή γιατί δεν πήρε μέτρα. Το 2009 όταν ερχόταν η κρίση κάλεσε τον κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να πάρουν μέτρα. Στις εκλογές, ο λαός αποφάσισε και έβγαλε κάποιον με δέκα μονάδες διαφορά οποίος έλεγε λεφτά υπάρχουν και πράσινη ανάπτυξη. Σίγουρα η μεγάλη ευθύνη ανήκει στους ηγέτες. Αλλά και το εκλογικό σώμα δεν έχει ευθύνη με τις επιλογές που κάνει όταν επιλέγει να εμπιστευτεί τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές;».

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. ελεος ποια με την οικογενειοκρατεια...ποιος ειναι αυτος..τον ξερει η μαννα του...ο ιος...της οικογενειοκρατειας...επιτελους η ΝΔ θα κυβερνησει η θα ειναι το κομα των τζακιων....επι υπουργειας του πατερα Αχιλεα εγιναν τα μεγαλυτερα σκανδαλα που για λιγο δεν κοστισαν στον αειμνηστο Καραμανλη...τωρα ερχεται και ο γιος.....ιος που θα μας φαει η επιδημια της οικογενιοκρατειας...γιατι δεν παει να κανει καμια δουλεια και αυτος πεφωτισμενο τεκνο ειναι αισχος ποια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ;ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φτάνει πιά με τους γόνους. Αποδείχθηκαν όλοι άχρηστοι, επιζήμιοι γιά την Ελλάδα,
    ξενόδουλοι, απερίσκεπτοι και ανιστόρητοι.
    Στα τσακίδια πιά. να δουλέψουν γιά τα αθλια μεροκάματα όπως όλοι οι Έλληνες, που τους κατήντησαν πένητες και αστέγους και διαρκώς υπόπτους και διωκόμενους από το πολιτικό συνάφι της συμφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΕΕ ΜΟΥ;
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ;
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Ταφτς είχε σπουδάσει και ο προηγούμενος Καραμανλής και δεν είδαμε να μας σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΝ ΤΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΙΤΕ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ .ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αφου εχει καρβια και ναυτιλιακες επειχειρησεις..γιατι θελει να κατεβει στην πολιτικη και να πληρωνεταιμε μισθο...ε, ρε γλεντια και ασες...ο ΑΧΙΛΕΑς ΔΕΝΕ ΙΧΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ;....ολοι οι κουτσοι στον ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...Αλλος εθνοσωστης της οικογενειοκρατειας...μαζεψτε τους δεν θελουμε αλλους καραμανλοΠαπανδρεομητσοτακηκοεκτρωματα..ελεος ποια θελουμε εκτελεστηκα αποσπασματα ......για να βγει λιγο δικαιοσυνη επιτελους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου