Την Μέρκελ πλέον την φωνάζουν Δωροθέα στο Αλχημιστικό Ευρωπαϊκό Εργαστήριο…

12

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Παρακαλώ, μην πάρετε στα αστεία αυτό το «χιουμοριστικό» σημείωμα, καθώς κάθε σχεδόν λέξη του θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε κάμποσες σελίδες πυκνο- αρθρωμένης αφήγησης, για το μέλλον στην Ευρώπη και το μέλλον της Ευρώπης, μετά την θριαμβευτική επανεκλογή στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα της Γερμανίας της Angela Dorothea Merkel.
Θα επιδιώξω, λοιπόν, σύντομα και χρησιμοποιώντας την σημειολογία της καθημερινότητας να περιγράψω το .....
σύγχρονο ευρωπαϊκό δράμα , που είναι και το προσωπικό μου δράμα και τραύμα, το οποίο πλέον έχει λάβει τη μορφή «οικογενειακής κατάρας» ανθρώπων δεμένων από το ένα πόδι με την Γερμανία, ενώ από το άλλο με τις ΗΠΑ. Τον μυθολογικό Προκρούστη τον θυμάστε;  Ε, στα χέρια αυτού έχει πέσει πλέον το ταλαιπωρημένο κορμί των  ταξιδιωτών στον ευρωπαϊκό χώρο του παρόντος χρόνου. Αυτός ο σαδιστής είναι ο ίδιος που τραβώντας μια από εδώ, μια από εκεί την Ελλάδα δεν θα της αφήσει κόκαλο για κόκαλο άσπαστο, τελικά. Στον διαμελισμό στο τέλος θα καταλήξουμε, εάν δεν καταλάβουμε και χειριστούμε σε εθνικό-πολιτικό επίπεδο ευφυώς τα παρακάτω:
Ο Konrad Adenauer, κέρδισε του Γερμανούς και θριάμβευσε εκλογικά με το συντηρητικό σύνθημα «όχι πειράματα». Μια φυσικοχημικός δύσκολα θα το έλεγε αυτό γενικώς! Προτιμά τα ασφαλή πειράματα σε τρίτους, για να αποφύγει την ανάγκη διεξαγωγής εσωτερικού πειράματος αναδιάρθρωσης του κοινωνικού και αναπτυξιακού μοντέλου της ίδιας της Γερμανίας, πράγμα που ασφαλώς θα σήμαινε αναδιάρθρωση του πλεονάσματός της με σοβαρή διαταραχή στην παραγωγή, στην χρηματαγορά και στις εργασιακές σχέσεις, εκεί. Πειράματα, λοιπόν, διεξάγουμε αποκλειστικά σε άλλους που τα θέλει και τα σηκώνει ο απαυτός τους, σαν την Ελλάδα, αφού όμως διασφαλιστεί ο αλχημιστής, φυσικοχημικός πειραματιστής! Έ, η Άνγκελα διασφάλισε τα προηγούμενα χρόνια σε σημαντικό βαθμό την Γερμανία από τους κινδύνους του ελληνικού, «καινοτόμου» πειράματος «σοκ και δέος», που αφορά σε μια  τραγική, βαθιά αντικοινωνική μακρόχρονη εσωτερική υποτίμηση, την δραματικότερη σε καιρό ειρήνης (και όχι πολέμου, όπως μοιάζει να μην καταλαβαίνετε όσοι μου γράφετε: άλλο οικονομία και άλλο δημοκρατία). Τώρα πια η αγαπημένη των Γερμανών συντηρητικών  Άνγκελα ακούει στο όνομα Δωροθέα εντός του Αλχημιστικού Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου, που για πολιτική ένωση δεν το πάει, ενώ την οικονομική δεν την μπορεί, δίχως έκρηξη στην περιφέρεια!
«Τους σκοτώνεις με αργό θάνατο και με φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση, έτσι, Δωροθέα μου», φωνάζει ο άνδρας που ως άλλος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ξεκίνησε από το Βερολίνο για να κατακτήσει την καρδιά των ΗΠΑ, η οποία εδώ και μια δεκαπενταετία λειτουργεί με ευρωπαϊκό βηματοδότη! «Δημήτρη, πάρε τώρα την κοινωνική θεωρία για τον ευρωπαϊσμό και μετάφερέ την στις ΗΠΑ», είναι σαν να ακούω να λέει ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πειραματιστής που έμπλεξε εμμέσως σε ένα πείραμα στην Ελλάδα, κρατώντας επιτηδείως αποστάσεις, που πλέον στρέφονται καί εναντίον του. Λάθος ήταν η απόσταση, έγκλημα η σκοπιμότητα για την αγωνιώδη ικανοποίηση του χρηματοπιστωτικού λόμπυ και τραγωδία η στρατηγική της διοίκησης των ΗΠΑ σε ό, τι αφορά στην ευρωπαϊκή κρίση, που δεν μοιάζει να μπορεί πλέον, μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Δωροθέας Άνγκελα, να μπορεί να αντιμετωπισθεί πολιτικά.
Σεβαστά μου Jürgen Habermas η Δωροθέα δεν ομιλεί την γλώσσα σου και ο Μαράκ, ο «μαύρος Τζακ», την ομιλεί μεν, αλλά με χρηματιστηριακή μάλλον προφορά, κάνοντας μάλιστα κοινωνικοπολιτικά σαρδάμ τις κρίσιμες στιγμές. Τώρα μάλλον έρχονται οι σοβαρές παρεξηγήσεις μεταξύ Μέρκελ- Ομπάμα ως προς την εξέλιξη του ελληνικού πειράματος, καθοριστικού σε κάθε περίπτωση για το μέλλον των ευρωπαϊκών πολιτικών και των αμερικανογερμανικών σχέσεων. Η πολιτική κρίση του νεοφιλελευθερισμού, έρχεται τώρα να υπονομεύσει την προοπτική του νεοκευνσιανισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που ο «γερμανικός νεοκευνσιανισμός» αμύνεται αντανακλώντας και διαχέοντας την κρίση στην περιφέρεια.
«Έχεις χρέος Δωροθέα, που επικυριαρχικά συμμετείχες / συμμετέχεις στο ελληνικό πείραμα - για να αποφύγεις το πείραμα στην Γερμανία μετά το χρηματοπιστωτικό ντόμινο της φούσκας που έσκασε πρώτα στις ΗΠΑ, ήδη από το τέλος του 2007 – να απορροφήσεις το μεγαλύτερο μέρος του αρνητικού χρηματοπιστωτικού  Spillover effect από το σκάσιμο της φούσκας, χαλαρώνοντας την πίεση προς την Ελλάδα και χρηματοδοτώντας εμμέσως τουλάχιστον το διαρθρωτικό της έλλειμμα, έτσι κάνουμε και εμείς σε κάτι προβληματικές πολιτείες μας, που οι άτιμες επιμένουν παρόλα αυτά να εκλέγουν ρεπουμπλικάνους», είναι σαν να μουρμουρίζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Εμένα τώρα με λένε Δωροθέα και είμαι το δώρο του θεού-Ευρώ στην Ευρώπη και διεθνώς και σε παρακαλώ Μπαράκ μου μην με ανακατεύεις άλλο με πειράματα. Το πείραμα στην Ελλάδα επέτυχε, ως πείραμα. Τώρα αν απέτυχε ως κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό αποτέλεσμα δεν φταίω εγώ! Εγώ από φυσικοχημικής πλευρές το κρίνω άκρως επιτυχημένο για την Γερμανική στρατηγική, που, αχάριστε, μια χαρά υπηρέτησε τους κοινούς μας ηγεμονικούς και διεθνο-οικονομικούς μας στόχους.  Δεν θέλω να ακούω, λοιπόν, αχαριστίες και «τσιπρίσματα», είμαι η Δωροθέα, η θεά του νέου γερμανικού κάστρου σταθερότητας και ασφάλειες» … που σε λίγο Κυρία μου θα παραπονιέται πάλι για «απομόνωση», «περικύκλωση» και τα τοιαύτα, όπως πριν από τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο!
Η συνυπευθυνότητα που αρνείσαι πεισματικά Κυρία Δωροθέα μου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη δεν ενθαρρύνει τις υπερβολικές δαπάνες όπως λες, αλλά τον άτιμο τον ευρωπαϊσμό, με την έννοια της πολιτικής, δημοκρατικής ένωσης. Αυτό ενθαρρύνει, που δεν ενθαρρύνεις εσύ και οι ξετσίπωτοι ευρωλάγνοι στην Ελλάδα που το παίζουν βεριτάμπλ ευρωπαϊστές. Αλλά ας μην παίρνουμε …θάρρος! Ας βουλιάξει η περιφέρεια στην ύφεση και ας καταστραφεί εντελώς η Ελλάδα ως κράτος ευημερίας και ως δημοκρατία από την εσωτερική υποτίμηση. Πόλεμο έχουμε, αλλά θα μας πει κάποιος Γερμανός νεοκευνσιανιστής ποιοι είναι οι παράγοντες του πολέμου, ποια τα όπλα τους, ποια τα μέτωπα και ποια τα θύματα αυτού του ελεεινού πολέμου, που παριστάνει την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ευρώπη;
Ποιος θέλεις να μιλήσει επ’ αυτού ο Σαμαράς, ή οι νεοφιλελεύθεροι αντάρτες στην Ελλάδα που οι φουκαράδες νομίζουν πως εξολοθρεύοντας το κράτος, καταπίνοντας την δημόσια περιουσία και εξευτελίζοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, θα ευδοκιμήσουν οι ίδιοι; Ο Ανδριανόπουλος δείχνει μάλλον να καταλαβαίνει την παγίδα, την αισθάνθηκε ακόμη και η κ. Μπακογιάννη, αλλά ο κ. Σαμαράς… είπαμε, δυστυχώς έχασε την περιφερειακή του όραση, την στιγμή κατά την οποία οι κομματικοί φορείς των μνημονίων και οι διαπλεκόμενοι προπαγανδιστές τους μοιάζει σήμερα να χάνουν τ’ αβγά και τα καλάθια! Η Δωροθέα, μετά την καθυστέρηση της αναπόφευκτης αναδιοργάνωσης χρεών που συνδυάστηκε με την τραγική για την Ελλάδα καθυστέρηση ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, τώρα αποκλείει ουσιαστικά την παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ: την πλήρη και ισότιμη παραμονή της για την ακρίβεια. Αυτό σημαίνει «αποκλείω την συμμετοχή του δημόσιου (επίσημου) τομέα, στην παραγραφή του ελληνικού χρέους».
Η Ελλάδα πλέον βλέπει την εξώπορτα της Ευρωζώνης και το διπλό νομισματικό έρχεται στο κατώφλι μας, ως αναπόφευκτη λύση διατήρησης μιας κάποιας κοινωνικής ειρήνης και προοπτικής ανάπτυξης, εις βάρος των εργαζομένων και της ευρύτερης κοινωνίας, ασφαλώς, στην χώρα μας. Μάλιστα, εκεί θα καταλήξει η χυδαιότητα: «πάση θυσία στο Ευρώ»!   Ο θρίαμβος της Δωροθέας πάνω στις ζημιές του Αλχημιστικού Ευρωπαϊκού Εργαστήριου θα οδηγήσει σε μια βαθύτερη κρίση την ΕΕ, που θα εξελίσσεται σταδιακά με παρατάσεις στην διάρκεια των δημόσιων δανείων, μειώσεις στα επιτόκια και εξαιρετικά για την Ελλάδα δυνατότητα εφαρμογής διπλού νομισματικού, ώστε να υπάρξει πιθανότητα χρηματοδότησης από την αγορά, σχετικά σύντομα και ρευστότητα στην εσωτερική αγορά.  
 Όσοι δεν καταλαβαίνετε τις επιπτώσεις στην δημοκρατία εκτός από την ευημερία αυτής της στρατηγικής, είναι βέβαιον πως δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε την καταστροφή που θα υποστεί το κεφάλαιό σας και η περιουσία σας στην Ελλάδα από την εκλογική πλέον απόρριψη στην Γερμανία της πιθανότητας να χρησιμοποιήσει η ηγέτιδα αυτή Δύναμη τα δημοσιονομικά της περιθώρια για να ισορροπήσει την λιτότητα στον Νότο και να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα, αντί να προστεθεί σε αυτήν καί συγκαλυμμένη υποτίμηση μέσω ενός διπλού νομισματικού. Το γεγονός πως στην καρδιά της Ευρώπης υπερισχύουν οι συντηρητικές δυνάμεις, με θριαμβευτικά μάλιστα κυρίαρχη την Δωροθέα, τη στιγμή κατά την οποία η ευρωπαϊκή οικονομία και τα ιδιαίτερα κοινωνικά μοντέλα είχαν ανάγκη μια καθαρά κεϊνσιανιστική αναδιοργάνωση, αποτελεί ένα μείζον ατύχημα, που αφορά άμεσα και όχι απλώς έμμεσα και την διοίκηση Ομπάμα.
Ο τελευταίος μάλλον θα αναγκαστεί να μπει σε νέες ευρωπαϊκές προπέτειες, συμμετέχοντας άμεσα στην ενδο-ευρωπαϊκή διένεξη, με σημαντικό κόστος για τον ίδιον. Η ειρήνη και η δημοκρατία στην Ευρώπη, δυστυχώς, είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί σήμερα τους κοντόφθαλμους Γερμανούς συντηρητικούς. Θα τους απασχολήσει ξαφνικά αύριο, όταν η ΕΕ θα βρίσκεται υπό διάλυση με τον φασισμό να διεκδικεί πάλι ισχύ στις ευρωπαϊκές πολιτικές, μια και η αριστερά δεν φαίνεται ικανή να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις της  - που προκλήθηκαν αντικειμενικά από την συνθήκη της Γιάλτας – καθώς και την αδυναμία της να αναλύσει εποικοδομητικά το μετανεωτερικό φαινόμενο. Η προοδευτική Ευρώπη έχει ανάγκη να αφυπνιστεί αμέσως και η αριστερά της να ανακαλύψει ξανά τον τροχό της ιστορίας.

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια
  1. Καλά εκτίμησε η Δωροθεα α)την δουλοπρέπεια των πολιτικών μας και β) ότι ο έλληνας θα ψηφίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος.. Το οποίο και έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωμαλε δεξιε κωλοπουστα με τα δυο πρωτα σχολια, παρασιτικο δεξιο σκουλικι του κωλου του Αντωνακη του ΑΚαραδοσιλογου, ερχεται η ωρα σας τσογλανια να γεμισετε την πηγαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γερμανοτσολιαδες, σαν τους δυο πρωτους σχολιαστες, φαινονται πο αυτα που λενε και κανουν, επιχαιρουν για την νικη του υπ'αριθμον ενα εχθρου της Ελλαδας,παντα προδοτες παντα δουλικοι παντα σκλαβοι.
    Δ.Γ Σου το ειπα και παλιοτερα σου το λεω και τωρα, οι κενσιανικες πολιτικες αποτελουν τοξο του ιδιου οικονομικου κυκλου και σιγουρα οχι λυση στην καπιταλιστικη κριση, επιτελους καταλαβε οτι λυση στα πλαισια του συστηματος (σοσιαλδημοκρατια την ελεγες παλιοτερα) ΔΕΝ μπορει να ειναι προς οφελος του λαου.-
    Υ.Γ Η Μερκελ ψηφιστηκε απο το 42% των Γερμανων και αυτο ειναι μειοψηφια υπαρχει το 58% που δεν την θελει.
    Υ.Γ2 Μην ξεχνας σοσιαλδημοκρατες θα συγκυβερνησουν με την Μερκελ, σοσιαλδημοκρατες συγκυβερνουν στην Ελλαδα με την δεξιοτερη εκδοχη της δεξιας στην Ελλαδα, ειναι δε τοσο ακροδεξια που ενοχληθηκε και ο Καραμανλης (βλεπε ανακοινωση Αντωναρου) ο προδοτικος ρολος της σοσιαλδημοκρατιας ολοφανερος, και μη μου ξαναπεις οτι δεν εισαι σοσιαλδημοκρατης δεν εχεις την εξωθεν καλη μαρτυρια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωπ τι πάει να πει φίλε 10:54 μ.μ.
    «και μη μου ξαναπεις οτι δεν εισαι σοσιαλδημοκρατης δεν εχεις την εξωθεν καλη μαρτυρια»;

    Δεν υπήρξα ποτέ μέλος ή έστω ψηφοφόρος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Πάντα σαφώς φιλελεύθερα (πλουραλιστικά) αριστερά κόμματα υποστήριξα, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

    Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις! Δεν μιλώ για σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, αλλά για σοσιαλδημοκρατική πολιτική. Αυτά δεν συμπίπτουν στην Ευρώπη τουλάχιστον μετά το 1970.

    Ας τελειώνουμε, υπάρχουν δύο αριστερές εκδοχές: την μια συνηθίσαμε να την αποκαλούμε αριστερή μεταρρύθμιση και την άλλη επανάσταση: η πρώτη δουλεύει με την πλουραλιστική δημοκρατία, ενώ η δεύτερη με διάφορες εκδοχές του λενινισμού.
    Τον λενινισμό τον απέρριψε η ιστορία, όπως και εγώ απέρριπτα πάντα τον γραφειοκρατικό σοσιαλισμό ρωσικού ή κινεζικού τύπου.

    Υποστηρίζω την αριστερή μεταρρύθμιση λοιπόν για την Ελλάδα σήμερα για πολλούς λόγους, τους περισσότερους εκ των οποίων έχω εκθέσει και εδώ. Αυτό αποκαλείται Σοσιαλδημοκρατία, τεχνικά και φιλοσοφικά και δεν επιθυμώ να μιλήσω με άλλη ορολογία για να εξαπατήσω κανέναν. Δεν το έχω ανάγκη, ακριβώς επειδή έχω την έξωθεν καλή μαρτυρία.
    Δεν λαϊκίζω και δεν θεωρώ πως υπάρχει οποιαδήποτε επαναστατική προοπτική για την χώρα μας στις μέρες μας, μόνον η προοπτική της αριστερής, ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης...

    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δ.Γ δωσε μου ενα παραδειγμα σοσιαλδημοκρατικης πολιτικης που να μην ειναι στα πλαισια της λογικης του αναχωματος. Σου δινω και εγω ενα: οταν η Σουηδικη τονιζω Σουηδικη Βολβο ειχε οικονομικα προβληματα (την εποχη που αναφερεις 70') τοτε το συνδικατο των εργαζμομενων αγορασε μετοχες σωζωντας την και αυτο εγινε δυο φορες, οταν το πλειψηφικο πακετο "κινδυνευσε" να περασει στα χερια του συνδικατου οι σοσιαλδημοκρατες ψηφισαν νομο που απαγορευε στα σωματεια να αποκτησουν πλειοψηφια μετοχων σε εταιριες, ριζοσπαστικη σοσιαλδημοκρατικη πολιτικη δεν νομιζεις;
    Ουτε εγω λαικιζω απλα λεω οτι οσο δεν υπαρχει προοπτικη επαναστατικης αλλαγης δεν υπαρχει προοπτικη αλλαγης του συστηματος ουτε καν διαχειριστικης,ποσο μαλλον ριζοσπαστικης! αριστερης τυπου Συριζα (μεσα στο €, μεσα στην Ε.Ε, επαναδιαπραγματευση και αλλα "χαριτωμενα").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λες 11:55 μ.μ.,
    άλλα παραλείπεις τον χρόνο, την αλλαγή που είχε ήδη επισυμβεί στους σουηδούς σοσιαλδημοκράτες, που πλέον ανέτρεπαν την δυνατότητα εργαζόμενοι να ασκήσουν αυτοδιοίκηση, η οποία είχε θεμελιωθεί ήδη από την δεκαετία του ’30.

    Ως προς την Ελλάδα σήμερα είναι λαϊκισμός ή κάτι άλλο που δεν τολμώ να αρθρώσω να λες ή επανάσταση ή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις παραφυάδες τους.
    Ρωτώ, υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα για επανάσταση, ναι ή όχι.
    Ποιος θα την κάνει να ακολουθήσω και εγώ;
    Τι σημαίνει λαϊκή επανάσταση σήμερα και ποια η προοπτική της; Συνεχίζεις να πιστεύεις στο κόμμα-κράτος;

    Όχι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και ούτε λαϊκά και σοσιαλιστικά. Σέβομαι απολύτως την κομμουνιστική ιδεολογία και αντλώ από τις αναρχικές θεωρίες.
    Συνεχίζω να θεωρώ την επανάσταση ως την μοναδική δυνατότητα ανατροπής του καπιταλισμού. Μόνο που δεν αυταπατώμαι. Δεν υπάρχει κανενός είδους από τις προηγούμενες λαϊκές επαναστάσεις της νεωτερικότητας που έφεραν τον σοσιαλισμό. Πουθενά στον κόσμο.

    Άρα ξεκινούμε με την απόρριψη όλων αυτών και αναζητούμε μια σύγχρονη μορφή. Μέχρι τότε τι θα κάνουμε; Θα ευχόμαστε να χειροτερέψουν οι συνθήκες διαβίωσης και να προλεταριοποιηθεί το σύμπαν μήπως και αποκτήσει ταξική συνείδηση ο κόσμος στην Ελλάδα και ακολουθήσει το ΚΚΕ ή κάποιο άλλο "επαναστατικό" κόμμα;
    Αλήθεια γιατί να τα ακολουθήσει τότε και να μην κατασκευάσει ένα φρέσκο επαναστατικό από την αρχή που να μην κουβαλά αμαρτίες, παλιονοοτροπίες, μνησικακίες νομενκλατούρες και τα ρέστα;
    Υπάρχει ένα ζήτημα εδώ, που δεν είναι απλώς ιδεολογικό...

    Δ.Γ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο που προκυπτει το "η επανασταση η Ν.Δ-Πασοκ"; κυριε Δ.Γ
    Την επανασταση την κανει παντα ο λαος .
    Η προλεταριοποιηση συντελειται ηδη και δεν ευθυνεται το ΚΚΕ η αλλο κομμα που δεν κυβερνησε πολλω δε μαλλον δεν την ευχεται.
    Συγχρονη επανασταση μπορει να ειναι η ανακτηση της εθνικης κυριαρχιας, η αλλαγη των σχεσεων εργασιας σε ωφελος των εργαζομενων, ο ελεγχος των τραπεζων απο τις κυβερνησεις και οχι το αναποδο, η προσα ρμογη της παραγωγης στις κοινωνικες αναγκες με παραλληλο σεβασμο των φυσικων πορων και οχι αυτο που συμβαινει τωρα,(δειτε τι εγινε στην Αμερικη για ενα καινουριο τηλεφωνο).
    Οχι δεν πιστευω στην απολυτη εξουσια και ισως ειναι ο λογος που δεν εφαρμοστηκε σοσιαλισμος αλλα κατι σαν σοσιαλισμος , βεβαιως δεν πιστευω οτι στην αστικη δημοκρατια υπαρχει αλλαγη ξουσιας, η αλλαγη των προσωπων με αφηνει αδιαφορο.
    Ποιος θα κανει την επανασταση; η κρισιμη μαζα οταν σχηματισθει, τον φορεα θα τον οδημιουργησουν οι συνθηκες, παντως δεν ειμαι οπαδος της παρθενογεννεσης.
    Ευχαριστω για την συζητηση και το χρονο που μου αφιερωσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΡΙΖΑ υπο την επήρεια ναρκωτικών: Κέρδισε η Μέρκελ, αλλά όχι η πολιτική της...

    Φανταστείτε να είχε πάει ο Μητσοτάκης στη Γερμανία για να βοηθήσει "αδελφό κόμμα", όπως πήγε ο Αλέξης (μίλησε σε συγκέντρωση του DieLinke στο Βερολίνο αν δεν κάνω λάθος), και αυτό να είχε χάσει στις εκλογές το 30% της εκλογικής του δύναμης... Τώρα που το κατάφερε ο γκανταμης ο Αλέξης όλα καλά... μούγγα όλοι...

    Προφανή απογοήτευση και αμηχανία προξένησαν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα των εκλογών στην Γερμανία.

    Η παρ' ολίγον επίτευξη της αυτοδυναμίας των Χριστιανοδημοκρατών και η σαρωτική επικράτηση της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, σε συνδυασμό με την μεγάλη υποχώρηση του Die Linke...
    το οποίο έχασε περίπου το ένα τέταρτο της εκλογικής του δύναμης (κατέγραψε απώλειες σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες και συνολικό ποσοστό 8,6% έναντι 11,9% το 2009), δυσχέραναν ακόμη και τις δυνατότητες σχολιασμού από την αξιωματική αντιπολίτευση, λίγες ημέρες αφότου ο κ. Αλ. Τσίπρας βρέθηκε στην Γερμανία προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια των εκεί πολιτικών του συμμάχων.

    Ετσι, στα επίσημα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν, αφ' ενός, ένα μήνυμα παρηγοριάς της ΚΕ προς το Die Linke και ένα κείμενο με πολλές εσωτερικές αντιφάσεις και ακροβατικές διατυπώσεις, από το τμήμα Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

    Στο μεν πρώτο κείμενο εκφράζεται κατανόηση για το... δυσμενές πολιτικό περιβάλλον και εν συνεχεία προσδιορίζονται οι προκλήσεις στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει στο εξής το Die Linke.

    Στο δεύτερο κείμενο, καταγράφεται και η μεγαλύτερη ένδειξη της αμηχανίας που επικράτησε στην Κουμουνδούρου, καθώς σημειώνεται πως η κυρία Μέρκελ είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών, όμως «δεν είναι εύκολο να ισχυριστεί κανείς ότι την ίδια αποδοχή είχε και η πολιτική της», παρά το σαρωτικό ποσοστό με το οποίο κέρδισε τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε-βρε καλώς και τον 12.31 μ.μ copy-paste γραφικό δεξιούλη, μας έλειψες χωρίς εσένα λείπει το ανέκδοτο της ημέρας, έστω και κρύο έστω και χαζό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12.49 σβήστο παπάρι
    Εξάλλου να διαβάζεςι δεν ξέρεις
    μαλάκα.

    Μόνο ουγκ..ουγκ και βρισιές ανόητε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O φασισμός είναι επικίνδυνος σε σημαντικές χώρες.Σε μικρές χωρες βλάπτει μόνο τις ίδιες.
    Τι να φοβηθεί η Γερμανία ρε Δ.Γ. απο ενδεχόμενο φασισμό της Ελλάδος;
    Τον ελληνοτουρκικό πόλεμο;Kαι τι την νοιαζει;
    Θα πεις νοιάζει την Αμερική.Ας φροντίσει αυτή τότε όπως τόσο καιρό.
    Και εδώ ερχόμαστε στο πραγματικό έμμεσο μήνυμα που δίνει η Γερμανία στους Αμερικάνους και κυρίως Αγγλογάλλους.Όσο δεν με αναγνωρίζετε ΚΑΙ ως πολιτικοστρατιωτική δυναμη,όσο δηλαδή επιμένετε να κρατάτε τη ρύθμιση της ήττας του 1945,οικονομικός γίγας,πολιτικός νάνος,τόσο και εγώ θα περιορισθώ στον οικονομικό μου ρόλο.
    Μόνο με την οικονομία δεν απαιτήσατε να ασχολούμαι μετά το 1945;Ε,μόνο με την οικονομία ασχολούμαι.Και η οικονομία λέει λιτότης να πέσει το έλλειμμα.
    Τι είπατε - θα ανέβει η χρυσαυγή ή η αριστερά στην Ελλάδα;
    Α,δεν είναι δική μου αρμοδιότητα λέει η Δωροθέα.Αυτό είναι πολιτική.
    Εγώ μόνο με οικονομία ασχολούμαι αφού μετά το 1945 μου απαγορεύσατε την πολιτική.Δική σας δουλειά η πολιτική στην Ελλάδα,εγώ άλλη δουλειά κάνω.
    Τι είπατε - οικονομία και πολιτική είναι συνδεμένα;Τότε γιατί εγώ η Γερμανία δεν έχω τη θέση που έχουν οι Αγγλία και Γαλλία στην πολιτική της Δύσης ενώ έχω καλύτερη οικονομία;
    Δε γίνεται να πληρώνουν οι Γερμανοί για να υπάρχει τάξη στην Ελλάδα και αλλού απ όπου γεωπολιτικά επωφελούνται άλλοι.Ή θα πληρώσουν αυτοί οι άλλοι όπως και πλήρωναν αρχικά ή θα μπει η Γερμανία συνεταίρος και στις βάσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1.05 Copy-paste δεξιούλη τα έχασες και άρχισες να βρίζεις; πολύ χαίρομαι που σε έκανα να καταπιείς τη γλώσσα σου και άρχισες να μιλάς τη...μητρική σου.
    <<12.49 σβήστο παπάρι
    Εξάλλου να διαβάζεςι δεν ξέρεις
    μαλάκα.

    Μόνο ουγκ..ουγκ και βρισιές ανόητε>>
    Θαυμάστε επίπεδο του copy- paste δεξιούλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου