Τα έχωσε σε όλους ο Τσίπρας στο debate σε απλά Ελληνικά!

Ο Αλέξης Τσίπρας στη μεγάλη μάχη του debate με τους ευρωπαίους αντιπάλους του-ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ
-ΕΚΡΑΞΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
-ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
-ΤΩΡΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ ΤΟΥΣ!


Ανεργία, τράπεζες, ουκρανική κρίση, θρησκεία και μετανάστες ήταν τα βασικά θέματα, για τα οποία κλήθηκαν να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια του debate στις Βρυξέλλες....
 Ο Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς από τους Σοσιαλιστές, ο Γκι Φέρχοφσταντ από τους Φιλελεύθερους και Δημοκράτες, η Σκα Κέλερ από τους Πράσινους και ο Αλέξης Τσίπρας από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις κόντρες να μην λείπουν κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα των τραπεζών, είπε ότι χρειάζεται " η συνολική λύση ελάφρυνσης του χρέους που θα επιτρέψει στις τράπεζες να προχωρήσουν σε εξυγίανση. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να φορτώνουμε χρέη, πάνω στα παλιά χρέη".

Αμέσως μετά δέχτηκε την επίθεση του Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος του απάντησε ότι "στη χώρα σας οι τράπεζες ήταν δημόσιες και χρηματοδοτούσαν τα πολιτκά κόμματα, όπως και το δικό σας".

Για να ανταπαντήσει ο κ.Τσίπρας ότι: "Το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης στην Ελλάδα ήταν δημοσιονομικό, αλλά όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια το φάρμακο έκανε τον ασθενή χειρότερα από ό,τι η ίδια η ασθένεια",  χρησιμοποιώντας το "τζόκερ" του.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε στη χώρα μας για να μην βγει από την Ευρωζώνη, καθώς αγαπάει την Ελλάδα. "Επί σειρά ετών εργαζόμουν για να αποφύγω να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Ήθελα να παραμείνει. Δέχομαι πολλές κατηγορίες αλλά δεν θα δεχτώ ότι δεν ήμασταν αρκετά αλληλέγγυοι για να στηρίξουμε την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.