"Σηκώνει" ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του Ελληνικού

Ειδικό βάρος στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της έκτασης στο Ελληνικό ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα "ξεπουλήματος" δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στην έκθεση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) η οποία έκρινε το οικονομικό αντάλλαγμα της παραχώρησης 222% χαμηλότερο από την σημερινή εμπορική του αξία.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό ενώ η ευρωβουλευτής του κόμματος Σοφία Σακοράφα έχει καταθέσει τρεις σχετικές ερωτήσεις το τελευταίο δεαήμερο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κατά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιολίτευσης εξέφρασε για μια φορά ακόμα την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Ελληνικού κι επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματός του εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση, για επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Στο Στρασβούργο τώρα και στο Ερωπαϊκό κοινοβούλιο, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατέθεσε τρεις ερωτήσεις προς την Κομισιόν που αφορούν σε παροχή πλεονεκτήματος από το δημόσιο προς τον ιδιώτη επενδυτή και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Οι ερωτήσεις κατατέθηκαν στις 2, στις 5 και τις 10 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.