ΔΕΙ ΔΗ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ




Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης της φοροαποφυγής, φοροδιαφυγής, φοροκλοπής.
Οφείλουμε όλοι να συντρέξουμε, να βοηθήσουμε ώστε να ευοδωθεί η προσπάθεια, με κάθε δυνατό τρόπο /μέσο.
Κάποτε ο καθένας μας έκανε ό,τι μπορούσε για να μη δηλώσει τα εισοδήματά του.
Τώρα (και ανεξάρτητα του πόσο, ποιοί ευθύνονται) η οικονομική μας κατάσταση είναι απελπιστική. Συνεπώς πρέπει να αλλάξουμε στάση.
Ευπρόσδεκτο το όποιο μέτρο λαμβάνεται προς αυτή την κατεύθυνση.
Αρκεί φυσικά να είναι εντός των πλαισίων της σοβαρότητας, του εφικτού, του δικαίου   και οι τιμωρίες να είναι παραδειγματικές.
Εδώ και πολλά χρόνια ......
υποστηρίζω ότι - τα όποια δυσεπίλυτα - προβλήματά μας (σε Υγεία, Παιδεία, Φορολογία, Δημόσιο κ.ο.κ) θα είχαν λυθεί αν κάναμε κάτι πολύ απλό:
Επιλογές των καταλληλότερων συστημάτων από άλλα κράτη, και εφαρμογή τους εδώ. Πως όμως; Με πιστή αντιγραφή. Χωρίς δικές μας παρεμβάσεις / τροποποιήσεις. (Σ.Σ Κλασσικό παράδειγμα η αποτυχημένη - λόγω τροποποιήσεων δια χειρός ασχέτων δικών μας - μεταφορά του Βρετανικού Συστήματος Υγείας).
Τώρα φαίνεται πως επιλέγεται εκείνο των ΗΠΑ για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.                                             Θα αποδώσει αν δεν ... ελληνοποιηθεί!
Πριν μερικά χρόνια, οι τότε κρατούντες, πρότειναν τη χρήση καμερών για τροχαίες παραβάσεις, προστασία τραπεζών κλπ. Παράλληλα, όσοι πολίτες ήθελαν, θα μπορούσαν να καταγγείλουν συμπολίτες τους που επιδίδονταν στο σπόρ της φοροδιαφυγής.
Θυμάστε τι έγινε; Ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες, μαζί με τους συντρόφους της  προοδευτικής  οπισθοδρόμησης, και τους ευαίσθητους  "δημοκράτες" οι οποίοι  δεν μπορούσαν να ανεχτούν αυτούς  τους (έμψυχους και άψυχους) ... "Ρουφιάνους", όπως τους αποκάλεσαν.
(Σ.Σ Ο όρος δεν είναι δόκιμος επειδή εμπεριέχει το στοιχείο της δολοπλοκίας, συκοφάντησης. Προσφυέστερα τα: Σπιούνος, Χαφιές, Καταδότης, Προδότης.)
Τώρα οι τέως ΡΟΥΦΙΑΝΟΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ μεταλλάχθηκαν σε ΡΟΥΦΙΑΝΟΘΗΡΕΥΤΕΣ(!!!) και υιοθετούν το ... ρουφιανιλίκι μετά βαΐων, κλάδων και καλωδίων.
Ξεκινά σαφάρι αναζήτησης - ημεδαπών και αλλοδαπών - ΡΑΜΠΟΧΑΦΙΕΔΩΝ                      (Σ.Σ Βέβαια καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ιδίως όταν "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα").
Παραινώ τους αρμοδίους:
1. Η αμοιβή /κίνητρο να είναι με ποσοστά, με το κομμάτι /κεφάλι, όχι με μισθό.
2.Να γίνουν οικονομίες. Αν πχ χρησιμοποιηθεί μιά ασχημούλα τουρίστρια, να πληρωθεί σε είδος: φαγητό ή - και - ....ψυχικό.
3.Τα "φροντιστήρια ρουφιάνικης κατάρτησης" να είναι ταχύρρυθμα.




4. Δημιουργία "Τμήματος Ρουφιανιάς" για ανέργους στον ΟΑΕΔ προκειμένου να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία και με ένα ΡΟΥΦΙΑΝΟΣΜΠΑΡΟ  να χτυπήσουμε δύο τριγώνια: Φοροδιαφυγή και Ανεργία!......


"Δ Ε Ι   Δ Η   Ρ Ο Υ Φ Ι Α Ν Ω Ν....



Υ.Γ Εμπρός όλοι μαζί, με μπροστάρηδες τους όψιμους ΡΟΥΦΙΑΝΟΛΑΤΡΕΣ, με
       ΡΟΥΦΙΑΝΟΠΑΝΩ  και ΡΟΥΦΙΑΝΟΣΗΜΑΙΕΣ (!).
      "Ρ ο υ φ ι ά ν ο ι   ε ν ω μ έ ν ο ι   π ο τ έ   ν ι κ η μ έ ν ο ι".