ΣΑΦΗΣ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΑΦΕΙΑΣ



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Οι "πολιτικοί δημιουργοί" - ημέτεροι και ξένοι - μας μπερδεύουν με τα ασαφή δημιουργήματά τους.
Είμαστε - διεθνώς - αντιμέτωποι με την: "Δ η μ ι ο υ ρ γ ι κ ή   Α σ ά φ ε ι α".
Αμφότερες οι λέξεις έχουν σαφή λεξική σημασία.
Μαζί όμως, ως πρόταση / φράση  δεν βγάζουν νόημα. Απουσιάζει το (απαιτούμενο,  απαραίτητο) νοηματικό φορτίο, εξαιτίας της αλληλοαναίρεσης, αλληλοεξουδετέρωσης, του οξύμωρου που διατυπώνεται.
Θα αποφύγω να καταφύγω στο γνωστό "Σοφόν το σαφές" επειδή δεν κατόρθωσα να διακρίνω εμπλοκή "σοφών" ανάμεσα στις διαπραγματευόμενες μετριότητες.
Περιττό δε να τονίσω την υποχρέωση όλων (...Ακόμη και των πολιτικών) όπως φροντίζουν να "γίνονται σαφείς", να "καθιστούν σαφές" αυτό που θέλουν να πουν, να υποστηρίξουν, να ......
διεκδικήσουν.
Διασαφηνίζω / σαφηνίζω ότι: Η ασάφεια στις διακρατικές διαπραγματεύσεις, ενώ δίνει ευχέρεια ελιγμών, δεν δεσμεύει κανένα, με αποτέλεσμα ο καθένας να ερμηνεύει "κατά το δοκούν και συμφέρειν". Και, τελικά, λειτουργεί ως μπούμεραγκ, κυρίως, εναντίον του ευρισκόμενου σε μειονεκτική θέση.
Πέραν της φραστικής δυσπλασίας, ασυμβατότητας, (θα) έχουμε - αντί δημιουργικότητας -   αρνητικό , εξοντωτικό, διαλυτικό αποτέλεσμα: "Δ ι α λ υ τ ι κ ή   
Δ η μ ι ο υ ρ γ ι κ ό τ η τ α ".
Όπως μας ενημέρωσε ο κος Υπουργός Οικονομικών, οι εταίροι μας ζήτησαν αυτή τη θολούρα, το φλού, το ασαφές του κειμένου συμφωνίας, ώστε - ευκολότερα - να το περάσουν από τα κοινοβούλια των Κρατών -μελών της Ένωσης. (Σ.Σ κάτι που αρνούνται ότι συνέβη οι συνομιλητές του δικού μας Υπουργού).
Ο ρεαλισμός οδηγεί στο να μην επικεντρωθούμε (Σ.Σ παρά την σημασία που όντως έχει) στο ποιός ή ποιοί λένε αλήθεια, αλλά στην τελική επιλογή της: Ασάφειας.
Εκτιμώ ως άκρως υποκριτικό, ανέντιμο, αντιδημοκρατικό, ευτελές (κ.φτηνιάρικο) και αηδιαστικά πολιτικάντικο το να αποφασίζεται παραπλάνηση /εξαπάτηση των κοινοβουλίων , των λαών από τους πολιτικούς τους!!!
Το ότι έντυσαν με πλουμιστά λεκτικά ψιμύθια δημιουργικότητας την ασάφεια δεν την εξωραΐζει .  Απλώς τους γελοιοποιεί.

Υ.Γ Αυτής της ποιότητας εταίροι, εταίρες και άλλοι / έτεροι  "δημιουργοί" θα πρέπει να περιθωριοποιηθούν προτού προκαλέσουν περαιτέρω δεινά στους λαούς τους.
      Η συστηματική κοροϊδία των επαγγελματιών , επιστημόνων της πολιτικής παραπλάνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί, επειδή οδηγεί στη δημιουργία ανεπίτρεπτου χάσματος ανάμεσα στους πολίτες και τα Κράτη (των πολιτών).
       Η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, η σαφήνεια οφείλει να είναι η αδιαπραγμάτευτη απαίτηση των πολιτών από τους πολιτικούς τους.
       Η υποκρισία, η ψευδολογία, η παραπλάνηση και η ασάφεια, θα πρέπει να κολάζονται και να τιμωρούνται (Σ.Σ Στις εκλογές με το υπάρχον καθεστώς) οι πολιτικάντηδες των ασαφών προδιαγραφών και των ανύπαρκτων ικανοτήτων.