Γιατί δεν έχουν θέση στην "Νέα ΕΡΤ", οι αλληλέγγυοι που έπιασαν μικρόφωνα,κάμερες, καλώδια της Ελεύθερης ΕΡΤ;

0
Του Σπύρου Γουδέβενου         

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα για την Δημόσια Τηλεόραση, όπου θα ψηφιστεί η επανέναρξη της ΕΡΤ, 2 χρόνια μετά το φασιστικό "μαύρο" που επέβαλλε Σαμαράς και Βενιζέλος! Πλησιάζει η μέρα που θα σταματήσουμε να βασανιζόμαστε από αυτό το άθλιο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.....
, που είχε καταντήσει γραφείο τύπου του Σαμαρά (με αποκορύφωμα την δήθεν συνέντευξη Σαμαρά πριν την προκήρυξη των εκλογών, όπου ο Σαμαράς σε ρόλο δημοσιογράφου έκλεισε μόνος του, την συνέντευξη).

Στο νομοσχέδιο που κατεβαίνει για ψήφιση, ορίζεται ότι επιστρέφουν στην θέση τους οι εργαζόμενοι που ήταν στην ΕΡΤ, μέχρι και την μέρα του "μαύρου", και ανάμεσα σε αυτούς και οι "εφιάλτες" που την έκαναν από τον απεργιακό αγώνα και εντάχθηκαν στο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ. Αναγκαίο κακό λέω εγώ, αφού ο νόμος πρέπει να είναι δίκαιος και αντικειμενικός και δεν γίνεται μάλλον, ή δεν είναι σωστό μάλλον να γράφει "Επαναπροσλαμβάνονται όλοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εκτός των "σκουληκιών της ΝΕΡΙΤ"!

Αυτά τα 2 χρόνια όμως, η ΕΡΤ,  η ελεύθερη ΕΡΤ δεν σίγησε.....Τοπικοί περιφερειακοί ραδιοφωνικοί της σταθμοί συνέχιζαν αν εκπέμπουν, και μαζί του η τηλεόραση της ΕΡΤ  για λίγους μήνες μετά, και μέχρι σήμερα η τηλεόραση της ΕΤ3!! Με όπλο την αυτοδιαχείριση (που αν και την αγνοεί ο νέος νόμος, δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί ως αίτημα), η ΕΤ3, και οι δημόσιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ, έγιναν οι μόνες φωνές αντικειμενικής ενημέρωσης, μέσα στην καταχνιά της προπαγάνδας που ασκούσαν τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Η Ελεύθερη ΕΡΤ, έγινε η φωνή των εργαζομένων, των απολυμένων, των άνεργων, των πολιτών που πάλευαν ενάντια στην μαύρη μνημονιακή λαίλαπα.

Και για αυτά τα 2 χρόνια, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ, που δούλεψαν εθελοντικά, που άντεξαν για να ακούγεται η Ελεύθερη ΕΡΤ, δεν έφταναν. Αλληλέγγυοι-εθελοντές, χωρίς εννοείται αμοιβή και αυτοί, δίνουν το παρών τώρα, βοηθώντας καταλυτικά ώστε να βλέπουμε και να ακούμε μέχρι σήμερα την Ελεύθερη ΕΡΤ. Είτε μπροστά, είτε πίσω από κάμερες και μικρόφωνα έδωσαν έναν συγκινητικό αγώνα, για την ελευθερία, για την Δημοκρατία, για την πραγματική Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Και τι λέει το νέο νομοσχέδιο για αυτούς;;;

ΤΙΠΟΤΑ!

Θα έρθει κάποιος κακεντρεχής και θα πει ότι αν αυτοί οι αλληλέγγυοι προσληφθούν στην νέα ΕΡΤ, θα είναι σαν να "εξαργυρώνουν" τον αγώνα τους. Αν και για μένα δεν θα είναι με τίποτα εξαργύρωση, θα απαντούσα σε αυτόν τον κακεντρεχή ότι καλώς ή κακώς και οι παλιοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εν πολλοίς με πολιτικά κριτήρια προσλαμβανόντουσαν χρόνια τώρα, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΕΙ Η ΝΕΑ ΕΡΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!

Αυτοί οι αλληλέγγυοι, όμως,  και μέχρι πριν 2 μήνες, για νέα ΕΡΤ απλά άκουγαν σαν εξαγγελία κάποιων αντιπολιτευτικών κομμάτων, δεν την περίμεναν, αντίθετα μαχόντουσαν ενάντια στον φασιστικό κατεστημένο Σαμαρά-Βενιζέλου. Αφιέρωσαν μέρες, νύχτες από την ζωή τους, στερούμενοι ελεύθερο χρόνο, αντί να είναι σε κάποια καφετέρια ή μπροστά από κάποιον υπολογιστή αμπελοφιλοσοφώντας (όπως κάνουμε, καλή ώρα, εμείς).

Οι Αλληλεγγυοι της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΤ, έχουν θέση στην ΝΕΑ ΕΡΤ!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)