Τι Έμαθα Βλέποντας τα νέα Επεισόδια του Game of Thrones το Πάσχα

Δέκα μήνες είχαν περάσει από τότε που έπεσαν οι τίτλοι τέλους της 4ης σεζόν και η αλήθεια είναι ότι αυτό το διάστημα μου φάνηκε κάπως μεγάλο. Ναι ξέρω, υπάρχει το Walking Dead, το House of Cards, το Orange is the New Black και καμιά 50αρια ακόμα σειρές που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό. Τι να κάνω, το παραδέχομαι, είμαι εθισμένος στο Game of Thrones....

Και η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε η έναρξη του 5ου κύκλου...
να πέσει την ημέρα του Πάσχα. Για 12 Απριλίου είχε προγραμματιστεί η πρεμιέρα, όπως και έγινε. Με τη διαφορά όμως, ότι φέτος πιστέψαμε και στα θαύματα αυτές τις μέρες. Όχι, φυσικά και δεν λέω για την Ανάσταση του Ιησού (sorry Jesus). Απλά φέτος, κατά έναν μαγικό τρόπο, διέρρευσαν τα 4 πρώτα επεισόδια του νέου GoT. Είναι να μην πιστεύεις σε θαύματα μετά από αυτό;

Σίγουρα οι υπεύθυνοι της σειράς και του HBO το έπαθαν το μικρό εγκεφαλικό με αυτή την εξέλιξη -κατά πάσα πιθανότητα θα τους γάμησε τα νούμερα της πρεμιέρας- αλλά για εμάς τους υπόλοιπους ήταν ένα δώρο. Ένα δώρο που δεν το αφήνεις να πάει χαμένο.

Έτσι, τα έβαλα κάτω -μαζί με κάτι παϊδάκια-, πέρασα ένα 4ωρο στην τηλεόραση και αυτά είναι όσα έμαθα βλέποντας τα νέα επεισόδια του Game of Thrones την ημέρα του Πάσχα.

Μάθημα #1: Τζατζίκι και GoT δεν πάνε μαζί

Από το 2011 έχω δει το Game of Thrones κάτω υπό όλες τις πιθανές συνθήκες. Άρρωστος, μετά από τρελό μεθύσι, τρώγοντας burger και pizza, κάνοντας διαλείμματα για να γράψω κείμενο, πίνοντας σαν τρελός, πριν πάω για ύπνο το πρωί μετά από ξενύχτι κτλ. Πρώτη φορά όμως το είδα την ημέρα του Πάσχα και η αλήθεια είναι πως GoT και τζατζίκι (και αρνί και παϊδάκια) δεν πάνε μαζί. Κατά έναν περίεργο τρόπο η μυρωδιά από το τζατζίκι σου χαλάει όλο το επικό κλίμα. Τελικά burger από εδώ και πέρα.

Μάθημα #2: Αίμα και σπέρμα

Για τέσσερις σεζόν οι δολοφονίες και το πήδημα έδιναν και έπαιρναν. Και τελικά «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις». Άρα γιατί να αλλάξει αυτή η λογική στον 5ο κύκλο; Ναι, με το καλημέρα είδαμε αίμα και αρκετό μάλιστα. Και φυσικά γυμνό, για όλα τα γούστα, πάρε να έχεις. Σεξ βέβαια δεν είχαν τα τέσσερα πρώτα επεισόδια - μάλλον οι γκρίνιες των πρωταγωνιστών έπιασαν τόπο.



Μάθημα #3: Σοφίες με το τσουβάλι

Ένα από τα πράγματα που λατρεύω στο GoT είναι οι ατάκες γεμάτες σοφίες. Συνήθως αυτές έρχονται από τον Tyrion Lannister, ο οποίος δεν τα πήγε άσχημα μεταξύ μας. Ωστόσο σε αυτό το ξεκίνημα η μεγαλύτερη σοφία ήρθε από έναν ήρωα-έκπληξη. Όταν του λένε ότι κάνει λάθος με την απόφασή του, εκείνος απλά απαντάει «για αυτό πάλευα να ζω ελεύθερος, για να κάνω τα δικά μου λάθη». Βέβαια είναι γνωστό ότι αργά ή γρήγορα τα λάθη πληρώνονται. Για αυτόν γρήγορα.



Μάθημα #4: Η Cersei ήταν από μικρή καριόλα

Πάντα πίστευα ότι για να γίνει η Cersei Lannister ένα τόσο σκληρό άτομο θα έπρεπε να είχε περάσει δύσκολα στη ζωή της. Πολύ δύσκολα όμως. Και ίσως να πέρασε, δεν διαφωνώ - αν σκεφτείς ποιον είχε πατέρα. Αλλά τελικά μερικοί άνθρωποι γεννιούνται κακοί και η Cersei ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Καριόλα από μικρή.

Μάθημα #5: Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι μαλακία

Ποιος θα το περίμενε ότι σε μια σειρά, με επτά βασίλεια και μια τρελή μάχη για τον θρόνο, όπου τις δολοπλοκίες τις έχουν για πρωινό, η θρησκεία θα έπαιζε ρόλο. Και όμως παίζει - και μάλιστα αυτόν που έχουμε μάθει από τη δική μας ιστορία. Τελικά ακόμα και στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας ο θρησκευτικός φανατισμός είναι κακός. Και σου σπάει τα νεύρα

Μάθημα #6: Καστ χωρίς τέλος

Να πούμε ότι από το ξεκίνημα του Game of Thrones μέχρι το τέλος του 4ου κύκλου έχουν σκοτωθεί, δολοφονηθεί, πάει από άδικο ένα πράγμα, καμιά 200αρια άτομα; Λίγα λέω; Ας πούμε 300 γιατί βαριέμαι να μετράω. Ε, και με το ξεκίνημα του 5ου κύκλου πέφτουν κεφάλια. Η ουσία είναι ότι αυτό το καστ δεν λέει να τελειώσει. Δηλαδή όσους και να σκοτώσουν, ποτέ δεν λες «πάει, ξεμείναμε, ποιος θα παίζει τώρα;». Πάντα υπάρχουν και άλλοι - έτοιμοι να τους πάρει το κεφάλι ο George R.R. Martin. Μεγάλη μαγκιά αυτή.



Μάθημα #7: Ποτέ μην μπαίνεις ανάμεσα σε μια γυναίκα και τα σχέδιά της

Αν μας έχει μάθει κάτι το GoT αυτά τα χρόνια είναι ότι οι γυναίκες είναι επικίνδυνα πλάσματα. Ίσως με το σπαθί να μην τα πηγαίνουν (όλες) καλά, αλλά αν θέλουν κάτι, δε σταματάνε πουθενά. Θέλει η άλλη να γίνει Βασίλισσα; Ρε, ο κόσμος να χαλάσει θα γίνει κι ας ξεπαρθενέψει ανήλικα. Θέλει η άλλη να πάρει το αίμα της πίσω; Φίλε, από κοριτσάκι θα γίνει ένας killer που δεν θα το πιστεύεις. Για αυτό, μην μπαίνεις ανάμεσα στα θηλυκά και τα σχέδιά τους - δεν ξέρεις σε πιο χαντάκι θα σε βρουν το πρωί.



Μάθημα #8: You know nothing Jon Snow

Τελικά αυτή θα είναι η φράση-σταθμός του Game of Thrones. Και ο μαύρος Jon Snow θα την ακούει μια ζωή. Έτσι για να του σπάνε τα νεύρα, όταν νομίζει ότι πέτυχε κάτι.

VICE