Δεν μπορώ να δω σε ποια σημεία υποχωρούν οι δανειστές σήμερα.....

Του Σπύρου Γουδέβενου    

Σύμφωνα με όσα διαρρέει η κυβέρνηση, ο σκοπός της κυβέρνησης είναι μην δοθεί μία συνολική λύση με τους δανειστές τον Ιούνιο, αλλά να υπάρξει μία συμφωνία τώρα και μία τον Οκτώβρη. Έτσι όπως διαρρέεται πάντα, στην συμφωνία του Ιουνίου θα περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, η αλλαγές στον ΦΠΑ...., η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, στα πλαίσια της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού. Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα αντιδρούσε στις απαιτήσεις των δανειστών για απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση των συντάξεων.

Και ενώ αναμενόταν να κερδίσουμε στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά, τώρα ξαφνικά μαθαίνουμε ότι αυτά πάνε στην επόμενη συμφωνία, σε αυτή του Οκτωβρίου. Και στην συμφωνία του Ιουνίου, περνάνε όλες οι δικές μας υποχωρήσεις!

Κάκιστη διαπραγματευτική τακτική από μέρους μας......Θα το πληρώσουμε ακριβά τον Οκτώβριο, όταν τα μόνα επίδικα στην διαπραγμάτευση θα είναι εργασιακά και ασφαλιστικό. Τότε πάλι θα μας ζητηθούν υποχωρήσεις!

Και όσοι νομίζουν, ότι με την συμφωνία του Ιουνίου θα τρέξει άφθονο χρήμα από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, που θα κάνει την διαπραγματευτική θέση μας πιο ισχυρή, γιατί θα υπάρχει χρήμα, να είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσουν οι "εταίροι"  όσα ευρώ πρέπει αν δώσουμε για αποπληρωμή δανεικών, και μόνο!