Χυδαία επίθεση της Daily Mail στον Αλέξη Τσίπρα με φωτογραφίες από τη Γένοβα

Χυδαία επίθεση της Daily Mail στον Αλέξη Τσίπρα με φωτογραφίες από τη Γένοβα (Photos) - MediaΤην ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι πιο κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης η Daily Mail  εξαπολύει «ύπουλη» επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό με τη δημοσίευση φωτογραφιών από τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί το 2001....
στο πλαίσιο της συνόδου της G8 στη Γένοβα. Μάλιστα «χρησιμοποιεί» αδημοσίευτες φωτογραφίες που απεικονίζεται ο τότε 26χρονος Αλέξης να βρίσκεται με άλλους διαδηλωτές στην μπουκαπόρτα του πλοίου και να παρακολουθεί τη στιγμή που ένας σύντροφός του προσάγεται από την αστυνομία.
Στην απίστευτη επίθεση η Daily Mail στον πρόλογό της αναφέρει: «To πορτρέτο του ανθρώπου που έχει φέρει το ευρώ στο χείλος του γκρεμού: Αποκαλύπτεται πως ο "σκληροπυρηνικός" Έλληνας πρωθυπουργός συγκρούστηκε με την ιταλική αστυνομία σε διαδήλωση στη σύνοδο της G8 στη Γένοβα.
Φορώντας ένα T-shirt με τον Τσε Γκεβάρα και ένα κουβανέζικο κασκέτο, οι φωτογραφίες δείχνουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια βίαιη σύγκρουση με την ιταλική αστυνομία πριν από τη σύνοδο της G8.
Ο Τσίπρας ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα 1.000 Ελλήνων "σκληροπυρηνικών" που βρέθηκαν στην Ιταλία με σκοπό να διαταράξουν τη σύνοδο της G8 στη Γένοβα το 2001.
Λίγο αργότερα, χρειάστηκε να απομακρυνθεί βιαίως από την μπουκαπόρτα από τους αστυνομικούς, ώστε να μπορέσει το πλοίο να αναχωρήσει.  Ο Τάσος Κορωνάκης, σήμερα γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα υποστήριξε ότι οι ρίζες του κόμματος μπήκαν εκείνη την ημέρα. Θυμάται τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα της δράσης, προσθέτοντας: Ο Αλέξης πήρε κάποιο γκλομπ", γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα. Οι αγωνιστές, από τον Συνασπισμό, μια συμμαχία της ριζοσπαστικής αριστεράς, ήταν αποφασισμένοι να πάνε στις διαδηλώσεις στη Γένοβα. Αντί να επιστρέψουν στην Ελλάδα αμέσως, οργάνωσαν μια ολοήμερη διαμαρτυρία, εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου. Στις βίαιες συγκρούσεις που ακολούθησαν τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η έκφραση του 26 χρονου  προδίδει ένα μίγμα ανησυχίας και ενθουσιασμού...» συνεχίζει η Daily Mail.
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται με επικριτικά σχόλια στην πορεία του κ. Τσίπρα από τα εφηβικά του χρόνια μέχρι και σήμερα και στη σχέση του με την Μπέτυ Μπαζιάνα.
Από το πυρά της δεν ξεφεύγει ούτε και η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού.
«Η κομμουνίστρια σύντροφός του η οποία είπε ότι θα τον εγκαταλείψει αν υποκύψει στις απαιτήσεις της ΕΕ», αναφέρεται  στο δημοσίευμα.