TIME: Γιατί οι πρόωρες εκλογές είναι έξυπνο βήμα για τον «τεφλόν» Τσίπρα

TIME: Γιατί οι πρόωρες εκλογές  είναι έξυπνο βήμα για τον «τεφλόν» Τσίπρα - MediaO πολιτικός των ελιγμών και των ανατροπών αθέτησε όλες σχεδόν τις προεκλογικές του υποσχέσεις, κι όμως κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει στις εκλογές τον επόμενο μήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σαν το τεφλόν το χημικό αδρανές που είναι άκαυστο σχολιάζει το περιοδικό TIME...
και κάνει λόγο για έναν πολιτικό που παραβίασε όλους τους βασικούς κανόνες τις πολιτικής αλλά κατάφερε να τους υπερβεί.

Ο πολιτικός των στροφών και των ανατροπών παρέβη τις περισσότερες από τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αλλά είναι πολύ πιθνανόν να επικρατήσει στις εκλογές του επόμενου μήνα» αναφέρει το περιοδικό.



«Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα έχουν πολλούς λόγους για να απορρίψουν την κυβέρνησή τους. Φοροεπιδρομή, μειώσεις στις συντάξεις και μεγάλες περικοπές στο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Για πολλούς Έλληνες αυτό θα μοιάζει με προδοσία γιατί εξέλεξαν τον Τσίπρα τον Ιανουάριο με την υπόσχεση ακριβώς να αποφύγουν αυτού του τύπου τα μέτρα» γράφει το περιοδικό. Ακόμα, όμως, και αν το κόμμα του Λαφαζάνη καταφέρει να πάρει ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν θα είναι αρκετό για να ανακόψει το προβάδισμα του κόμματος στις εκλογές.

Μετά τις εκλογές ίσως χρειαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τις καθεστωτικές δυνάμεις που απεχθάνεται. Θα είναι άλλη μια στροφή 180 μοιρών αλλά οι σκληροί υποστηρικτές του πιθανότατα θα τον συγχωρέσουν όπως έκαναν τόσες πολλές άλλες φορές στη σύντομη περίοδο διακυβέρνησής του.