Ραγδαίες εξελίξεις - Προανήγγειλε τη ρωσική επέμβαση ο σύριος ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουαλέμ δήλωσε πως η Δαμασκός θα ζητήσει από τα ρωσικά στρατεύματα να πολεμήσουν πλάι στα συριακά στρατεύματα, αν προκύψει η ανάγκη, αλλά αρνήθηκε ότι σήμερα υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα που εμπλέκονται στα διάφορα πολεμικά μέτωπα:...


«Δεν υπάρχει κοινή μάχη στο έδαφος με τα ρωσικά στρατεύματα, αλλά αν αισθανόμασταν μια τέτοια ανάγκη θα την εξετάζαμε και θα το ζητούσαμε.Παρόλο που ο συριακός στρατός είναι ικανός έως τώρα να πολεμήσει μόνος του, υπάρχει η ανάγκη στο κράτος για ποιοτικό οπλισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει τους αντάρτες που επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Συρίας και συμπλήρωσε:

«Μέχρι τώρα ο συριακός στρατός είναι ικανός από μόνος του και αυτό που ειλικρινά χρειαζόμαστε είναι περισσότερα πυρομαχικά και ποιοτικό οπλισμό για να αντιμετωπίσουμε τον τύπο ποιοτικού οπλισμού αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Οι δηλώσεις αυτές του Ουαλίντ Μουαλέμ εκτιμούμε ότι αποτελούν προάγγελο της ρωσικής πολεμικής εμπλοκής στη Συρία. Η κατάσταση είναι τέτοια στα διάφορα μέτωπα όπου πλέον πολύ εύκολα μπορεί να προκύψει η αντίστοιχη ανάγκη».