«Βρίζονται» γιατί…συμφωνούν

0
Η απουσία διαφοράς, ως προς την κυβερνητική πολιτική, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθορίζει το επίπεδο και το περιεχόμενο της μεταξύ τους προεκλογικής αντιπαράθεσης. Δυστυχώς, όμως, καθορίζει και το επίπεδο της συνολικής προεκλογικής περιόδου.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο πολιτικός λόγος των δύο μονομάχων κινείται σε επίπεδα χαμαιτυπείου....
, ενώ οι πρωταγωνιστές δεν κρύβουν τη διάθεση τους να κατέβουν ακόμη χαμηλότερα.

Όσο πιο βαθιά γίνεται η συμφωνία τους για το τι δέον γενέσθαι στη χώρα, τόσο καταφεύγουν στην, γνωστή από το παρελθόν του δικομματισμού, άγονη και αποπροσανατολιστική σκιαμαχία.

Δεσμευμένοι και οι δύο, στους δανειστές, αλλά και στην εγχώρια οικονομική ολιγαρχία, για την εφαρμογή του νέου μνημονίου, προβάλλουν τις μεταξύ τους διαφορές ως προς τη διαχειριστική τους ικανότητα.

Οι κατά παραγγελία των δανειστών εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου γίνονται για να αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα μια ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση για τη μνημονιακή πολιτική. Μια συναίνεση που θα εξασφαλίζει τη «σταθερότητα» του αστικού πολιτικού συστήματος και θα εγγυάται την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος για τη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο των «προστατών» της και του λαού σε «δουλοπάροικο» των πάσης φύσεως αφεντικών του.

Θα το επιτρέψουμε;

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)