Θα κτυπήσει και την Ελλάδα το Ελ Νίνιο;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας προειδοποιεί για το φαινόμενο Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό Ωκεανό, την κορύφωσή του στο επόμενο τετράμηνο, αλλά και για την πιθανότητα να αποδειχθεί ένα από τα ισχυρότερα εδώ και μισό αιώνα.

Ρόλο στην ισχυροποίηση του φαινομένου παίζει η αύξηση της θερμοκρασίας στον Ειρηνικό....
, όμως μπορεί να επηρεάσει κι άλλες περιοχές του κόσμου, όπως π.χ. να προκαλέσει ξηρασία.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ανήσυχοι, ενώ σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, το φαινόμενο Ελ Νίνιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στις δυτικές ακτές της νότιας Αμερικής μέσα στον Ειρηνικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να δέχεται όλη η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ιταλία και η Ελλάδα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Είναι κάτι που όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org, ήδη έχουμε παρατηρήσει στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, καθώς είδαμε ανεμοστρόβιλους και επικίνδυνες καταιγίδες, με πλημμύρες και κατολισθήσεις αλλά και θύματα από κεραυνό.

Το Ελ Νίνιο όπως διευκρινίζει το Greek-Weather.Org, θα κορυφωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα εκείνη τη χρονική περίοδο να χτυπηθεί από ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις αλλά και πανίσχυρες καταιγίδες.

Θα είναι η χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα θα γνωρίσει πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, άκρως επικίνδυνα και καταστροφικά. Ίσως όπως τονίζει το Greek-Weather.Org, να είναι τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών.

Ο καιρός ήδη έχει αρχίσει να αγριεύει τις τελευταίες μέρες, το Σαββατοκύριακο αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις, όμως απ” ό,τι εκτιμούν οι ειδικοί βρισκόμαστε μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα…