Εξοργισμένος ο Χρ. Σπίρτζης με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ που μηνύει οδηγό γιατί προσπάθησε να μεταφέρει μετανάστες εν μέσω καταιγίδας

0
Αντιμέτωπος με τη διοίκηση της εταιρίας βρίσκεται ένας οδηγός λεωφορείων και συνδικαλιστής της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) σύμφωνα με το Έθνος,  ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την καταιγίδα που μαινόταν εκείνη την ώρα.

Οι προιστάμενοί του...
, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, αρνήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταφορά παρά το γεγονός ότι από τις 26 του μήνα υπήρχε σχετική εντολή από το υπουργείο Υποδομών.
Ο ίδιος, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μήνυσης για αρπαγή λεωφορείου και γλύτωσε τη σύλληψη μόνο και μόνο γιατί στο σημείο βρέθηκε τα ξημερώματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και έδωσε εντολή να ανοίξει ο σταθμός της Βικτώριας για να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.

Ο κ. Σπίρτζης μάλιστα, ο οποίος είδε μπροστά του αστυνομικούς να κατεβάζουν τους πρόσφυγες από το λεωφορείο-μιλώντας στο «Εθνος»- δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει εντελώς το προφίλ των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα «ξηλώνοντας» τις διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιριών αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το προεδρείο της Βουλής: «Αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι εικόνα να αστυνομικοί να κατεβάζουν από το λεωφορείο γονείς με βρέφη στην αγκαλιά» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Αποστόλη Κασιμέρη, τον οδηγό, συνδικαλιστή του ΟΑΣΑ και μέλος του «Ξεκινήματος», όλα άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου και αφού μέσα στην ημέρα με έξι λεωφορεία είχαν μεταφερθεί πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο ντο, ύστερα από σχετική εντολή του υπουργείου στη διοίκηση της εταιρίας: «Οταν όμως ξεκίνησε η δυνατή βροχή άρχισα να αναρωτιέμαι εάν είχαν πράγματι μετακινηθεί όλοι οι πρόσφυγες» λέει ο κ. Κασιμέρης, ο οποίος αποφάσισε να πάει στην πλατεία ώστε να δει ο ίδιος τι συμβαίνει: «Γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έφτασα στην πλατεία και βρήκα καμια πενηνταριά άτομα να είναι ακόμα εκεί, κάτω από τις τέντες δύο καφετεριών της πλατείας, πάνω στις καρέκλες και τα τραπέζια, ο ένας πάνω στον άλλον».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)