Ποινική δίωξη κατά της Σαββαΐδου για παράταση πληρωμής στα κανάλια

0
Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος της Γενικής Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

Το αδίκημα αφορά στο ότι η  κ. Σαββαίδου...
, στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες  πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια από αυτήν που προβλέπει ο νόμος προκειμένου να αποδώσουν στο δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ειδικότερα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο δημόσιο την 2η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Η απόφαση της 12ης Ιανουαρίου από την κα. Σαββαίδου , η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί  μέχρι την 20η  Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους. Η προκαταρκτική έρευνα για τη κ. Σαββαΐδου άρχισε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)