Αρχηγός Αλβανίας: ‘’Στο Ευρωπαϊκό της Γαλλίας πάμε ως Μεγάλη Αλβανία"

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Μόλις δύο μέρες από την δημοσίευση του άρθρου μας, που καταγγείλαμε την απαράδεκτη ανθελληνική και αντισερβική συμπεριφορά των Αλβανών φιλάθλων, τόσο στη σειρά των ποδοσφαιρικών αγώνων με την Σερβία...

όσο και κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών της πρόκρισης της Αλβανίας για πρώτη φορά στην Ιστορία της, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2016, στη Γαλλία και ο εισαγγελέας στη νότια Σερβία διέταξε έρευνα για την προκλητική συμπεριφορά Αλβανών στην πόλη Μπουγιάνοβατς , ασκώντας δίωξη για «διασπορά φυλετικού, εθνικού και θρησκευτικού μίσους» μετά τη δημοσίευση στο διαδίκτυο βίντεο, όπου αλβανόφωνοι φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά των Σέρβων και τραγουδούν, στη σερβική γλώσσα, το σύνθημα «σκοτώστε, σφάξτε, Σέρβος να μη μείνει». Η αστυνομία έλαβε εντολή να διερευνήσει αν πρόκειται για οργανωμένη ενέργεια.

Την ίδια στιγμή στην εορτή που διοργανώθηκε στην πλατεία των Τιράνων προς τιμή της Εθνικής, με τη συμμετοχή χιλιάδων φιλάθλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας Λορίκ Τσάνα, δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι «Στο Ευρωπαϊκό της Γαλλίας πάμε ως Μεγάλη Αλβανία», ενώ αρκετοί παίκτες της Εθνικής Αλβανίας έκαναν ειρωνικά σχόλια για τη Σερβία.

Ενώ τελετή υποδοχής, σύμφωνα με τις Αλβανικές ε/φ, διοργάνωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για την Εθνική Αλβανίας και ο Πρόεδρος Μπουγιαρ Νισάνι, κατά την οποία τους απένειμε τη διάκριση «Τιμή του Έθνους».

Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε παρέμβαση εισαγγελέα και για όλα αυτά που γίνανε στην Αλβανία. Απλά γιατί πέραν των φιλάθλων τα υιοθετεί και το επίσημο Αλβανικό κράτος … Σε ότι αφορά την παρουσία της Αλβανίας στα Ευρωπαϊκά σαλόνια της Γαλλίας η UEFA και οι διοργανωτές θα πρέπει να προβλέψουν αυστηρά μέτρα έναντι προκλήσεων που θα εκθέσουν την διοργάνωση.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr