Αυτά είναι τα ΜΜΕ που εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών - τι δείχνουν οι συνομιλίες

Τα στοιχεία της δικογραφίας που δημοσιεύει η Αυγή την Τετάρτη περιλαμβάνουν μία σειρά από καταγεγραμμένες συνομιλίες και άλλα στοιχεία για την δράση του κυκλώματος το οποίο διώκεται.

Την ίδια ώρα...
, ο ρόλος των τραπεζών «καυτηριάζεται» από τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, η οποία ζητάει την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώδιώκεται ο Σταύρος Ψυχάρης του ΔΟΛ.

Τι αποκαλύπτει η δικογραφία

Οπως κατήγγειλε η Α.Κ., υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, ο δημοσιογράφος Παν.Μουσάς απαίτησε για λογαριασμό του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου χρήματα μέσω διαφημιστικής καταχώρισης, απειλώντας την.

Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες ο κ.Μουσσάς είχε συνάντηση μαζί της, όπου υποστήριξε ότι ο ίδιος και φίλοι του είχαν συστήσει ομάδα που είχε τη δυνατότητα ελέγχου του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Η χαρακτηριστική φράση που του παρατίθεται είναι «Οταν θέλουμε να γαμ...σουμε, θα λες: Αυτόν θέλει να τον γαμ...σουμε μέσα από την κυβέρνηση».

Περιγράφεται επίσης η ομάδα ατόμων και Μέσων που υποστήριξε ότι μπορούσε να ελέγχει, «ανεβοκατεβάζοντας» άρθρα:

  • Γ.Τσιρογιάννης - lykabitos.gr
  • Β.Μπόνιο - kourdistoportokali
  • Νικ.Καραμπάση - i-reporter.gr και Press.com.γρ
  • Κ.Γέρου - εφημερίδα Αρθρο, 4-5 sites και lifestyle περιοδικά
  • Γ.Φωτόπουλος - sofokleous10.gr και moneytimes.gr
Οπως της είπε, θα ακολουθούσε τηλεφωνική επικοινωνία για τις προσφορές διαφήμισης.

Ο κ.Μουσσάς επίσης παρέθεσε και προηγούμενες «επιτυχίες » του, όπως αρνητικά δημοσιεύματα για τους Βαγγ.Μαρινάκη, Βαγγ.Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, υποστήριξε ότι υπήρξε συμφωνία Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να μην αναλάβει την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Η Αυγή αναφέρει επίσης ότι μετά το «πράσινο φως» για διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ, ο κ.Μουσσάς επικοινώνησε με τον κ.Τσιρογιάννη, ο οποίος τον ενημέρωνε ότι έγραψε δύο σελίδες υπέρ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, σε Μπουρλότο, Αξία και Καρφί.

Είχαν στοχοποιήσει και ΔΕΗ, Περιφέρεια Αττικής

Στις συνομιλίες που περιλαμβάνει η δικογραφία οι Μουσσάς και Φράγκος είπαν επίσης στην Α.Κ. ότι πρέπει να εκβιάσουν τη ΔΕΗ με στόχο οικονομικά οφέλη, ενώ το ίδιο προσπαθούσαν να κάνουν και με την Περιφέρεια Αττικής.

«Η Δούρου, μαλ...κα, για να σου δώσει λεφτά δεν φτάνει να είσαι... Και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας, δεν θα πάρεις», φέρονται να ανέφεραν.

Το κύκλωμα εκμεταλλευόταν επίσης και το κοινοβουλευτικό έργο, όπως φαίνεται από αναφορές του Μουσσά στην Α.Κ. για επερώτηση του Κ.Καραμανλή στη Βουλή για Attica Bank και ΕΥΔΑΠ, αλλά και στο ότι ο κ.Μαυρίκος περίμενε χρήματα και εντολή για το ποιον θα «χτυπήσει».

Ο ίδιος μάλιστα εμφανίζεται να είχε επικοινωνήσει με τον διευθυντή του thetoc.gr Θανάση Τσεκούρα, ζητώντας να συναντηθούν σχετικά με τις φήμες για την θέση του προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τις Λούκα Κατσέλη και Μιράντα Ξαφά.

«Εχω δύναμη να τους γαμ...σω και να τις κάψουμε τελείως», φέρεται να είπε στον κ.Τσεκούρα.