Η λειτουργία τηλεοπτικών καναλιών χωρίς άδεια αντίκειται στο Σύνταγμα … αποφαινόταν από το 2010 το ΣτΕ !

Ωσάν ” μωραί παρθέναι “, κάνουν τα κανάλια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τις προσφυγές κατά του διαγωνισμού νόμιμης αδειοδότησης, για πρώτη φορά, των καναλιών. Ωσαν να ακουσαν και να συνειδητοποίησαν τώρα για πρώτη φορά ότι είχαν ανεχθεί, συμβιβαστεί, συναλλαγεί και μερικές φορές...
“προωθήσει” οι ίδιοι, μια κατάσταση παρανομίας, για την οποία τους ενημέρωνε και τους εγκαλούσε διαρκώς και η ίδια η Δικαιοσύνη και το ΣτΕ!!!

«Η επ΄ αόριστον ανοχή της λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παρανόμως, αντίκειται προς το Σύνταγμα (..) αντιβαίνει προς την θεμελιώδη συνταγματική αρχή του Κράτους Δικαίου, από την οποία απορρέει η υποχρέωση του Κράτους να εγγυάται υπέρ των πολιτών των πιστή εφαρμογή του νόμου και να προασπίζει τα δημόσια αγαθά», ανέφερε μεταξύ άλλων απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2010. Μαζί με ένα πλήρες ιστορικό των παρεμβάσεων που διαιώνιζαν το καθεστώς ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από το 1989

Η απόφαση 3578 εκδόθηκε το 2010 από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε αίτηση ακύρωσης τηλεοπτικού σταθμού κατά απόφασης του ΕΣΡ, με την οποία είχε επιβληθεί η διοικητική κύρωση της άμεσης διακοπής της λειτουργίας του εν λόγω σταθμού, για παράβαση της υποχρέωσής του να εκπέμπει ψυχαγωγικό πρόγραμμα, όπως είχε δηλώσει ότι θα εξέπεμπε.

Στη συγκεκριμένη απόφαση εκτίθεται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνήσεις του πάλαι ποτέ δικομματισμού ανέχονταν και περιέθαλπαν το καθεστώς ανομίας και «προσωρινής» νομιμότητας στην ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Χρήσιμη προς μελέτη από διάφορους όψιμους υποστηρικτές της «νομμότητας», τώρα που η διαδικασία αδειοδότησης είναι σε πλήρη εξέλιξη και μπαίνει τέλος σε ένα αμαρτωλό σίριαλ 27 χρόνων.

Πηγή: left.gr