Δ.Ε.Θ (=Διαπόμπευση Έκθεσης Θεσσαλονίκης)



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Κάθε Σεπτέμβρη μελαγχολώ επειδή έρχεται η Δ.Ε.Θ .
 Είχα την τύχη να ζήσω, πριν δεκαετίες, τη χαρά , την ομορφιά, την πραγματική γιορτή μιας πόλης που στολιζόταν και καυχιόταν /καμάρωνε για το καμάρι της, το στολίδι της, τη μοναδική Έκθεσή της!
Σταδιακά, εκφυλιστικά, ΝΕΟΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΑ  της έκλεψαν την παράσταση οι ποικιλώνυμοι πολιτικάντηδες. Βρήκαν εκεί, τον τόπο, την ευκαιρία , τη συγκυρία να προβάλλουν /εκθέσουν και τα δικά τους αντιαισθητικά: εκθέματα/ προγράμματα/ υποσχέσεις/ αερολογίες!
Ασχήμυνε αδικαιολόγητα, απωθητικά η Δ.Ε.Θ.
Η πόλη δεν είναι  πλέον η ίδια. Οι πολίτες αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν εξαιτίας των διαδηλώσεων, διαμαρτυριών, επεισοδίων, κομματικών ανταγωνισμών και δυναμικών διεκδικήσεων αιτημάτων.
Οι κομματικές εμφανίσεις, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η αναπόφευκτη εμπλοκή μπαχαλάκηδων έκαναν αισθητή την .......
αντιαισθητική παρουσία τους  εκτρέποντας ανεπίτρεπτα  τον  σκοπό της  Δ.Ε.Θ.
Ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε μελλοντικά - αντί γιορτής - μνημόσυνα / επετείους μνήμης της Δ.Ε.Θ. Αντί για εκθέματα: αναθέματα / κατάρες των αγανακτισμένων πολιτών.
Αντί της Δ.Ε.Θ (=Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης)
ήδη έχουμε:
- Δ.Ε.Θ (=Διασυρμό Ετησίως Θεσμοθετημένο).
- Δ.Ε.Θ (=Διαχρονική Έκθεση Θεατρίνων / Θεατρινισμών).
- Δ.Ε.Θ (= Δυστυχώς Έχουμε Θλιβερότητες).
- Δ.Ε.Θ (= Διαπόμπευση Έκθεσης Θεσσαλονίκης).
Υπάρχουν ερωτήματα όπως:
1. Πότε επιτέλους θα πάψουν να καπηλεύονται οι πολιτικοί μας τα πάντα προς ίδιον όφελος;
2. Πότε θα αρχίσουν να σέβονται κάποια πράγματα;
3. Γιατί οι - εκάστοτε - Δήμαρχοι, φορείς, εμπορικοί σύλλογοι , κόσμος, ποικιλώνυμες Αρχές της Θεσσαλονίκης δεν αποφασίζουν να (απο) κλείσουν κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ κάθε πολιτική εκδήλωση, διαδήλωση, απεργία, ασχημία;
4. Πως ανέχονται, πως ανεχόμαστε όλοι να αμαυρώνεται μια παράδοση 10ετιών, μια λαμπρή εκδήλωση /κόσμημα, από θλιβερές εμφανίσεις και γεγονότα;
Αλήθεια οι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ μας γιατί επέλεξαν την Δ.Ε.Θ για τις -όποιες - εξαγγελίες τους;




Δεν τους αρκεί το Κοινοβούλιο, η Τηλεόραση , τα ΜΜΕ, οι υπόλοιπες μέρες του χρόνου, άλλες περιοχές για να προβάλλουν τα ...."μεγαλεπίβολα" σχέδια /προγράμματά τους, μαζί με τα συνακόλουθα ψέματά τους;
Λυσιτελής  αντίδραση θα ήταν:  οι ντόπιοι να μην πατήσουν στους χώρους "Έκθεσης Κομματικών Ανοησιών".  Και παράλληλα οι διαμαρτυρόμενοι να σεβαστούν την Δ.Ε.Θ και να μην διαδηλώσουν εκεί, εκείνες  τις  ημέρες. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να γεμίσουν την πόλη με αφίσες διαμαρτυρίας  όπου θα αναγράφονται οι δηλώσεις/ υποσχέσεις  που έδωσε στο παρελθόν ο κάθε κομματάρχης επισκέπτης.
Με ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ΠΟΜ (=ΠολιτικοΟικονομικοΜιντιακό) κατεστημένο ασχολείται νυχθημερόν με το τι θα πει - και σε τί θα αναφερθεί ή θα υποσχεθεί - ο κάθε κομματάρχης. Τι αιτήματα θα διατυπωθούν, ποιοί θα απεργήσουν, θα διαδηλώσουν, θα συγκρουστούν (;).
Ουδείς ασχολείται / ενδιαφέρεται για την ίδια την Δ.Ε.Θ, η οποία έχει μετατραπεί σε ...ντεκόρ / περιτύλιγμα ενός κομματικού ανταγωνισμού, διεκδικήσεων, απρεπειών.
Κρίμα!.....





ΥΓ Ας σεβαστούμε όλοι μας τον θεσμό (πλέον) της Δ.Ε.Θεσσαλονίκης και ας μη συνεχίσουμε να τον μετατρέπουμε σε Διαπόμπευση  Έκθεσης  Θεσσαλονίκης