”Το ξόδεμα του εαυτού..”

Από το Μιχάλη Δέλτα
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η κακόγουστη αισθητική, περιόρισε το περιβάλλον της πραγματικότητας,των χρηστών που ανά δεκάλεπτο ποστάρουν σέλφι με τίτλο π.χ. “..Μονεμβασιά, Βουρβουρού,Χανιά” και άλλες τοποθεσίες οι οποίες δεν φαίνονται πουθενά στις εν λόγω απαθανατισμένες φωτογραφικές αναρτήσεις....
Αντί αυτών των φυσικών τοπίων, ξεπροβάλλουν τα χαμογελαστά πρόσωπα με την ανάγκη της έκθεσης του “Πόσο καλά περνάμε…” με παρέα ή μόνα τους, τα άτομα αυτά είναι όλα ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
Αυτή η καινούργια Νεύρωση των σόσιαλ μήντια, απλώθηκε απ΄ άκρη σε άκρη της Γης, κάτι το οποίο προφανώς δείχνει και το που δονείται ο σύγχρονος άνθρωπος.Επιτρέψτε μου να πω χωρίς να χρωματίσω, πως δονείται σε μια απελπισμένη ανάγκη για αποδοχή,προβολή και πρόκληση που φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια της ανοησίας ως φαινόμενο της πνευματικής στειρότητας.
Ας αναρωτηθούμε κάθε φορά που μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία,το γιατί το κάνουμε,ποιός ακριβώς είναι ό λόγος και ας δράσουμε σύμφωνα με την απάντηση που θα μας δώσουμε. Γινόμαστε περισσότερο σημαντικοί ας πούμε; Αποκτάμε βαθύτερη αξία; Μας αρέσει να προκαλούμε και καλά τι ωραία που περνάμε εμείς εδώ; Μήπως δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο; Υπάρχει πιθανότητα να νιώθουμε απάλευτη μοναξιά; Με άλλα λόγια, ας είμαστε αν θέλουμε ελάχιστα συνειδητοί,
με αυτό το Ξόδεμα του Εαυτού το οποίο μας απομακρύνει από την αληθινή απόλαυση της προσωπικής χαράς μας, που μοιάζει σα να μην είμαστε ικανοί να την αντέξουμε εμείς οι ίδιοι, σκορπίζοντάς την στην αρένα της ύψιστης σαχλαμάρας των μήντια.
Στη διάρκεια μεταξύ δύο ανούσιων σέλφι…το σύστημα υπογράφει ερήμην μας, νόμους εναντίον μας.
υγ. Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαφωνεί με την άποψή μου, δεν έχει όμως το δικαίωμα να μη σεβαστεί τη σελίδα μου.
Μιχάλης Δέλτα
Τέλος Καλοκαιριού
φωτο BErlin
*Το κείμενο αντλήθηκε από την προσωπική σελίδα του δημιουργού