NY Times: Η Ελλάδα σπάει το τρίγωνο της διαπλοκής …

Η “αριστερή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να βάλει τέλος σε ένα καθεστώς χάους που υπήρχε από τοτε που ιδρύθηκε η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα. Σπάει για πρώτη φορά αυτό που λέγεται ” τρίγωνο της διαπλοκής “!
Με τον τίτλο «Η Ελλάδα χτυπάει το ‘τρίγωνο της διαπλοκής’....
στην τηλεόραση» οι New York Times αφιερώνουν βασικό άρθρο τους στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.
H εφημερίδα επιχειρεί μια αναδρομή στην προχειρότητα και το μοντέλο χάους, επάνω στο οποίο γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα, η αμερικανική εφημερίδα, παρουσιάζει με λεπτομέρειες, την κόντρα που έχει προακαλέσει σε πολιτικό, επιχειρηματικό και μηντιακό επίπεδο, η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος στην αυθαίρετη λειτουργία των καναλιών στην Ελλάδα.Μάλιστα ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ανεξάρτητα αν κανείς δεχεται ή όχι τις “αγαθές προθέσεις” της κυβέρνησης, η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “επιχειρεί να βάλει μια τάξη, στην αγορά”.
Παράλληλα ο αρθρογράφος καταγράφει όλη την παθογένεια, που γέννησε το προηγούμενο ημι-παράνομο καθεστώς λειτουργίας με την “τριγωνική σχέση αλληλεξάρτησης”, που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των καναλιών, τα κόμματα και τις τράπεζες. Σχέση που όπως επισημαίνουν οι ΝΥΤ, επιβάρυνε με κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το ήδη τεράστιο ελληνικό χρέος …