Τι φυτεύουμε το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι οι εποχή που μειώνονται τα φρούτα και οι καρποί. Αυτό άλλωστε σημαίνει και το όνομα του.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν το έχουν συνειδητοποιήσει η λέξη φθινόπωρο βγαίνει από το φθίνω (λιγοστεύω) και οπώρα (φρούτο), δηλαδή είναι η εποχή που φθίνουν τα φρούτα....


Επομένως τι φυτεύουμε το φθινόπωρο; Υπάρχει κάτι ή μήπως όχι;

Το γεγονός ότι λιγοστεύουν οι καρποί δεν σημαίνει ότι εξαφανίζονται κιόλας. Για του λόγου το αληθές, υπάρχουν κάποια λαχανικά που ευδοκιμούν αυτήν την εποχή του χρόνου.



τι να βάλω στον κήπο το φθινόπωρο
Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τα φυτέψετε όχι μόνο στον κήπο ή το μποστάνι σας, αλλά ακόμη και στο μπαλκόνι σας αν μένετε στην πόλη.

Ας δούμε λοιπόν τα βασικότερα κηπευτικά του φθινοπώρου.

Τι λαχανικά να φυτέψω το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο και ειδικά ο μήνας Οκτώβριος είναι κατάλληλος για μια σειρά από λαχανικά, τα οποία αν τα φυτέψετε και τα φροντίσετε κατάλληλα είναι σίγουρο ότι θα σας δώσουν μια γενναία παραγωγή.

Για σαλάτα μπορείτε να σπείρετε ρόκα και μαρούλι. Η διαδικασία της σποράς είναι πανεύκολη. Το μόνο που πρέπει να φροντίσετε είναι να επιλέξετε ένα μέρος χωρίς πολύ ήλιο και με προστασία από τον αέρα.

Αν σας αρέσει το μπρόκολο και το κουνουπίδι, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να τα φυτέψετε. Φροντίστε να αφήσετε αρκετή απόσταση ανάμεσα στους σπόρους και να τα ποτίζετε συχνά για να αναπτυχθούν γρήγορα.
το μπρόκολο και το κουνουπίδι φυτεύονται Οκτώβρη
Δοκιμάστε τα all-time classic κρεμμύδι και σκόρδο. Για τα κρεμμυδάκια σας θα χρειαστείτε μερικούς μικρούς βολβούς που είναι γνωστοί ως κοκκάρι. Το χώμα που θα επιλέξετε πρέπει να έχει καλή αποστράγγγιση (μια γλάσρα ή μια ζαρτινιέρα θα ήταν ότι πρέπει). Θυμηθείτε κι εδω να ποτίζετε συχνά.

Τώρα όσον αφορά το σκόρδο δεν χρειάζεται τίποτε σπουδαίο, παρά μόνο μερικές σκελίδες! Φυτεύετε ξηρό και ελαφρύ χώμα και ποτίζετε πολύ αραιά.
βάλτε σκόρδο και κρεμμύδι στο μποστάνι σας
Τέλος, το φθινόπωρο είναι ιδανική περίοδος για τη σπορά του αγαπημένου σπανακιού. Το σπανάκι φυτεύεται σε υγρό χώμα καλά οργωμένο. Μην ξεχάσετε να βάλετε το κατάλληλο λίπασμα και σε δύο μήνες θα τρώτε πεντανόστιμο σπανάκι από τον κήπο σας!

Είδαμε λοιπόν ότι οι επιλογές είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες. Οπότε με τόσα λαχανικά ποιος νοιάζεται για τα φρούτα...

Καλή επιτυχία!