ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ..ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ



ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Από το 2010 και μετά ήρθε η μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών σε ειρηνική αλλά και από τις μεταπολεμικές εποχές κρίση, οικονομική και κοινωνική που έφερε σε εξαθλίωση εκατομμύρια συμπολίτες μας και φυσικά στην συρρίκνωση και φτωχοποίηση όλων των υπολοίπων συμπατριωτών μας. Όχι βέβαια ότι στην Ευρώπη τα πράγματα είναι καλλίτερα, αλλά εδώ το σχέδιο τους έπιασε και φυσικά οι αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού μεταφέρθηκαν σε άλλες κασέλες στις Ευρωπαιοαμερικανικές, καθώς έγινε το μεγαλύτερο ξέπλυμα ιδιωτικού μαύρου χρήματος που μπορούσε να διαγραφεί καθότι παράνομο και καταχρηστικό. Και λέω παράνομο και καταχρηστικό γιατί προήλθε από παράνομες αναθέσεις, μίζες, υπερκοστολογημένα προγράμματα, με το αζημίωτο φυσικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους. Συγχρόνως οι Έλληνες εγχωριοι πολιτικοί κατόρθωσαν με την αμείωτη και σθεναρή κατασυκοφάντηση των......
Ελληνικών προτύπων να πείσουν τους συμπολίτες μας ..ότι όλοι εδώ στην Ελλάδα είναι άχρηστοι, όλοι είναι πραγματικά ανίκανοι και ποιος δεν θυμάται τον Γιωργάκη που είπε ..κυβερνώ έναν διεφθαρμένο λαό …αυτός που ήταν στην κυβέρνηση και στην εξουσία 40 και πλέον χρόνια. Πόσο ανεγκέφαλος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που είναι κυβερνήτης να φθονήσει τον ίδιο τον λαό που κυβερνά ……ο αρχιδιεφθαρμένος. Και μετά ήρθαν Αντωνάκηδες, Στουρνάρες και Μπένηδες και το τέλος Κούληδες ..που μαζί ήταν στην εξουσία και συνέχισαν το τροπάρι. Ευτυχώς δεν κάλεσαν τον αμίλητο Κωστάκη ..γιατί θα έπρεπε να ξυπνήσει να γράψει έναν λόγο ..και ποιος ξυπνά ….για έναν τέτοιο λόγο. Καλώς να έρθουν οι Γερμανοί …το μνημόνιο είναι η σωτηρία της Ελλάδος, είμαστε μνημονικότεροι του μνημονίου αναφώνησε ο πρώην Εθνικιστής Άδωνης στην βλέψη της εξουσίας. Και υπόγραψαν δύο μνημόνια με Αγγλικό δίκαιο, που καταχαντάκωσαν κάθε τι Εθνικό παραδίδοντας την Εθνική κυριαρχία σε ξένα χέρια με πανηγυρικούς αλαλαγμούς. Πόση κατάντια Θεέ μου …να παραδίδεις την χώρα σου ..αφού επί 40 χρόνια κατόρθωσες στο έλεος των μιζών να την καταστρέψεις ..και να αλαλάζεις αλαζονικά, ζήτω. Πόσο κυνικά απάνθρωπος μπορεί να είσαι όταν είσαι Έλληνας και φυσικά βροντοφωνάζεις ζήτω στον κατακτητή και στον καταπατητή των δικαιωμάτων του λαού σου, ενώ είσαι ο κυβερνήτης του. Η αποθέωση της κυνικής προδοσίας και φυσικά της προσωπικής και μόνο ολικής ανικανότητας σου για το χειρότερο. Μια εξουσία που στηρίχτηκε στην διαφθορά στην διαπλοκή στην απαξίωση του λαού που κυβερνούσες και φυσικά στην απόλυτη δίψα σου για εξουσία.
Και φυσικά χαρακτηριστικό όλων τα ξενόφερτα ιδιωτικά σχολεία που βγάλανε. Ίσως πολλές φορές να μας ξαφνιάζει …αν μπορεί να μας ξαφνιάσει η προέλευση κοινή των πτυχίων τους. Αμερικανόφιλα ιδιωτικά κολέγια για υπερπλούσιους ανθρώπους.
Η υπερηφάνεια τους για αυτά μεγάλη και η απαξίωση τους για κάθε τι Ελληνικό μεγάλη. Απλά αυτοπροβάλλονται για τις γλώσσες που μιλάν ….για τα βιογραφικά τους ..για την αυτοπροβολή τους …Όμως στο βιογραφικό τους δεν έβαλαν κάτι το πιο σημαντικό. Την ολική οικονομική καταστροφή μια κάποτε εύρωστης χώρας …που την οικονομία της την κάνανε σμπαράλια και άφησαν τα  συντρίμμια της να τα μαζέψουν άλλοι. Και φυσικά να ζητάν και ευθύνες. Και το παραξενότερο όλων. Προχθές άκουσα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε διάλεξη στο Χάρβαρντ. Ήταν όπως τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δώσει τις διαλέξεις του στο ίδιο πανεπιστήμιο. Αλήθεια τι μπορεί να ζητά ένα πανεπιστήμιο της χλιδής του Χάρβαρντ από δύο πολιτικούς που ενώ ήταν 40 χρόνια εξουσία μαζί με τις οικογένειες τους παρέδωσαν συντρίμμια και στάχτη τον Ελληνικό λαό προς βορά των ξένων κατακτητών του. Τι μπορούν να πουν δυο οικογενειοκράτες που διέλυσαν μια χώρα. Μήπως πίσω από αυτές τις διαλέξεις διακυβεύονται γραμμάτια που έχουν υπογράψει για την υποταγή. Μήπως διακυβεύονται οι τύχες του λαού μας. Εμείς θα σε προβάλουμε σαν μεγάλο αστέρι και εσύ θα κάνεις την βρώμικη δουλειά, όταν θα επανέλθεις στην εξουσία, αν επανέλθει. Δύσκολα τα πράγματα και οι δικαιολογίες για αυτές τις διαλέξεις …όχι για εμάς αλλά από αυτά τα υπερπανεπιστήμια. Εμείς γνωρίζουμε στο πετσί μας τον ρόλο των ανθρώπων τους. Γιατί αυτό που δεν έβαλαν στο βιογραφικό τους ….είναι ότι από εκεί που πέρασαν, αφήσανε στάχτη και λάσπη άγονη που ότι και να κάνεις …δεν μπορείς να την κάνεις γόνιμη ….με καμία μορφή.
Πάντως εύγε για τα Αγγλικά τους …εγώ θα ήθελα να ξέρω. .τα Ελληνικά όταν τα μιλούν είναι υπερήφανοι ..ή ντρέπονται εις τας υπέρτατας ανώτερες γλώσσες που γνωρίζουν ….γιατί και εμείς γνωρίζουμε ξένες γλώσσες ..αλλά υπερηφάνεια νιώθουμε για την γλώσσα μας, που είναι και γλώσσα όλων των πολιτισμών και ας πολλές φορές γράφουμε ανορθόγραφα. 

e-mail: panosmandalos@yahoo.gr