Ύποπτο δημοσίευμα της βρετανικής SUN! - Αναρωτιέται πόσο ασφαλής χώρα είναι η Ελλάδα

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι η τουριστική σεζόν έχει τελειώσει και άρα το δημοσίευμα της βρετανικής SUN δεν μπορεί να έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα. Όμως, αυτός ο συλλογισμός είναι τουλάχιστον επιπόλαιος αν σκεφτεί κανείς ότι νέες ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν στην Αθήνα και αν σκεφτεί κανείς επίσης ότι η τουριστική .....
περίοδος στην χώρα μας παρατάθηκε λόγω αυξημένης κίνησης και καλού καιρού. Επίσης, οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες της Αθήνας ποντάρουν πολλά στον συνεδριακό τουρισμό.

Η εφημερίδα SUN που διαβάζεται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο αλλά και την Βρετανία, φιλοξένησε στις 17/10/2016 ένα άρθρο που μόνο ύποπτο μπορεί να χαρακτηρισθεί. Κι αυτό, γιατί παρουσιάζει μια χώρα που σχεδόν είναι σε πόλεμο με μια πρωτεύουσα που κινδυνεύει κανείς στους δρόμους της, λόγω διαδηλώσεων. Επίσης, αναφέρεται σε νησιά της χώρας τα οποία έχουν δεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες και αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να κινδυνεύσει ένας τουρίστας από αυτούς!

Με τίτλο: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: Είναι ασφαλές να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα; Συμβουλές για την Αθήνα, την Λέσβο, την Κω και άλλες περιοχές, η εφημερίδα προδιαθέτει τον αναγνώστη αρνητικά.

Γράφει το δημοσίευμα:

«Η Ελλάδα και τα νησιά της ήταν πάντα δημοφιλείς προορισμοί για πολλούς Βρετανούς που αναζητούν τον ήλιο αλλά μετά τα πρόσφατα γεγονότα είναι ασφαλές να ταξιδέψει κανείς εκεί; Η αρχαία πόλη της Αθήνας, η ιστορική Λέσβος και το νησί των πάρτι, η Κως, έχουν υποδεχθεί εκατομμύρια τουριστών τα τελευταία χρόνια αλλά πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα μέρη σήμερα;»

Το δημοσίευμα, αναφέρεται στην έκρηξη βόμβας που έγινε στα Εξάρχεια στις 12 Οκτωβρίου και τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί, υπήρχαν υλικές ζημιές. Λέει μάλιστα ότι υπήρξε και προειδοποιητικό τηλεφώνημα που επέτρεψε στην αστυνομία να εκκενώσει τον χώρο.

Στο δημοσίευμα όμως υπάρχει ένα "αλλά". «Η Ελλάδα ζει μια κοινωνική αναταραχή λόγω των οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια και γίνονται δεκάδες διαδηλώσεις. Αυτές, (οι διαδηλώσεις) γίνονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας και για τον λόγο αυτό οι τουρίστες προειδοποιούνται ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά τους.

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε στην Ελλάδα η βρετανική κυβέρνηση (η εφημερίδα παραθέτει το σχετικό λινκ Gov.co.uk) συμβουλεύει τους τουρίστες να "αποφύγουν όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθήσουν τις συμβουλές που θα τους δώσουν οι τοπικές αρχές ασφαλείας".

Σύμφωνα επίσης με την ταξιδιωτική οδηγία που επικαλείται η SUN γίνεται αναφορά στην κατάσταση στα ελληνικά νησιά και απαντά στο ερώτημα: «Ποιές είναι οι τελευταίες συμβουλές αν θέλει κάποιος να ταξιδέψει στην Λέσβο, την Κω και σε άλλα νησιά;»

Η απάντηση: «Υπάρχει δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά. Η Βρετανική Πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για συγκεκριμένες απειλές για βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται αυτά τα νησιά ή τα σύνορα».

Το δημοσίευμα τέλος, αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα και συμβουλεύει τους βρετανούς πολίτες αν έχουν πρόβλημα να επικοινωνήσουν με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

πηγη: SUN