Τον “γλέντησε” κανονικά:”Που ήταν η μαγκιά σας, στην 13η σύνταξη κ Μητσοτάκη; Φτερνίστηκε ο Γερμανός ΥπΟικ και κρυολογήσατε εσείς…”

«Σιγά τα αίματα, κύριε Μητσοτάκη» ήταν το σχόλιο του κ. Τσίπρα για τις μονομερείς ενέργειες που προανήγγειλε η ΝΔ για το φορολογικό. “Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε μονομερή ενέργεια για την μείωση της φορολογίας. Σιγά τα αίματα, σιγά την συμφωνία της αλήθειας. Την είδαμε την παλικαριά σας. Είδαμε όταν φτερνίστηκε το πλεόνασμά σας στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και κρυώσατε εσείς στην Αθήνα.”...


Πέρα από τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι για πρώτη φορά έγινε ανταλλαγή χαρτών. «Συνεχίζουμε με σύνεση, χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι» τόνισε, σχολιάζοντας πως όλα εξαρτώνται από τη στάση της Τουρκίας.

Σχετικά με το θέμα της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε το ενδιαφέρον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές τους -όπως είπε- υπονόμευσαν τον πρωτογενή τομέα.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, είπε πως «θέλετε να εκβιάσετε σύγκρουση αγροτών με την κυβέρνηση. Η τακτική που χρησιμοποιείτε είναι απλοϊκή. Δεν σκέφτεστε την πραγματική κατάσταση της χώρας. Ακόμη ξεχνάτε ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση. Εσείς υπογράφατε ό,τι σας έβαζαν κάτω από το στυλό. Εσείς λεηλατήσατε την οικονομία και τον πρωτογενή τομέα. Δεν τα δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση αυτά τα προβλήματα. Θράσος να μας εγκαλείτε για τα προβλήματα τα οποία εσείς συσσωρεύσατε. Θράσος να επερωτάτε το δικό μας ηθικό πλεονέκτημα με τα θαλασσοδάνεια, τη Ζιμενς, τη Νοβαρτις να σκάνε το ένα μετά το άλλο.

Η οργή του λαού σας έριξε. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Σας στηρίζουν τα συμφέροντα που σας στήριζαν και παλαιότερα. Δεν μπορείτε να ελέγξετε το μυαλό ων πολιτών. Θυμούνται ποιοι είστε. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε το δικό σας χάλι.

Πηγή: stokokkino.gr