Τορπίλη στις ελπίδες τίτλου της Μπάρτσα!

Δύο βαθμούς άφησε στο «Μαδριγάλ» η Μπαρτσελόνα και πλέον έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από την Ρεάλ (που έχει και ένα ματς λιγότερο) και υποχώρησε στην 3η θέση με 35, έναν κάτω από την 2η Σεβίλλη. Ο Σανσόνε το 1-0 για τη Βιγιαρεάλ στο 50’, ο Μέσι έσωσε την παρτίδα στο 90’ με το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα....
Ο Ιγκλέσιας Βιγιανουέβα δεν είδε καθαρό χέρι- πέναλτι του Μπρούνο Σοριάνο στο 73’, ενώ ο ίδιος δράστης έχει κάνει παράβαση και στο 78', ωστόσο ο διαιτητής είχε δώσει νωρίτερα επιθετικό φάουλ υπέρ του. Ένα χέρι δεν δόθηκε και στον Μαστσεράνο στο 75'.

Η καλύτερη στιγμή για την Μπαρτσελόνα ήρθε στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Μέσι να πιάνει κεφαλιά και τον Σέρχιο Ασένχο να κάνει μεγάλη απόκρουση. Πάντως το πρώτο μέρος ήταν πολύ νευρικό με δυνατά μαρκαρίσματα και λίγες αναλογικά κάρτες.

Η Βιγιαρεάλ στο 5ο λεπτό της επανάληψης και σε μια εξαιρετικά εκδηλωμένη αντεπίθεση, με τον Σοριάνο να κλέβει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της ομάδας του, έδωσε στον Πάτο που βγήκε στην κόντρα και αφού τράβηξε πάνω του τον Πικέ, πάσαρε δεξιά στον Σανσόνε που με διαγώνιο δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα της εστίας των φιλοξενούμενων.

Από εκεί και μετά ακολουθεί ένα ρεσιτάλ ατυχίας για την Μπάρτσα με δοκάρι των Μέσι και μεγάλη ευκαιρία του Νεϊμάρ μέσα σε λιγότερο από ένα δίλεπτο, ενώ δευτερόλεπτα πριν το δοκάρι του Αργεντινού, ο Μπρούνο Σοριάνο έχει βάλει το χέρι σε συρτό σουτ του Μέσι για να φύγει η μπάλα κόρνερ. Σε σουτ του Ρομπέρτο Σοριάνο ο Μασκεράνο βρίσκει κι εκείνος την μπάλα με το χέρι, αλλά ο Βιγιανουέβα δεν δίνει τίποτα. Στο 78' ο Μπρούνο Σοριάνο θα χρησιμοποιήσει το χέρι του πάλι, αλλά ο διαιτητής Βιγιανουέβα θα υποδείξει πως έγινε νωρίτερα επιθετικό φάουλ. Τελικά στο 90’ ο Μέσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ασένχο για να ισοφαρίσει σε 1-1.