Οι Φαβέλες... της Ελλάδας...

Έλενα Χαντζή

Τι υποκρισία!!!

Έπρεπε να συμβεί αυτό το φρικιαστικό έγκλημα στην πόλη της Κομοτηνής για να ανακαλύψουν όλοι ξαφνικά πως υπάρχουν φαβέλες στην Ελλάδα!

Το χωριό Ηφαιστος πρώην Καλκάτζα γνωστό κι ως Άλαν Κουγιού....

ένας οικισμός 1 χιλιόμετρο βορειοδυτικά της Κομοτηνής γνωστό και ως "Τενεκέ Μαχαλά" όπου ζουν Ρομα Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα γνωστό σε όλους εμάς τους ντόπιους εδώ και παρά πολλά χρόνια (παιδάκι ήμουν και γέρασα και οι εικόνες συνεχίζουν να είναι ακριβώς όπως τις άφησα για πάνω απο πενηντα χρόνια )

Ξαφνικά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας!

Σε μια πόλη ξεχασμένη από πολιτικές ηγεσίες που μαστίζεται από τεράστιο ποσοστό ανεργίας όπου χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν καθημερινά να τα «βγάλουν πέρα» χωρίς δουλειά και χρήματα, αφού η ανεργία στην περιοχή πλησιάζει πλέον το 35% έως 40%,

Σε μια πόλη που φιλάει θερμοπυλες! που οι πολιτικοί την θυμούνται μόνο σε προεκλογικές περιόδους... Ναι υπάρχουν φαβέλες!

Άνθρωποι μέσα σε σκουπίδια χωρίς ρεύμα και νερό και χωρίς θέρμανση!


Εγκληματική η αδιαφορία των τοπικών και κρατικών αρχών όλα αυτά τα χρόνια.. κυβερνήσεις και τοπικοί άρχοντες πάνε κι έρχονται όλα αυτά τα χρόνια και η περιοχή συνεχίζει να αποτελεί ντροπή για όλη τη χώρα!

Έπεσαν τα φώτα της δημοσιότητας σε μια από τις φαβέλες της χώρας!


Λέτε πως είναι η μόνη;

Λέτε πως υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι;

Όχι δεν θα αλλάξει.... Κι ελάτε να το ξανασυζητήσουμε σε πενήντα χρόνια από τώρα πάλι.

Όπου αυτοί οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να ζουν με τον ίδιο τρόπο ξεχασμένοι από θεούς και ανθρώπους.