Μεγαλοστέλεχος Novartis: “Με εντολή…Πρωθυπουργού πληρωθήκαμε προνομιακά την περίοδο που ο ΕΟΠΥΥ δεν είχε λεφτά”

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο «Βήμα», «πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis, επικαλείται την παρέμβαση πρώην πρωθυπουργού με προσωπικό ενδιαφέρον για να πληρωθεί η εταιρεία από τον ΕΟΠΥΥ προνομιακά και μάλιστα σε μια εποχή που ο οργανισμός εμφανιζόταν χρεοκοπημένος»...


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μεγαλοστέλεχος της Novartis, ήταν επισκέπτης του Μεγάρου Μαξίμου το 2012 και μάλιστα εμφανίστηκε και κατά την επίσκεψη κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

O εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που διενεργεί φορολογικό έλεγχο για το μεγάλο σκάνδαλο, διέταξε στις αρχές της εβδομάδας το άνοιγμα των λογαριασμών του συγκεκριμένου μεγαλοστελέχους, όπως και πολλών πρώην στελεχών της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της εποχής, όπως διαβάζουμε πχ στο iatronet.gr τον Οκτώβριο του 2012:

“Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας (ΣΦΕΕ) εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Φρουζή στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη επιχειρηματίες με την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά. Θέμα της ήταν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και οι δυνατότητές ανάπτυξής της. Ο κ. Φρουζής είχε στη διάθεσή του δέκα λεπτά και έθεσε στην καγκελάριο τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, καθώς και την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Ανέδειξε την ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης του συστήματος Υγείας, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την παροχή υπηρεσιών στους Έλληνες ασθενείς. Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ έδειξε ενδιαφέρον, κράτησε σημειώσεις και σχολίασε ότι πρέπει να δούμε τι θα πει και η τρόικα”.

Πηγή: tvxs.gr