Σύντομα η πρόταση της κυβέρνησης σε Ολυμπιακό για ΣΕΦ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όχι μόνο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή, αλλά και για το πρότζεκτ που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αξιοποίηση του ΣΕΦ. 

Μέχρι την Παρασκευή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις της επιτροπής της ΓΓΑ που ασχολείται....
με το πρότζεκτ ώστε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και ακολούθως την ΚΑΕ Ολυμπιακό για τις σκέψεις της για το φαληρικό γήπεδο. Ο υφυπουργός έχει ήδη μιλήσει με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Γιώργο Σκινδήλια, και γνωρίζει πως για την αναμόρφωση του ΣΕΦ χρειάζονται 6-7 εκατ. ευρώ. Η λύση που προωθείται από την κυβέρνηση είναι για την παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό για χρήση (μέσω μίσθωσης) και εκμετάλλευσή του για τα επόμενα 49 χρόνια. Θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και μια σειρά ζητημάτων, όπως οι εμπορικές χρήσεις και οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να βάζει όρο για να μην πειραχθεί καμία θέση εργασίας από τις υπάρχουσες στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προωθεί και λύσεις για το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Εθνικού έχοντας τρεις επιλογές χώρων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.