Της… Αγγλίας θα γίνει!

Η Τσέλσι, λέει, θα το έπαιρνε «αέρα». 

Το είχε «καθαρίσει» από το φθινόπωρο, λέει.

Αυτοί που τα… έλεγαν, όμως, ξέχασαν, πιθανότατα, κάτι: Ότι μιλάμε για την Premier League. Και σιγά που δεν θα γινόταν συγκλονιστικό, συναρπαστικό, γκρανγκινιολικό και χιτσκοκικό το φινάλε της!


Με την Τότεναμ να πηγαίνει… τρένο τον τελευταίο καιρό και την Τσέλσι να δέχεται μαζεμένα «χαστούκια» τώρα, λίγο πριν το τέλος, το πρωτάθλημα στην Αγγλία έχει γίνει… θρίλερ!

Έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του, τα «σπιρούνια» έχουν καταφέρει να μειώσουν στο -4 τη διαφορά τους από τη συμπολίτισσα και την κορυφή και παρότι έχουν, θεωρητικά, πιο δύσκολο πρόγραμμα από την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν το θαύμα και να… κλέψουν την κούπα -την οποία «ψάχνουν» μισό αιώνα και βάλε, από το 1961!

Βέβαια, όπως προείπαμε -και όπως μπορείτε να δείτε και αναλυτικά παρακάτω- έχουν παιχνίδια-φωτιά, αρχής γενομένης από εκείνο της άλλης Τετάρτης, με την Κρίσταλ Πάλας, που… καίγεται, ενώ το ίδιο… ξαναμμένη θα είναι, πιθανότατα και η Χαλ του Μάρκο Σίλβα, την τελευταία αγωνιστική! Στο μεσοδιάστημα, μάλιστα, η Τότεναμ υποδέχεται Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Από την άλλη, το πιο δύσκολο ματς που έχει -σε εντελώς φιλολογικό επίπεδο- να δώσει η Τσέλσι, είναι εκείνο στο Λίβερπουλ, στις 30 Απριλίου, με την Έβερτον. Ωστόσο, αφενός, είπαμε, μιλάμε για Αγγλία, οπότε ακόμη και η πιο αδιάφορη ομάδα μπορεί να… στην κάνει και αφετέρου, Σάντερλαντ και (κυρίως) Μίντλεσμπρο μόνο αμαχητί δεν θα πέσουν.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως… θα πέσουν κορμιά!

Το πρόγραμμα Τσέλσι και Τότεναμ στις έξι εναπομείνασες αγωνιστικές της Premier:

25/4 Τσέλσι-Σαουθάμπτον
26/4 Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ

30/4 Έβερτον-Τσέλσι
30/4 Τότεναμ-Άρσεναλ

6/5 Τσέλσι-Μίντλεσμπρο
6/5 Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

13/5 Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι
13/5 Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

15/5 Τσέλσι-Γουότφορντ
18/5 Λέστερ-Τότεναμ

21/5 Τσέλσι-Σάντερλαντ
21/5 Χαλ-Τότεναμ